Avsløringen av sammensvergelsen mellom FBI, Demokratene og Bidens kampanje for å stanse avsløringen av Biden-familiens korrupsjon tre uker før valget, fikk Trump til å blåse ut: Valgsvindel i en slik målestokk setter til side alle formelle regler, også forfatningen. Det ga Biden og mediene anledningen til å angripe Trump.

Kronologien er viktig å få med seg.

De store mediene har ikke omtalt avsløringen av Twitter Files, i seg selv et grovt brudd på informasjonsplikten. Gitt historien med spredning av Russia collusion, to riksrettssaker, 6. januar og deretter det Miranda Devine kaller FBIs «prebunking» av laptopstoryen før den kom ut, er det ikke merkelig at Trump blåser ut.

«So, with the revelation of MASSIVE & WIDESPREAD FRAUD & DECEPTION in working closely with Big Tech Companies, the DNC, & the Democrat Party, do you throw the Presidential Election Results of 2020 OUT and declare the RIGHTFUL WINNER, or do you have a NEW ELECTION?» Trump said on social media

«A Massive Fraud of this type and magnitude allows for the termination of all rules, regulations, and articles, even those found in the Constitution,» he continued. «Our great ‘Founders’ did not want, and would not condone, False & Fraudulent Elections!»

Trump går ikke inn for å oppheve forfatningen. Han sier at det som er avslørt er av en slik målestokk at det sprenger grensene for hva forfatningen så for seg. Hva gjør man da? Gjeninnsetting av den 45. presidenten, ham selv, eller nyvalg?

Trump har rett i en ting: USA befinner seg i en konstitusjonell krise. Hva svaret er, er ikke opplagt. Kongressen er den som burde ta affære. Gitt at Biden sitter i Det hvite hus pga en konspirasjon burde Kongressen innledet en riksrettssak for å få ham avsatt. Men noe slikt er utenkelig. Demokratene og deler av det Republikanske partiet vet godt hva som har foregått og de akter ikke å avsløre seg selv. Det er den krisen USA befinner seg i.

I stedet velger de å fortsette spillet, dvs de fortsetter krigen mot Trump, til stor frustrasjon for velgerne.

Selv avisen som publiserte Hunter-storyen, New York Post, angriper Trump på lederplass. Det er ikke noe som står over forfatningen, heter det i lederen. Men unnskyld meg, kan patrioten si: Er det ikke nettopp det kabalen av sammensvergere har gjort? De har stilt seg over både forfatningen og velgerne. Er det ikke derfor et adekvat spørsmål Trump stiller?

I stedet later motstanderne som om det igjen er Trump som er problemet. Blant angriperne finner vi FOX News. Rupert Murdoch har bestemt at Trump aldri skal bli president igjen. For mye står på spill. Hvis Trump skulle komme tilbake igjen og renske stallen som en annen Herkules, vil hele maktstrukturen bli rystet i sine grunnvoller. Det kan ikke Murdoch tillate. Det vil ryste hans eget imperium. Hans er sammenvevd med de andres. Derfor: De må skape et inntrykk av at det er Trump som er uansvarlig og grenseløs. De står opp for forfatningen. Han går til angrep på den. Det er inntrykket de forsøker å skape. Dermed unngår de å svare på de fundamentale spørsmålene: Er det ikke den dype staten som har satt seg over forfatningen?

En av de som kritiserer Trump er ingen ringere enn Elon Musk som tvitret at forfatningen er større enn noen president. Dermed deltar Musk i den samme manøvrer som FOX News som får Trump til å fremsto egoistisk og stormannsgal.

Twitter CEO Elon Musk turned to the social media platform he owns on Sunday night to say the U.S. Constitution was greater than any president.

https://www.foxbusiness.com/politics/elon-musk-says-constitution-greater-president

Men Musk deltar selv i et spill hvor han ikke viser alle kortene. Matt Taibi, journalisten som lekket Twitter Files på hans vegne, sier at han så langt ikke har funnet bevis for at et føderalt organ instruerte Twitter og Facebook til å sensurere. Dette er åpenbart feil, skriver Miranda Devine.

But, despite promises to reveal all about the censorship of The Post, Musk’s Friday night dump of what he calls the “Twitter Files” left out one crucial element: the FBI.

Journalist Matt Taibbi, deputized by Musk to release the information, tweeted that “there’s no evidence — that I’ve seen — of any government involvement in the laptop story.”

Det spekuleres i om Musk kan ha inngått en avtale med FBI om ikke å blåse deres rolle for å unngå full krig med Apple f.eks. Musk hadde sist uke et møte med Apple-sjef Tim Cook.

En av de som kastet den første sten var NTB som søndag kveld kjørte ut en lang tirade mot Trump. NTB har ikke med en melding kommentert Twitter Files. Men når Trump skal angripes er de på pletten.

For the record:

Trump fordømmes for å ville oppheve deler av grunnloven

Tidligere president Donald Trump får krass kritikk fra begge partier etter at han foreslo å oppheve deler av grunnloven på grunn av det angivelige valgjukset i 2020.

– Et massivt juks av denne typen og denne størrelsesorden rettferdiggjør opphevelse av alle regler, reguleringer og paragrafer, selv dem som står i grunnloven, skrev han på sin sosiale nettplattform Truth Social.

– Våre storslåtte grunnlovsfedre ønsket ikke, og ville ikke støttet, Falske og Bedragerske Valg, fortsatte han og hevdet at valget enten måtte være «å oppheve resultatet og erklære den rette vinneren som president, eller holde omvalg».

Det hvite hus sluttet seg til fordømmelsen fra mange politikere fra begge partier av utsagnet, som flere kalte bisarr.

– Den amerikanske grunnloven er et hellig dokument som i over 200 år har vært en garanti for frihet og rettsstat i vårt land. Å angripe grunnloven og det den står for, er å trampe på vår nasjons sjel, sier talsmann Andrew Bates.

– Ute av kontroll

– Han ber om en slutt på USAs konstitusjonelle demokrati. Han er ute av kontroll og en fare for vårt demokrati, sa Demokratenes flertallsleder i Senatet, Chuck Schumer, mens kongressrepresentanten Ted Lieu kalte ideen anti-amerikansk og fascistisk.

Påtroppende mindretallsleder i Representantene hus, Hakeem Jeffries, kalte uttalelsen merkelig og ekstrem og sa at Republikanerne må bestemme seg for om de vil fortsette å støtte Trumps antidemokratiske synspunkter.

– Må ta avstand

Den demokratiske kongressrepresentanten fra Virginia, Don Beyer, sa at Trump «åpent erklærte seg som fiende av grunnloven, og at republikanerne nå må ta avstand fra ham.’

Og det gjorde noen.

Kongressrepresentant Mike Turner tok et heftig oppgjør med utsagnet og sa det bør være en faktor når partiet velger hvem som blir partiets kandidat ved valget i 2024.

John Bolton, selv en konservativ som var USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver under Trump fram til de to røyk uklar, sa at alle sanne konservative nå må gå imot hans kampanje for å bli presidentkandidat i 2024.

Antisemitter til middag

Og Adam Kinzinger, en av de få republikanerne som stemte for å stille Trump for riksrett, sa at utsagnet er sinnssykt, og at ingen konservativ lenger med noen rett kan støtte ham.

Trump har de siste dagene også vakt sinte reaksjoner etter at han tok imot to kjente antisemitter til middag i Mar-a-Lago i Florida.

Rapperen Kanye West, som nylig uttrykte sin beundring for nazismen og Adolf Hitler, hadde med seg den kjente holocaust-fornekteren Nick Fuentes til middagen, uten at noen hindret dem i å komme inn.

(©NTB)

nils.myklebost@ntb.no

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.