Forholdet mellom Adam Schiff (D-CA) og Devin Nunes (R-CA) er ikke godt. Schiff klubber Republikanerne ned og det virker som han improviserer regler som det passer ham. Foto: Susan Walsh/AP/Scanpix

Så lenge Marie Jovanovitsj fikk slippe til med sin versjon av hvilken innsats hun har gjort for State Department og hvor uhørt dårlig Trump behandlet henne, virket showet. Men da Republikanerne slapp til ble det klart for den som har fulgt med at hun var groomet som de andre vitnene, til å spille en rolle.

Det glapp for henne flere ganger. Hun sa hun bare kjente Burisma og Hunter Bidens rolle på avstand. Republikaneren Elisa Stefanik ba om ordet, men ble klubbet ned av Schiff. -Det er femte gang du klubber meg ned uen grunn, sa Stefanik (R-NY). Spenningen steg. Schiff klubber når han vet det kommer noe som vil ødelegge hans show.

En stund senere ble han nødt for å slippe til Stefanik. Hun leste fra et referat fra da Jovanovitsj ble briefet om Ukraina, før hun tiltrådte som ambassadør. Her advarer State Department henne mot Burisma og nevner spesifikt Hunter Bidens rolle. Det kunne by på conflict of interest.

Men Jovanovitsj blir ikke konfrontert med hva hun sa for en stund siden. Republikanerne får ikke anledning til å grave dypere. De slipper ikke til.

Jovanovitsj får tegne et bilde av korrupte ukrainske riksadvokater, disse som Trump skulle samarbeide med. Og så er det Putin. Det var han som påvirket valget i 2016. Det har jo e-tjenestene sagt. At e-tjenestene selv var involvert i valget som påvirkere, blir ikke nevnt.

Schiff passer som en smed på at det ikke kommer frem ledetråder som kan føre galt av sted.

Flere Republikanere nevnte Alexandra Chalupa, som arbeidet som konsulent for Demokratenes nasjonale komite under valget i 2016. Det er ingen tvil om at Chalupa spilte en viktig rolle. Loggene viser at hun besøkte Det hvite hus 26 ganger.

Demokratenes problem

Demokratene har et stort problem. Deres sak mot Trump bygger på rykter og tolkninger. Vanlige folk lar seg kanskje dupere, men juridisk skolerte oppfatter med en gang at bevisene ikke vil holde i en rettssal: Det er hearsay, annen og tredjehåndsinformasjon.

Demokratene kjører en utelukkende politisk riksrettssak. De vil ikke innkalle varsleren og de vil ikke la Republikanerne innkalle de vitnene de vil. Schiff har veto.

Dårlige kort

Slik oppfører en part seg som sitter med dårlige kort. Schiff og Demokratene tåler ikke møtet med virkeligheten. Det er kjernen. I stedet dynger de Trump ned med anklager om bestikkelser og utpressing. I bunnen ligger en anklage om at Trump brukte embetet til egen fordel, dvs til å finne dritt om Biden, som kan bli rival i 2020.

Men Trump er ikke opptatt av 2020 og er ikke redd for å møte Biden. Han vil vite hva som skjedde i Kiev i 2016. Den svarte boka som felte valgkampleder Paul Manafort kom derfra. Men valgkampleder for Hillary, John Podestas bror Tony jobbet også for Ukrainas Moskvavennlige parti. Han har ikke havnet bak murene.

Det øret vil ikke Demokratene høre på. De sier påstandene om korrupsjon og kokkelimonke i Ukraina er bare tøv. Når denne sammensvergelsen er ryddet av veien kan de konsentrere seg om å male Trump i de mørkeste farger. Alt Trump gjør tolkes i et kriminelt lys.

Alt kan brukes mot Trump

Tweeten han sendte ut om Jovanovitsj, skal kanskje innlemmes i rettssaken, som vitnepåvirkning!

Demokraten Eric Swalwell, som er et av partiets medlemmer i etterretningskomiteen, sier at Trumps Twitter-angrep mot Yovanovitch fredag «skal vurderes» for innlemmelse i riksrettssaken, skriver The Guardian.

En annen demokrat i komiteen, Andre Carson, sier også at de vil vurdere om Trump med sine to meldinger fredag bedrev vitnepåvirkning. Presidenten la ut meldingene samtidig som Yovanovitch forklarte seg foran komiteen i den offentlige høringen. Hun ble orientert om meldingene underveis, og sa selv at hun oppfattet dem som «svært skremmende». (NTB)

Swalwell er en demagog som er i stand til å si hva som helst.Med slike politikere ville USA bli forvandlet til et diktatur.

Devin Nunes, den fremste Republikaneren i komiteen, sa da høringene foregikk bak lukkede dører at det hele minnet om en sekt. Det så vi idag der Schiff stilte ledende spørsmål og fikk bekreftende svar. Det er i lengden ubehagelig å høre to voksne mennesker som snakker hverandre etter munnen.

Jovanovitsj har selv kommunisert at det gjaldt å justere og koordinere kronolgi. Schiff og hans stab lærer vitnene hva de skal svare, hvilken fortelling de skal servere.

Det er bare det at den som har fulgt med på avsløringene hører at den ikke høres overbevisende ut.

Hammeren

Det er bare dager til justisminister William Barr offentliggjør rapporten til ombudet Michael Horowitz om FISA-misbruk, dvs overvåking på sviktende grunnlag. Rapporten kan ramme Demokratene midtskips.

Nå har de fremstilt Trump som en mafiaboss, en som ikke bare misbruker, men skjender embetet. Hva om det er Demokratene med Obama i spissen? Mange vet at det ble spilt et skittent spill, spørsmålet er: Hvor mye tør Barr avsløre? Når spillet blir stort nok kommer reasons of state inn.

Men mange Republikanere og journalister har rapportert at folk ute i landet er rasende. De vil se tiltaler og folk som havner bak lås og slå. Intet annet duger.

Barr er klar over hvor landet ligger. Han vet at forventningene og følelelsene bygger på fakta.Folk vil se rettferdighetens lange arm i arbeid.

Han kan ikke skuffe dem.

 

 

Forhåndsbestill Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂