Hillary sa før valget at Biden ikke måtte kaste inn håndkleet under noen omstendighet. Når Trump gjør det samme, blir han korsfestet av Demokratene og mediene. Tror de virkelig at dette er noe som går 74 millioner Trump-velgere hus forbi? Foto: video

Flere har advart om at Demokratene, med riksrettssak mot Trump etter at han gikk av, har åpnet døren for å stille også andre politikere for retten. Det er liten tvil om at Hillary Clinton slapp lett unna e-post-skandalen. Hun brøt reglene om behandling av regjeringspapirer med åpne øyne. I tillegg drev hun pay for play som utenriksminister. For ikke å snakke om Obama-administrasjonens misbruk av embetsverk og e-tjenester til å overvåke og trakassere Trump-kampanjen og senere administrasjonen.

Konservative velgere hadde håpet på at rettferdigheten skulle skje fyllest. De trodde at en mann som William Barr ville levere som justisminister. Men også Barr bøyde unna. Det etterlot Trump-velgerne med en dyp følelse av å bli sviktet.

Riksrettssak nummer to har sådd ønsket om hevn. Om å gjøre det samme mot Demokratene som Demokratene gjorde mot dem. Det får de sjansen til allerede i 2022, når Represenantenes hus og en tredel av Senatet er på valg. Det er Demokratenes maktbegjær og overdrivelser som kan komme til å treffe dem som en bumerang.

Demokratene burde bli skremt av det delstatene gjør med Republikanere som stemte mot Trump. Flere av dem er blitt gruset av sine egne velgere. Hele 11 medelmmer av Adam Kinzingers familie skrev et åpent brev og sa han tilhørte Djevelens, ikke Guds parti.

Leder for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, presterte først å stemme mot fellende dom, for deretter å levere et flengende angrep på Trump. Det er vanskelig å se hva han ville oppnå. Trodde han virkelig han kunne utfordre Trumps lederskap?

Trump kvitterte tirsdag med å si at Republikanerne aldri vinner med en mann som McConnell som leder.

Da Demokratene ikke vant frem med riksrettssaken, rettes oppmerksomheten nå mot Nancy Pelosi og hennes rolle. Det kom meldinger om at uro var ventet 6. januar og spørsmål om forsterkninger. Disse tilbudene ble avslått, og den som har siste ord, er Speaker of the House. Det kan ha vært hennes stab. Disse menneskene fungerer som et filter mot omverdenen, og mye blir avgjort av dem. Pelosi ønsker ikke at utenforstående skal kikke henne i kortene.

Sist lørdag ville Demokratene innkalle vitner, med det ble det brått slutt på da Republikanerne svarte at de i så fall ville stevne Pelosi som første vitne. Hva visste hun, og når fikk hun vite det? Pelosi var åpenbart ikke interessert i å få disse detaljene brettet ut. Kanskje fordi de ikke er flatterende for henne og Demokratene? Mistanken er der om at Pelosi og Demokratene visste hva de gjorde da de avslo tilbudet om forsterkninger.

Sjefen for politiet fikk sparken. To politifolk begikk selvmord. Den tredje politimannen, Brian Sicknick, ble ikke slått i hjel med et brannslukningsapparat, slik samtlige medier rapporterte. Eller hva med drapet på Ashli Babbit? Vi har ennå ikke fått vite hvem som skjøt.

Mediene rapporterte at noen av inntrengerne hadde med strips og ville kidnappe kongresspolitikere, men påstanden er ikke verifisert.

Kan det være at den voldsomme retorikken savner grunnlag?

Pelosi har utpekt pensjonert general Russel Honore til å granske sikkerheten 6. januar. Allerede 7. januar kalte Honore det for en inside job. Han mente de sikkerhetsansvarlige på Capitol Hill med vitende og vilje slapp demonstrantene inn. Det er det også andre som har sagt, men med et helt annet fortegn: De mener at demonstrantene ble sluppet inn for å kompromittere Trump.

Honore påsto at 30–40 prosent av politifolkene var Trump-supportere. Han tok til orde for å kaste senator Josh Hawley ut av Kongressen og sette ham på en no-fly-list, slik man gjør med terrormistenkte. Generalen virket helt utilregnelig. Det er slike personer Pelosi ønsker skal «rydde opp».

Mye kan gå galt i Washington. Laura Ingraham antydet i natt at slike personer kan komme til å bruke trusselen fra hvite nasjonalister som påskudd til å nekte Trump å holde rallyer hvis han skulle finne på å stille. Det er Demokratenes absolutte mareritt at Trump skulle være kandidat i 2024. Han kan komme til å drive valgkamp allerede til Kongressvalget til neste år. Lindsey Graham sier at de vinner ikke uten Trump.

Washington føles allerede som en okkupert by.

Demokratene startet Resistance mot Trump før han var innsatt i 2016. Hillary er på video mens hun sier at Trump vet at han ikke er en legitim president.

Dette er partiet som nå vil stille Republikanere mot veggen for å våge å reise spørsmål om Bidens legitimitet.

Vi kan forvente nye avsløringer om hans og Hunters forhold til Ukraina og Kina.

Det kan hende at soldatene er der av en grunn: Biden stoler ikke på folket.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.