Tucker viste i natt nye og hittil ukjente klipp fra 6. januar. Det sterkeste var intervjuet med politimannen med ansvar for Senatets sikkerhet. Tarik Johnson var løytnant og hadde 22 års fartstid. Over seg hadde han Yogananda Pittman, som var politisk utnevnt. Hun tilhørte Nancy Pelosis krets.

Pelosi avslo alle anmodninger fra presidenten om forsterkninger fra Nasjonalgarden den dagen en samlet Kongress skulle godkjenne Biden. Det var tillyst et megamøte i andre enden av the Mall. At heller ikke de juridiske klagene var blitt hørt, gjorde at frustrasjonen bygget seg opp.

Demokratene og mediene har en dårlig sak. Hvis deres story hadde hatt solide ben å stå på, kunne de rolig imøtesett Tuckers avsløringer og fylt ut diskrepansen mellom deres egen versjon og det Tucker viste.

Men deres problem er at de har løyet og manipulert. Spesialkomiteen som skulle granske 6. januar, sparket ut Republikanerne som minoritetsleder Kevin McCarthy nominerte. Det var skarpe folk som Jim Jordan. Pelosi visste at de ville stille ubehagelige spørsmål om sikkerheten, så hun sparket dem ut og tok inn to såkalte Republikanere, Adam Kinzinger og Liz Cheney. Disse hatet Trump enda mer enn Demokratene og var villig til hva som helst for å kverke ham, dvs. hindre ham i å stille i 2024.

Demokratene hyret en profesjonell tv-produsent til å arrangere høringene. De skulle fengsle nasjonen med direktesendt tv hele dagen. Men det skjedde ikke. Folk mistet fort interessen. Hvorfor? Fordi alt var forhåndsavtalt og forhåndsinnspilt. Det hele bar preg av regi. En skueprosess.

Det var et vitnemål som fikk selv norske medier til å gå bananas, og det var forklaringen til Cassidy Hutchinson. Hun kom med flere sjokkerende «opplysninger»: Trump skal ha beordret politiet til å fjerne sikkerhetsapparatene som kunne oppdage våpen. Men det ble aldri funnet noen våpen blant 6. januar-folket. Spiller ingen rolle. Demokratene og mediene var villig til å tro hva som helst. De trengte å høre en sjokkerende historie om hvordan det kunne gått: Kanskje en massakre på kongressrepresentanter? Etter 6. januar var det flere Demokrater som gråt og oppførte seg hysterisk og fortalte historier uten den minste rot i virkeligheten. Alexandria Ocasio-Cortez påsto at hun rømte inn på badet for ikke å bli voldtatt. Hun hørte dem puste utenfor! sa hun, enda hun befant seg flere kvartaler unna.

Men det som fikk mediene til virkelig å ta fyr, var da Hutchinson fortalte at Trump hadde beordret bilen The Beast til Capitol Hill for selv å ta styringen med «stormingen». Det nektet Secret Service. Da overfalt Trump sjåføren fysisk og forsøkte å overta kontrollen. TV2 sendte newsflash: Dette var den rykende pistolen. Trump hadde mistet selvbeherskelsen. Var det ikke det vi visste!!! Triumf!

Men Secret Service hadde forklart seg for komiteen. Det var ingenting om noe overfall i deres forklaring. Hutchinsons story lot seg lett sjekke med Secret Services Bobby Engel, som Hutchinson siterte. Men så hørte vi ikke noe mer. Da komiteen «lukket», ble noen vitneforklaringer offentliggjort, men ikke Engels. Hans forklaringer og mange andres ble overført til Riksarkivet, hvor de ligger vel forvart bak en omstendelig prosedyre for å få dem ut.

Mediene var ikke interessert i sannheten. Det er den store forskjellen i forhold til hvordan USA pleide fungere. De samme mediene som lever på Pentagon-papirene og Watergate, er blitt «som Nixon»: De ønsker å kontrollere nyhetsstrømmen. Bare deres versjon skal ut.

Det er dette Tucker eksponerer, og medier og Demokrater klarer ikke beherske seg. Deres reaksjon tirsdag på det første programmet sier alt: Flertallslederen i Senatet, Chuck Schumer, sto i plenum og forlangte at Rupert Murdoch skulle stanse neste sending. Hans republikanske motstykke, Mitch McConnell, sa at Tuckers avsløringer var skamløse og skadet demokratiet.

På tv satt kommentatorene og øste ut sin forakt for Tucker. Dokumentarfilmskaperen Ken Burns sa at det minnet om nazistenes Potemkin-kulisse (uttrykket stammer fra Katarina den store og hører hjemme i Russland).

Etter alt som har skjedd i USA siden 2015 må man lure på om ikke deres egne besettelser har gjort dem psykisk ustabile. De klarer ikke skille sannhet fra løgn og rett fra urett.

Politimannen Johnson ble ikke innkalt av 6. januar-komiteen. Han satt bare og ventet. Han satt på førstehåndsinformasjon. Men Johnson tilhørte ikke Pelosis sirkel. Noen hadde satt en Trump-cap på ham da han forsøkte å forsere trappene opp til Rotunden for å redde noen politifolk. Det bildet var nok til at han ble sparket og mistet pensjonen. Men Pittmann ble forfremmet og er i dag sikkerhetssjef ved Berkeley-universitet i California.

Tucker har stukket hull på en byll. Alle vet at dette er umanipulerte opptak. Politiet stengte dørene til Senatet. Demonstrantene kunne ikke kommet inn. Likevel fremstilte mediene og Demokratene det som om de var i livsfare.

Det sitter fortsatt 100 amerikanere i varetektsfengsel og venter på å få sine saker behandlet. Forsvarerne har bedt om å få utlevert videoopptakene som kunne vist hva som foregikk. Justisdepartementet og føderale dommere har blokkert adgangen til filmmaterialet. Dette er stikk i strid med amerikansk lov.

Loven er blitt et våpen mot folket.

Mediene gjorde QAnon-sjamanen Jacob Chansley til symbolet på 6. januar. Videoene viser at han ble eskortert rundt av politifolk som slapp ham inn overalt. Han var på en guided tur. For dette fikk han 41 måneders fengsel.

In announcing his sentence in November 2021, U.S. District Court Judge Royce Lamberth described Chansley, a Navy veteran with no criminal record and a history of mental disorders, as the “epitome” of January 6 and insisted his conduct was “horrific.” (Chansley was not charged with a violent crime.) He is currently serving a 41 month prison term.

Rundt 1000 mennesker har havnet i FBIs «dragnet«, den store trål-posen. Mye tyder på at 6. januar var planlagt, ikke av Trump, men av Demokratene, sikkerhetsapparatet og med medienes støtte. Det er samme rollebesetning som under Russiagate, som de holdt på med i tre år.

6. januar ble brukt til å terrorstemple og kriminalisere MAGA-bevegelsen. Mange liv er knust. Folk er skremt fra sans og samling. Hele justisvesenet er lagt om for å kunne bekjempe ekstremismedreiningen på høyresiden.

Det er de samme tonene som i Vest-Europa, herunder Norge.

FBI-sjef Christopher Wray har ikke villet svare på hvor mange FBI-agenter og informanter som var til stede 6. januar. Man hadde visst i flere dager at noe kom til å skje. Likevel ble det ikke gjort forberedelser. Det som ble gjort, gikk ut på å svekke sikkerheten. Trump hadde tilbudt 10.000 fra Nasjonalgarden. Men Pelosi avslo. Flere ganger.

Under spesialkomiteens høringer var ett tema forbudt: Nancy Pelosis rolle og sikkerhetsforanstaltningene hun vedtok.

6. januar har stinket lenge. Hvis folk ser at Demokratene, den dype staten og mediene har bedrevet et spill de kan bruke mot Trump-velgerne, etter først å ha stjålet valget, har de fullført et kupp innenfra.

Først sviker de folket, deretter vil de stille dem for retten som terrorister.

Amerikanerne vil aldri tilgi et slikt svik.

Men så store er oddsene i denne amerikanske tragedien.

2024 blir en kamp om historien og om hvem som skal ha makten.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.