Vi har vennet oss til at norske medier kun har en oppfatning om amerikansk politikk og at det ikke finnes plass til nyanser. Norske medier følger Liz Cheney inn i solnedgangen. Men de har ikke rett til deres egne fakta.

VGs leder for 21. juli gir et eksempel på hva som skjer når man velger «sak» og ideologi fremfor fakta. Til slutt merker man ikke hvor fakta slutter og ideologi begynner.

Lederskribenten er begeistret over Republikaneren  fra Wyoming Liz Cheney og hennes opptreden i 6. januar-høringen. Så begeistret at skribenten glemmer å sjekke fakta.

Da komiteen som skulle granske hendelsene ble satt ned, nektet republikanerne å delta.

Det var bare de to utfrosne representantene fra det republikanske partiet, Liz Cheney og Adam Kinzinger, som ble med i Kongressens granskingskomite.

Disse to har vist mot og integritet, i motsetning til hva vi har sett fra de aller fleste av deres partifeller.

Republikanerne angrer antagelig på at de ikke er med på høringene. Det er demokratene og de få anstendige republikanerne som deltar i høringene, som setter dagsorden.

Republikanerne angrer ingenting, for de ble nektet å være med. Minoritetsleder Kevin McCarthy foreslo fem kandidater sommeren 2021:

Republican Reps. Jim Banks of Indiana, Jim Jordan of Ohio, Rodney Davis of Illinois, Kelly Armstrong of North Dakota and freshman Troy Nehls of Texas have been selected by McCarthy, the minority leader confirmed to CNN.

Men Speaker of the House Nancy Pelosi nektet å godkjenne Jim Jordan og Jim Banks. Det har aldri skjedd før at en representant for partiet i posisjon vil bestemme hvem som får representere opposisjonen. .

Det ville vært som om en regjering utgått av Ap skulle bestemme hvem Høyre eller FrP fikk utnevne til medlemmer av kontroll – og konstitusjonskomiteen i en alvorlig sak som de selv hevdet dreide seg om forsøk på statskupp.

Svarene foreligger

Hvorfor ville ikke Pelosi ha med Jordan og Banks? Fordi disse hadde sagt at de kom til å bore i hvorfor det var så dårlig sikkerhet den dagen. Pelosi avslo flere anmodninger om å sende forsterkninger fra Nasjonalgarden. Trump tilbød 10.000 mann. Flere ganger.

Samtidig har komiteledelsen nedlagt forbud mot spørsmål som gjelder Pelosis rolle og beslutninger. Det gjelder også spørsmål om FBI hadde informanter blant gruppene som skulle til Washington og under selve forløpet.

Selv New York Times har innrømmet at det var FBI-informanter som hadde infiltrert grupper som Proud Boys og Oathkeepers.

Pitbull

Men Pelosi ville ha med en Republikaner: Liz Cheney. Hun er den mest aggressive av dem.

Da lederen av høringen, Bennie Thompson, ble spurt om han hadde innvendinger mot de fem McCarthy foreslo, sa han nei. Han kunne jobbe med alle.

Democratic Rep. Bennie Thompson of Mississippi, who serves as chair of the committee, told CNN after the announcement that although it is up to Pelosi whether McCarthy’s selections are finalized, «as far as I’m concerned, I’ll go with it.»

Pelosi brukte sin makt til å luke ut de som ville stille ubehagelige spørsmål. Dermed la hun føringene for at det ikke ble en høring, men en rettssak.

VGs leder liker hennes spor. VG går inn for kriminalisering av politisk uenighet. Lederskribenten mener at det skulle vært innledet en tredje riksrettssak mot Trump! De fikk ikke ram på ham de to første gangene.

Tvert om, de få republikanerne som sto opp mot den utstemte presidenten, ble frosset ut av partiet. Det ble ingen riksrettssak mot Trump, slik det burde ha blitt.

Lederartikkelen har håp om forening som tema. I samme åndedrag går VG inn for en tredje riksrettssak. VG ser ingen motsetning i det.

Mediene fører krig per stedfortreder. De gjør med og mot Trump det de ønsker skal skje på hjemmebane. Høyresiden som ikke lar seg temme til å gå i takt, skal elimineres gjennom lover. Mediene spiller rollen som legitimerer av denne ensrettingen.

Det gjelder å ha tunga rett i munnen. V leser flere og flere slike «sommervikar»-artikler.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.