Midt oppe i tautrekkingen om innkalling til 6. januar-komiteen har to modige Republikanere, Marjorie Taylor Green og Louie Ghomert, klart å få oppmerksomhet rundt forholdene for 6. januar-fangene. At AP møtte opp og dekket presentasjonen av rapporten Unusually Cruel, er et gjennombrudd. Greens ansikt forteller: This is not America.

At behandlingen av 6. januar-fangene kommer frem, stiller ikke bare Demokratene og Det hvite hus i forlegenhet, men også alle Republikanerne som har tiet.

Det pågår en maktkamp om sannheten om 6. januar.

Tidligere stabssjef Mark Meadows ombestemte seg og vil ikke møte for 6. januar-komiteen. Det fikk Nancy Pelosi og Bennie Thompson til å true med «forakt for retten»-tiltale. Meadows svarer med å gå til søksmål mot Pelosi for å ville tvinge ham til å avdekke forhold som dekkes av executive privilege. Demokratene respekterer ikke en avgått presidents rett til ikke å utlevere dokumenter fra sin tid ved makten. Det kalles executive privilege.

Men Demokratene har ikke respektert hverken regler eller sedvane når det gjelder Trump. Ingen president har fått to riksrettssaker mot seg.

6. januar-komiteen skulle i utgangspunktet vært tverrpolitisk, men Pelosi avviste de Republikanske medlemmene som Mark Meadows nominerte. Jim Banks og Jim Jordan ville kunne få tilgang til informasjon som ville kunne forpurret Demokratenes ønske om å bruke komiteen til en skueprosess, i tillegg kunne de fått vite ting som ville vært helt ødeleggende for Demokratene.

Som at Pelosi avslo et tilbud fra Trump og hans team om å stille 10.000 medlemmer av nasjonalgarden 6. januar. Alle visste at det ville komme en stor menneskemengde. I stedet var politistyrken på Capitol Hill mindre enn normalt. Hvorfor?

Pelosi sitter på 14.000 timer med videoopptak fra selve dagen som hun nekter å frigi. Advokater for de tiltalte har via  domstoler lykkes med å få ut noen snutter, og de viser noe helt annet enn det mediene har kjørt på: Dørene ble åpnet fra innsiden, og demonstrantene ble invitert inn. På vestsiden i en tunnel var det fysisk vold, men det var politiet som gikk hardt frem. Det var her Rosalyn Boyland ble drept av politiet. Hun ble slept halvnaken etter ett ben inn i tunnelen som et annet slakt, og ble liggende der til en lege erklærte henne død.

Stadsfysikus for Washington D.C. hevder hun døde av en overdose ADHD-medisin. Men for at den skal være dødelig, må man ta 25 ganger normal dose. Mediene har påstått at hun tok fentanyl. Rosalyn var på tunge stoffer, men klarte å være ren i syv år. Det er helt usannsynlig at hun skulle ha tatt stoffer denne dagen, som var en stor dag i hennes liv. Det var første gang hun deltok i en politisk demonstrasjon. Boyland var den typen velger som Trump fikk ut av passiviteten, og Demokratene og mediene hatet ham av den grunn.

Utenfor Senatets dører ble Ashli Babbitt skutt og drept av Michael Byrd, som ikke så hvor og hvem han skjøt på den andre siden av døren. Babbitt var omgitt av politi i opprørsmundur og utgjorde ingen fare. Men flere – også Republikanske – representanter hyllet Byrd for at han skjøt et ubevæpnet kvinne.

Tucker Carlson har fortalt at en av Republikanerne som krevde å se blod, var Lindsey Graham. Han løp rundt og skrek «skyt dem, skyt dem». Graham er fast gjest hos Hannity, men slipper ikke til hos Tucker. Det er ikke første gang Tucker har avslørt at Graham er en helt annen enn han utgir seg for.

Det Republikanske partiet er delt i to. Én del løper Demokratenes ærend. En annen del forholder seg passivt for å se hvem som vinner. De stemmer med Demokratene når de tror det er noe å hente. Raker kastanjene ut av ilden for dem.

Hvis det er opportunistene som har overtaket ved kongressvalget neste høst, vil en seier bli et tomt slag i luften. Derfor er Trump, Bannon og 3. november-bevegelsen fast bestemt på å renske ut opportunistene og Demokratenes løpegutter.

Liz Cheney har gått over til den andre siden. Hun styrer 6. januar-komiteen sammen med Pelosi. Hun er hatet i hjemstaten Wisconsin.

Gulag i Amerika

Men selv de gode Republikanerne er splittet. Nesten ingen av dem har stått opp for fangene og de tiltalte for 6. januar. Selv representanter som Jim Jordan, Josh Hawley og Tim Cotton har vært tause. Heller ikke Trump har støttet dem offentlig. Kun Marjorie Taylor Green, Matt Gaetz og Louie Ghomert har besøkt fangene og slått alarm.

Mediene har fullstendig lagt et taushetens lokk på fangene og de tiltalte, selv om det er over 600. (NTB skriver at det var flere tusen inne i Kongressen, men det er tull).

Oppmerksomhet hjelper. Marjorie Taylor Green og Louie Ghomert var nylig på besøk i fengslet i Washington, og deres avsløringer fører nå til at 400 fanger flyttes til et annet fengsel. Forholdene var forferdelige.

Rapporten Unusually cruel ble offentliggjort tirsdag. Representantene var på et kort besøk i juli, ble avvist i november, men slapp så inn. Da var cellene forsøkt frisket opp. Men muggen og skitten hang fremdeles igjen.

The report, “Unusually Cruel,” was released by Greene’s office on Tuesday. It recounts a three-and-a-half-hour tour on November 4 of two Washington, D.C. jails by Greene along with Rep. Louie Gohmert and members of their staff. The purpose of the visit, according to the report, was to inspect the conditions of jails, “specifically the treatment of inmates held in the [Central Treatment Facility] in relation to the events of January 6, 2001.”

According to Greene’s office, “cells in the January 6 wing of the CTF were extremely small, composed of a single toilet, sink, and a small bed cot. The walls of the rooms had residue of human feces, bodily fluids, blood, dirt, and mold. The community showers were recently scrubbed of black mold—some of which remained. The interior walls of the common area were also freshly painted.”

Fengselsledelsen gikk så langt at de satt på legejournaler som dokumenterte at fanger var kreftsyke eller trengte annen legebehandling. En slik behandling er kun mulig hvis ledelsen har politisk ryggdekning.

U.S. District Judge Royce Lamberth in October held D.C. Department of Corrections Director Quincy Booth and warden Wanda Patten in contempt and ordered the Justice Department to investigate the CTF for possible civil rights violations after jail officials failed to provide treatment for a January 6 defendant in need of surgery. A November 2 report by the U.S. Marshals Service concluded the CTF failed to meet “minimum standards of confinement” and determined 400 inmates should be transferred to a different facility in Pennsylvania.

Congressional Report Details ‘Inhumane’ Conditions of January 6 Inmates

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.