AP kaller Marjorie Taylor Greene for QAnon-kandidaten i dette bildet fra valgkampen. Det var mye negativ omtale, men Taylor Greene vant med 75 prosent av velgerne bak seg. Foto: John Bailey/AP/NTB

Representantenes hus stemte torsdag for å fjerne Marjorie Taylor Greene (R-GA) fra de to komiteene hun er medlem av. Det hjalp ikke aet Taylor Greene holdt en ti minutter lang tale der hun ba om unnskyldning for sine uttalelser om 9/11, skoleskytinger mm. Kun 11 Republikanere stemte for å fjerne henne. Det er første gang et parti stemmer for å fjerne en representant for et annet parti.

Den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som blant annet har støttet opp om konspirasjonsteorier, fjernes fra komitéarbeid i Kongressen.

Et flertall i Representantenes hus stemte torsdag for å kaste henne ut av alle komiteer. Hun var medlem av budsjettkomiteen og utdannings- og arbeidskomiteen. 230, blant dem 11 republikanere, stemte for å ta fra henne vervene. 199 stemte imot.

Jim Jordan (R-Ohio) spurte i sin tale hvem som blir nestemann på listen. Han angrep Demokratene for hykleri. Hvis kriteriet for eksklusjon er konspirasjonsteorier burde store deler av Demokratene være fjernet. De har i fire år spredd en konspirasjonsteori om Putin og Trump som de visste var falsk. Det har kommet frem i høringer bak lukkede dører at prominente Obama-folk ikke hadde belegg for sine offentlige påstander.

Marjorie Taylor Greene har sagt ko-ko-ting på sosiale medier. Hun ble nødt for å ta avstand fra dem. Vanligvis er det partiet man tilhører som tar affære. Republikanerne fjernet for to år siden  Steve King fra komiteer fordi han uttrykte synspunkt som tenderte mot rasisme.

Men flere Demokrater har uttrykt rasistiske og antimsemittiske synspunkt uten at det har fått konsekvenser. Da Ilhan Omar viste seg å ha uttalt flere antisemittiske utsagn, klarte ikke Nancy Pelosi og Demokratene å fordømme henne. De vedtok en lunken generell fordømmelse av all rasisme.

Republikanerne ser at det er to standarder i alt Demokratene gjør.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂