Leder for politiet som beskytter Capitol Hill, USCP, Steven Sund fikk meldinger om at det kunne ventes store demonstrasjoner når Kongressen skulle møtes 6. januar for å godkjenne valgmenn. Han ba følgelig sin overordnede Nancy Pelosi om forstkerninger. Fem ganger spurte han og alle ganger fikk han avslag. Selv da folk trengte seg inn eller ble sluppet inn, avslo Pelosi.

Den ´7. januar sparket Pelosi ham og sa han hadde sviktet henne.

“I am calling for the resignation of the chief of the Capitol Police, Mr. [Steven] Sund,” she said.

“There was a failure at the top of the Capitol Police, and I think Mr. Sund … he hasn’t even called us,” she added.

Dette stemmer ikke med opplysningene Tucker Carlson legger frem: Sund ba fem ganger om forsterkninger og det var Pelosi som avslo.

Spørsmålet som avtegner seg mer og mer tydelig er om «stormingen», «opprøret» var en inside job.

Ønsker ikke ubehagelige spørsmål

Demokratene har nedsatt en kommisjon som skal se på hendelsene 6. janar. De sa de ville ha en tverrpolitisk kommisjon, men tirsdag kastet Pelosi ut to Republikanere som hadde meldt seg: Jim Jordan og Andy Banks. Pelosi krever den rette innstilling og det mangler disse to. Den eneste Republikaner hun vil hva med er Liz Cheney og hun har lagt seg ut med minoritetsleder Kevin McCarthy og Mitch McConnell.

Jordan og Banks ville stilt ubehagelige spørsmål: Hvorfor avslo Pelosi anmodningen om støtte? Alle visste at Trump ikke godtok resultatet og hadde tillyst rally. Sunn fornuft tilsa forsterkerninger.

Samtaler

Stabsjef for forsvarsminister Christopher Miller, Kash Patel, har fortalt at det var intens møtevirksomhet på nett i forkant av 6. januar. Kun en person var ikke å få tak i: FBI-sjef Christopher Wray.

Wray har opplyst at FBI infiltrer grupper på høyresiden som Proud Boys og OathKeepers. Men spørsmålet er om agentene har vært initiativtakere til ulovligheter og at Capitol Hill-stormingen var ledd i en større plan.

Michigan

I oktober 2020 meldte mediene at det var avslørt en plan om å kidnappe  Michigan-guvernør Gretchen Whitmer fra hennes feriested. Mediene gjorde et stort nummer av at dette var høyreekstrem milits knyttet til Donald Trump, slik de hadde fremstilt protester mot nedlukkingen som ekstremister.

Nå viser det seg at nesten halvparten av deltakerne – 11 av 25 – var FBI-informanter eller agenter, og at disse var ledende: De trente mennene i kampsport, de leide biler og var i det hele tatt drivere.

Forfremmet

FBI-agenten som ledet Michigan-operasjonen, Steven M. D’Antuono, ble forfremmet til assisterende leder for FBI og leder for Washington-kontoret. Hvis operasjonen var et setup sier det mye om FBI: En mann som leder en provokasjon blir forfremmet.

Steven M. D’Antuono, who was named chief of the Detroit FBI office a year ago, has been promoted to head the Washington Field Office, a coveted post in the bureau.

FBI Director Christopher Wray made the announcement Tuesday, just several days after D’Antuono’s agents and state police busted up a plot to abduct Gov. Gretechen Whitmer. His official new title is assistant director in charge. [Deadline Detroit]

Wray viste seg å være en av nøkkelspillerne i alliansen mot Trump. Han leverte talking points for Biden:

In context, however, this move isn’t surprising. After a summer of riots and revolutionary activities by Antifa and BLM, FBI director Wray claimed that “white supremacist” terrorism is the biggest threat to America’s well-being, followed by Russian agents.

 

Revolver news 17. oktober 2020:

Wray Shows True Colors By Rewarding FBI Agent Who Pushed “Whitmer Kidnapping Plot” With Plum Promotion

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.