For første gang hevdes det nå at FBI-agenter deltok i opptøyene i Kongressen 6. januar. Hvis dette stemmer vil det være en skandale som kan fjerne den siste rest av tillit til FBI og justisdepartementet.

Det var revolvernews.com som tirsdag hadde gravd frem at det var stor forskjell på hvordan domstolene behandlet de identifiserte deltakerne i innmarsjen i Kongressen, av Demokratene og liberale medier kalt “væpnet oppstand”.

Tucker Carlson tok opp saken i nattens sending. Ifølge Tucker er det en merkelig forskjellsbehandling av de pågrepne: Noen sitter fortsatt i isolat for en lov som forbyr inntrenging på annen manns eiendom. Men andre blir ikke anklaget for noe som helst, da må de nemlig idenfifiseres for domstolen. Og hva kan være grunnen? De er politi. Tucker sier rettspapirene viser at de er politi og deltok i opptøyene.

We know the government is hiding the identity of many law enforcement officers who were present at the capitol on January 6, not just the one who killed Ashli Babbitt. According to the government’s own court filings, those law enforcement officers participated in the riot. Sometimes in violent ways.

We know that because, without fail, the government has thrown the book at most of the people who were in the Capitol on January 6. There was a nationwide dragnet to find them. Many of them are still in solitary confinement tonight. But, strangely, some people who participated in the riot haven’t been charged. Look at the documents. The government calls these people “unindicted co-conspirators.” What does that mean? It means that in potentially every case, they’re FBI operatives.

Det er ikke første gang det hevdes at 6. januar var en planlagt provokasjon. Nå er mistanken blitt sterkere.

Tucker kan fortelle at konkrete personer var innlosjert med intetanende Trump-supportere, i dette tilfelle en Thomas Caldwell. Han “snakker” og kan fortelle at romkameraten er “person to” ifølge rettsdokumentene. Han og “person tre” organiserte stormingen. Men hvorfor er Caldwell identifisert i rettspapirene, men ikke person to og tre?

For example, one of those “unindicted co-conspirators” is someone the government identifies only as “Person Two.” According to those documents, “Person Two” stayed in the same hotel room as an “insurrectionist” named Thomas Caldwell, who’s alleged to be a member of the group called the Oath Keepers. “Person Two” also “stormed the barricades” at the Capitol on January 6, alongside Thomas Caldwell.

The government’s indictments further indicate that Caldwell — who by the way is a 65-year-old man — was led to believe there would be a “quick reaction force” also participating in January 6. That quick reaction force, Caldwell was told, would be led by someone called “Person Three” — who had a hotel room and an accomplice.

But wait. Here’s the interesting thing. “Person Two” and “Person Three” were organizers of the riot. The government knows who they are, but the government has not charged them. Why is that? You know why. They were almost certainly working for the FBI. So FBI operatives were organizing the attack on the Capitol on January 6, according to government documents. And those two are not alone.

Det er snakk om tyve uidentifiserte medlemmer av gruppen Oath Keepers. Disse kan være FBI-agenter. FBI-sjef Christopher Wray sa i en høring i Kongressen at de infiltrerte slike grupper.

In all, Revolver News reported that there are,  quote, “upwards of 20 unindicted co-conspirators in the Oath Keeper indictments, all playing various roles in the conspiracy, who have not been charged for virtually the exact same activities — and in some cases much, much more severe activities — as those named alongside them in indictments.”

Hvis handlingene er de samme, men en gruppe blir tiltalt og den andre slipper, er noe galt. Mistanken om at det er FBI er ikke tatt ut av luften. Wray satt og skrøt av at de infiltrerte grupper.

Men spørsmålet er: Tar politiagentenes selv initiativ til å planlegge forbrytelser? I tilfellet kidnappingen av Gretchen Whitmer, i Michigan, gjorde de det. Saken fikk stor oppmerksomhet også i norske medier.

Wait a second – there’s a huge difference between using an informant to find out what a group you find threatening might do, and paying people to organize a violent action, which is what happened, apparently according to government documents, on January 6.

That’s a line, and the FBI has crossed it. And that’s not the first time. They crossed that line in Michigan. Remember that plot to kidnap Governor Gretchen Whitmer? And Whitmer is able to cover some of her own incompetence, although not all, by pointing to the fact that she’s not a victim. In the FBI’s telling, a whole team of insurrectionists was going to drive a van up to Gretchen Whitmer’s vacation house and throw her in the back and drive away.

The mastermind, the bureau said, was a man called Adam Fox. Who was Adam Fox? He turned out to be a homeless guy who was living in the basement of a vacuum repair shop.

The whole story was a farce. Insulting really. But if you read the government’s charging documents carefully, and you should, you’ll see that it gets even more ridiculous. It turns out that one of the five people in the planned “Gretchen Whitmer kidnap van” was an FBI agent. In the van. Another was an FBI informant. The feds admit that an informant or undercover agent was “usually present” in the group’s meetings. In other words, nearly half the gang of kidnappers were working for the FBI. Remember the guy who suggested using a bomb to blow up a bridge as part of the plot? That got a lot of coverage. That guy was an undercover FBI agent.

FBI begynte denne praksisen overfor voldelige islamister.

Trevor Aaronson’s book “The Terror Factory” analyzed every terrorism prosecution from 2001 to 2013. Aaronson found that at least 50 defendants were on trial because of behavior that the FBI had not only encouraged, but enabled. FBI agents were essentially the plotters in these crimes.

Blant annet angrepet i Garland, Texas, i 2015, var instigerte av FBI.

 

Tucker Carlson: Government agents may have helped organize the Jan. 6 Capitol riot

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.