På dette bildet, tatt 25. september 2019, kommenterer Kevin McCarthy at Demokratene nettopp har tatt ut riksrettssak mot Trump. Liz Cheney i bakgrunnen. Foran henne til venstre står Jim Jordan, en av Trumps mest lojale støttespillere. Avstanden mellom Cheney og Jordan er i dag like stor som mellom Jordan og Demokratene. Foto: Alex Wong/Getty

Liz Cheney er nummer tre på rangstigen blant Republikanerne i Kongressen. Hun fikk tillitsvotum fra både no. 1, Mich McConnell og no 2.  Kevin McCarthy etter å ha stemt med Demokratene for riksrett. Hennes motstandere i partiet vil ha henne fjernet, men hun fikk tillitsvotum fra et stort flertall Republikanere i Representantenes hus.

Det har gitt Cheney blod på tann. I et intervju på Fox News Sunday med Chris Wallace sier hun at Trump ikke lenger er leder for Det republikanske partiet og at han blir fanget opp i en massiv politigranskning av 6. januar.

 “Somebody who has provoked an attack on the United States Capitol to prevent the counting of electoral votes, which resulted in five people dying, who refused to stand up immediately when he was asked to stop the violence, that is a person who does not have a role as the leader of our party going forward.”

When asked if she would vote to convict Trump, Cheney said, “If I was in the Senate, I would listen to the evidence. I think that is the role the Senate has as jurors. I would also point out that the Senate trial is a snapshot. There’s a massive criminal investigation underway. There will be a massive criminal investigation of everything that happened on Jan. 6 and in the days before.”

Cheney lar forstå at Trump er gjenstand for etterforskning.

She continued, “People will want to know exactly what the president was doing. They will want to know, for example, if the tweet he sent out calling Vice President Pence a coward while the attack was underway, whether that tweet, for example, was a premeditated effort to provoke violence. There are a lot of questions that have to be answered, and there will be many, many criminal investigations looking at every aspect of this and everyone who was involved as there should be.”

Cheney snakker som en Demokrat som er ute etter å felle Trump. Hans velgere har vanskelighet med å fatte perspektivet. Det er mye ved 6. januar som peker i en helt annen retning, og det renner inn bevis hele tiden på at opptøyene var planlagt og regissert av helt andre enn Trump-folk. De var statister i andres spill. Men det vil ikke Cheney vite noe av:

Cheney fikk stryk av sine egne hjemme i Wyoming. De ville ha henne fjernet og viste til at BLM og Antifa sto bak opptøyene 6. januar. -Det er løgn, sier Cheney.

 

Det er bygget seg opp så mye mistenksomhet, fiendtlighet og bitterhet i de fire årene Demokratene drev med Russia-hoax heksejakten at folk er villig til å tro nesten hva som helst.

Hvis FBI forskjellsbehandler Trump-velgere og BLM/Antifa sprer det seg umiddelbart. Politifolk som deltok på fritiden i selve folkemøtet er innkalt til møte med overordnede og suspendert.

 

Liz Cheney: There Is Massive Criminal Investigation into if Trump Made ‘Premeditated Effort to Provoke Violence’

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.