Medlem av Representantenes hus, Liz Cheney, ble onsdag fjernet fra sin stilling som leder av den Republikanske konferansen, Hun var nummer tre på den Republikanske rangstigen. Cheney stemte for å dømme Trump i riksretten og lover å gjøre alt for at Trump aldri kommer i nærheten av Det hvite hus igjen.

Cheney roses opp i skyene av Demokrater og venstreorienterte medier, noe som ikke akkurat styrker hennes aksjer blant Republikanske velgere.

«I will do everything I can to ensure that the former president never again never gets anywhere near the Oval Office,» she said after being quickly removed as the Republican conference chair via voice vote. «We have seen the danger that he continues to provoke with his language. We have seen his lack of commitment and dedication to the Constitution. And I think it’s very important that we make sure whomever we elect is somebody that will be faithful to the Constitution.»

Cheney har adoptert Demokratenes retorikk om «hvit rasisme og nasjonalisme». Hun overser at dette er et angrep på partiets velgere. Cheney er trolig ferdig i topp-politikken. Den ene Republikaner etter den andre som går til åpent angrep på Trump, taper.

Det finnes ikke noe eksempel på at kritikk av presidenten gir politisk uttelling blant Republikanere. Skamrosen fra Demokratene har motsatt virkning.

Cheney omtales som en neokonservativ som vil at Amerikas sønner og døtre skal fortsette å dø på slagmarker langt borte. Den tiden ser ut til å være over. Neokonservativ har ikke lenger noen god klang. Nå er det Demokratene som har overtatt som krigsparti, i forhold til Russland.

Men Cheney er ikke hele storyen. Det var minoritetsleder Kevin McCarthy som reddet Cheney i første omgang fra å bli styrtet. Nå er McCarthy selv kompromittert gjennom avsløringer av at han bor i luksusleiligheten til Frank Luntz for en slikk og ingenting. Luntz driver et dobbeltspill, mot Trump. Republikanske velgere krever nå rene linjer. De er lei av dobbeltspill.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.