Liz Cheneys knusende tap i Wyoming er ikke bare et nederlag for henne, det betyr detroniseringen av fire dynastier, Clinton, McCain, Bush og Cheney. Velgerne avviser deres militære intervensjonspolitikk og korrupsjon. Velgerne vil ha America First. Bidens åpne grenser og gigantpakker er som en åpen provokasjon for disse velgerne.

Det avtegner seg to fløyer: Demokratene og RINOs /Republicans in name only) mot Trumps MAGA-bevegelse som er større enn det republikanske partiet.

Selv New York Times ser det historiske i at Cheney er knust av velgerne.

Cheney’s loss was as anticipated as it was consequential. The leading Republican voice against Mr. Trump, and vice chairwoman of the committee investigating the Jan. 6 Capitol attack, next year will no longer have her perch in Congress from which to battle a figure she believes poses a grave threat to American democracy.

Cheneys tap var like forventet som det var konsekvensmessig. Den ledende republikanske stemmen mot Mr. Trump, og viseformann i komiteen som undersøker Capitol-angrepet 6. januar, vil neste år ikke lenger ha sin plass i Kongressen for å kjempe mot en skikkelse hun mener utgjør en alvorlig trussel mot det amerikanske demokratiet.

Her innrømmer New York Times at Cheneys tap også var et nederlag for hele fronten mot Trump: De har mistet en av sine mest markante talskvinner.

Biden og Merrick Garland står mye svakere med sitt raid mot Trump.

Alt som skjer politisk i USA blir tolket inn i denne striden.

Et oppgjør med dynastiene

I årtier har amerikanere sett på at politikerne har bygget politiske dynastier. Dette er en av grunnene til forgubbingen i toppen. I kraft av å tilhøre de rette familier har de et krav på toppstillingene. De bygget politiske maskiner som gjorde at de vant. Vanlige folk sluttet å stemme.

Men amerikanerne ser hvordan dette har fått korrupsjonen til å gro. Hillary Clinton symboliserte alt det den vanlige amerikaner hatet med Washington. Hun kvitterte med å kalle dem deplorables. Da hun tapte skyldte hun på russerne og lanserte La Resistance.

Motstanden mot Trump ble en fellesnevner for den vestlige eliten. De var mer oppsatt på å beseire ham enn Kina og islamisme.

Men nå har selve symbolet på krigseventyrene og det militærindustrielle kompleks måttet bite i gresset.

 

«Trump has now defeated the Clinton, McCain, Bush, AND Cheney dynasties,» Turning Point USA founder Charlie Kirk wrote on Twitter.

George Papadopulos som ble sendt i fengsel da han falt som offer for Russia collusion-renkespillet ser også hvor historiske dette er:

Mediene er massivt mot Trump, men velgerne sender et annet budskap. 70 prosent stemte for Trump i Wyoming i 2020. Nå sendte de Cheney dit pepperen gror.

Det er en maktdemonstrasjon av Trump. To år med 6. januar-kampanje har ikke rokket oppslutningen. Tvert imot.

Hva kan det komme av? Velgerne ser at Biden holder på å ødelegge landet. Derfor er slagordet: Redd Amerika.

Jo mer mediene dekker for Demokratene, jo sterkere blir oppslutningen om Trump. Det er en gjentakelse av dikotomien før valget i 2016. Mediene lurer seg selv. Igjen.

Av de ti Republikanerne i Representantens hus som stemte for riksrett har fire besluttet ikke å be om fornyet tillit. Av de seks som gjorde har fire tapt, mens to har gått videre fordi de stiller i primærvalg som ikke er partipolitisk bestemt, slik at Demokrater også kan stemme på dem.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.