Demokratene er så oppsatt på å felle Donald Trump at de gjør 6. januarhøringen til et propagandashow, men derved svekker de dens virkning. Høringen blir for de troende. Dem er det ikke så mange av lenger. Tiden arbeider mot Demokratene.

De hyret en kjent TV-producer for at sendingene skulle slå an. Men det gjelder andre regler for en kongresshøring enn en nyhetssending. Høringen må for det første ha autentisitet. Det mangler helt i 6. januarhøringen. Nancy Pelosi kastet personlig ut de to Republikanerne som ville delta: Jim Jordan og Jim Biggs. Hun visste de ville stille kritiske spørsmål. I stedet valgte hun Liz Cheney og Adam Kinzinger. Cheney hater Trump mer intenst enn noen annen. Hun  taper nominasjonsvalget til en Trump-støttet kandidat og har ingenting å tape.

Under tirsdagens høring var et intervju med tidligere juridisk rådgiver i Det hvis hus, Pat Cipollone, interessant. Cipollone sa at han mente Trump på et eller annet tidspunkt etter valget burde innrømmet at han tapte. Tidligere pressetalskvinne Kelly Conway har sagt det samme. Dette er seriøse mennesker som har krav på å ta bli tatt på alvor.

Men det betyr ikke at de skal slippe kritiske spørsmål.

Er eller var Cipollone klar over at FBI og andre organer planla å bruke den tillyste demonstrasjonen 6. januar til å infiltrere massen og egge til storming?

Thegatewaypundit.com kunne mandag offentliggjøre tips fra en FBI-varsler om infiltrasjon av Kentucky-avdelingen av Proud Boys. FBI hadde infiltrert gruppen og visste alt som foregikk. Infiltratøren heter James Ehren Knowles. Det han rapporterte er stikk i strid med det som justisdepartementet, FBI og 6. januar-komiteen ønsker å høre: At det var provokatører som egget til storming og flere av disse, som Ray Epps, jobbet for myndighetene. En sterk indikasjon er at ingen av dem er blitt arrestert i det som justisdepartementet kaller den største etterforskning i historien.

Knowles rapporterte inn til FBI at Proud Boys ikke kom til Washington for å lage bråk. De dro dit for å beskytte Trump-velgere mot Antifa.

Flere av dem bidro til å dempe stemningen på Capitol Hill. Ingen var bevæpnet. De hjalp til med å rydde opp etter demonstrantene.

Confidential Human Source (CHS), a collaborative source with direct and indirect access, most of whose reporting has been corroborated , stated the following on 1/6/2021:

CHS stated the Proud Boys were not involved in, nor did they inspire the breaking of the barriers at the Capitol building. CHS describe the scene as the crowd doing it as a “herd mentality,” and that it was not organized. The crowd was shouting “stop the vote,” as they made their way to the Capitol building. There were no overt threats of violence made at that time.

CHS stated that the KC Proud Boys (KCPB) in attendance at the rally entered the Capitol building 30 minutes after the building was breached to help deescalate Trump supporters and law enforcement. Once KCPB entered the building, they told people to stop acting like anarchists and leave. KCPB told the people to start bagging trash from where trash cans were thrown at law enforcement, along with a woman who was saying the same thing to protestors. KCPB told protestors to stop at the doors of the House of Representatives, and that their voice was heard and it was time to go. A law enforcement officer gave a thumbs up to KCPB, as they were trying to clear the area of people trying to fight law enforcement.

No one from KCPB were involved with the battery of a law enforcement officer, nor did anyone damage property in the capital building. KCPB then went back to a rental house and adhered to the curfew in place. CHS stated law enforcement seemed grateful as KCPB ushered individuals out of the building.

Dette er ikke første avsløring som forteller en helt annen historie enn den justisdepartementet og Demokratene og mediene propaganderer. Men jo flere slike avsløringer jo større blir avstanden til showet på Capitol Hill og jo mindre troverdige blir Liz Cheney og representanter som Raskin. De virker villige til å tro hva som helst.

Jamie Raskin syr sammen tweeter og gjenforteller dem. Da blir Trumps ord «will be wild» om 6. januar til en oppfordring om å stille med våpen. Raskin sa 6. januar er som et amerikansk blodbad. Han mener Trump var profetisk da han brukte dette ordet i sin innsettelsestale.

«In his inaugural address, Trump introduced one commanding image, American carnage. Although that turn of phrase explained little about our country before he took office, it turned out to be an excellent prophecy of what his rage would come to visit on our people,» said Raskin.

«American carnage. That’s Donald Trump’s true legacy,» the congressman continued.

«His desire to overthrow the people’s election and seize the presidency interrupted the counting of Electoral College votes for the first time in American history, nearly toppled the constitutional order and brutalize hundreds and hundreds of people. The Watergate break in was a Cub Scout meeting compared to this assault on our people and our institutions.»

Det går ikke an å forstå Demokratenes fremstilling av 6. januar uten å se den i et woke-perspektiv. Tirsdag var det en høring i Kongressen der senator Josh Hawley utspurte jusprofessor Khiara Bridges om andre enn kvinner kan få barn. Bridges tolererte ikke spørsmålsstillingen og sa Hawley var transfob. Man må se mimikken til Bridges for å forstå at dette ikke har noe med rasjonalitet å gjøre. Det er blitt trosspørsmål hevet over diskusjon.

Det er dette vanviddet som også finnes i rikt monn blant mediene og Demokratene. De har mistet kontakt med bakken og er villig til å tro hva som helst. I en avis som NEW YORK TIMES er det mange av journalistene som passer på at kollegene følger dogmene.

Opinionsredaktøren i USA Today var ikke villig til å si at menn kan få barn og fikk sparken.

Under normale høringer forsøker man å finne svar. Under denne høringen er vitnene illustrasjoner på svar som allerede foreligger. Således forklarte angrende demonstrant Stephen Ayres at han ikke ville deltatt hvis det ikke var for Trump.

«Who knows I may not have come down here,» Ayres said when asked by Rep. Liz Cheney if Trump had said there was no evidence of widespread voter fraud.

Ayres said that he initially didn’t plan on going to the Capitol after the «Stop the Steal» rally but was «riled up» by Trump’s speech.

Ayres said he made the decision to leave the area once Trump tweeted for people to «go home.»

Et angrende medlem av Oathkeepers gjorde hva han kunne for å svine til sine gamle kamerater, som ikke kunne forsvare seg. Mange av dem sitter i fengsel, hvor de holdes i isolasjon og nektet legebehandling.

Former Oath Keeper spokesperson Jason van Tatenhove testified in person Tuesday that the far-right extremist group enlisted tactics of intimidation and lies to push their rhetoric.

«I think we saw a glimpse of what the vision of the Oath Keepers is on January 6th, It doesn’t necessarily include the rule of law. It doesn’t necessarily include it includes violence. It includes trying to to get their way through lies, through deceit, through intimidation, and through the perpetration of violence, the swaying of people who may not know better through lies and rhetoric and propaganda that can get swept up in these moments. And I’ll admit, I was swept up at one point as well to but I don’t know if that answers the question,» he said.

Tatenhove sa det som tippet det var for ham var møtet med personer som tvilte på Holocaust. Var det virkelig sant? Var det typisk? Eller passet det for godt inn i narrativet?

Demokratene er helt opphengt i Roger Stone. De tror han har spilt en dyster rolle og klarer ikke kvitte seg med tanken. Den er blitt en tvangstanke. Jamie Raskin mener Stone er medlem av Proud Boys.

The committee obtained «hundreds of messages» that Rep. Raskin says show «strategic and tactical planning» for the January 6 rally between various far-right groups that were coordinating with each other.

«These non-aligned groups were aligning,» former Homeland Security official Donnell Harvin testified. «And so all the red flags went up at that point.»

Additionally, Raskin showed pictures of former National Security Adviser Michael Flynn flanked by members of the far-right group Oathkeepers and alleged that both Flynn and Stone had ties to the group.

Raskin also claimed that Roger Stone is a member of the Proud Boys and has taken their «fraternity creed.»

NTB sluker 6.januar-komiteens konspirasjonsteorier rått.

Vitner hevder Trump planla marsjen mot KongressenID: 17955294

Utvidet og noe omskrevet versjon, nye bilder.

Donald Trump planla å lede en marsj mot Kongressen 6. januar i fjor, men ville at den skulle virke spontan, sa komiteen som gransker kongresstormingen tirsdag. De sa også at Trump i forrige uke forsøkte å kontakte ett komiteens vitner.

Det skrev The New York Times etter at komiteen som gransker kongresstormingen, avsluttet sitt sjuende åpne høringsmøte tirsdag.

Komiteen i Representantenes hus har fått tilgang til et utkast til en Twitter-melding der Trumps tilhengere får beskjed om å komme tidlig til Washington den 6. januar, ettersom det er ventet masse mennesker.

Der står det også at de skal marsjere til Kongressen etter at han har holdt en «stor tale». Komiteen har dessuten lagt fram bevis for at Trump planla å be tilhengerne sine marsjere til Kongressen på spontant vis.

Under tirsdagens høringsmøte kom det fram opplysninger om et møte i Det hvite hus sent på kvelden den 18. desember 2020, drøyt to uker før stormingen.

Her møtte Trump tidligere New York-ordfører Rudy Giuliani, som da var hans personlige advokat, tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og advokat Sidney Powell.

De foreslo angivelig at militæret skulle beslaglegge stemmemaskiner i delstatene som ledd i hans forsøk på å finne bevis for sine falske påstander om valgfusk.

– Et kampsignal

Komiteen mener å ha bevis for at høyreekstremister deltok i stormingen fordi de opplevde at Trump hadde bedt dem om å gjøre det.

Etter møtet den 18. desember, sendte Trump ut en Twitter-melding som ble oppfattet som en invitasjon til å demonstrere den 6. januar: «Møt opp, vil bli vilt», sto det i meldingen.

– Denne tweeten fungerte som en oppfordring til handling, og i noen tilfeller en oppfordring til bevæpning, sa demokraten Stephanie Murphy, ett av komitémedlemmene.

– Donald Trumps Twitter-melding oppildnet hans støttespillere, særlig de farlige ekstremistene i Oath Keepers, Proud Boys og andre rasistiske grupper som var klare for å kamp mot regjeringen, sa komitémedlem Jamie Raskin.

Medlemmer av de høyreekstreme gruppene Proud Boys og Oath Keepers er nå tiltalt for oppvigleri etter at de deltok i stormingen, som krevde flere liv.

Kontaktet vitne

Under møtet ble det også opplyst at Trump i forrige uke forsøkte å kontakte ett av vitnene. Det var komiteens nestleder Liz Cheney som fortalte at Trump ringte vitnet, men at vedkommende ikke tok telefonen. Hun sa også at saken er rapportert inn til justisdepartementet.

Dette skaper mistanke om at Trump har forsøkt å påvirke ett av vitnene, noe som er svært alvorlig.

Tirsdagens høring er det eneste møtet denne uken. En annen TV-sendt høring førstkommende torsdag, er utsatt inntil videre.

Blant grupperingene som mistenkes for å ha spilt en sentral rolle i stormingen, er Proud Boys, Oath Keepers og QAnon-tilhengere, som tidligere hadde demonstrert til støtte for Trump.

Oath Keepers har allerede avvist at det fantes noen plan om å storme Kongressen.

6. januar-komiteen viste tirsdag fram bilder av Trumps nærmeste allierte, hans tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og rådgiver Roger Stone, sammen med medlemmer av henholdsvis Oath Keepers og Proud Boys.

Oppsiktsvekkende håndtrykk

Blant vitnene tirsdag var Stephen Ayres, som selv deltok i stormingen, og som nå står tiltalt.

Under møtet i Kongressen ga han et håndtrykk til en av politimennene som deltok i politirekken som Ayres og de andre demonstrantene brøt seg gjennom for å ta seg inn i bygningen.

En av Trumps tidligere rådgivere, Pat Cipollone, var også blant tirsdagens vitner. Han deltok på møtet i Det hvite hus sammen med Trump og advokatene, der det ble foreslått at Trumps skulle gi ordre om at militæret skulle beslaglegge stemmemaskinene.

Cipollone mente det var «en forferdelig idé».

– Det er ikke slik vi gjør ting i USA, sa han.

Virkelighetsfjern

Målet med stormingen var å hindre at Senatet godkjente at Joe Biden hadde vunnet valget, slik det offisielle valgresultatet viste. I stedet krevde de at Trump fortsatte som president.

Den siste måneden har komiteen skapt et sterkt narrativ om hvordan Trump nærmest koblet seg fra virkeligheten etter at han tapte valget og i stedet klynget seg til falske påstander om at Bidens seier skyldtes valgfusk.

Prosessen kulminerte med stormingen av kongressbygningen. Mer enn 850 er blitt pågrepet i forbindelse med opprøret.

Minst fem personer døde som følge av stormingen, og 140 politibetjenter ble skadd.

Trump beskrev i en uttalelse tirsdag på sitt eget sosiale medium Truth Social granskningskomiteen som «politiske kjeltringer», og sa at de legger fram løgner og finner på historier.

 

To av de døde ble drept av politiet. To døde av hjerteattak trolig etter at politiet benyttet sjokkgranater. Den femte var politimannen Brian Sicknick som døde dagen etter av helt andre årsaker.

Demokratene og mediene forsøker å gjøre 6. januar til en myte de kan bruke etter behov.

 

Cheney sa helt på tampen at et vitne som ennå ikke har forklart seg for komiteen, ble oppringt av Trump. Vitnet tok ikke telefonen, men varslet sin advokat som varslet komiteen. Cheney sier ikke at Trump forsøkte å påvirke vitnet, men at alle forsøk vil bli tatt alvorlig.

In her closing remarks, Rep. Liz Cheney, R-Wy., expressed concern that Trump attempted to contact a recent witness in the committee’s investigation.

«And one more item after our last hearing, President Trump tried to call a witness in our investigation, a witness you have not yet seen in these hearings. That person declined to answer or respond to President Trump’s call and instead alerted their lawyer to the call. Their lawyer alerted us.»

«And this committee has supplied that information to the Department of Justice. Let me say one more time. We will take any effort to influence witness testimony very seriously,» Cheney stated.

Men når NTB gjengir meldingen er det et vitne som har forklart seg. Det gjør sannsynligheten for vitnepåvirkning større.

Cheney: Trump har forsøkt å kontakte vitne i kongresshøringenID: 17955238

Donald Trump har forsøkt å kontakte en person som har vitnet i komiteen som gransker kongresstormingen, sier republikanske Liz Cheney.

Cheney er nestleder i komiteen i Representantenes hus som gransker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor.

Under tirsdagens høringsmøte opplyste hun at justisdepartementet er blitt varslet om at den tidligere presidenten har forsøkt å kontakte et vitne.

Trump skal ha forsøkt å ringe vitnet i forrige uke, men vedkommende skal ikke ha tatt telefonen, sa Cheney, ifølge The New York Times.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.