Tove Bjørgaas kjøper 6. januar-komiteens narrativ med hud og hår. Det gjelder også den sensasjonelle forklaringen til Cassidy Hutchinson som jobbet i en junior-rolle for stabssjef Mark Meadows.

Hutchinson sa at Trump fysisk forsøkte å overta bilen da Secret Service nektet å kjøre ham til Capitol Hill. Han skal enda ha tatt kvelertak på en av agentene. Hutchinson var ikke til stede da dette angivelig skal ha skjedd, hun refererte hva Secret Service snakket om.

Men nå sier agentene at historien ikke stemmer. De er villig til å forklare seg -for komiteen om at historien er falsk. Det var en NBC-reporter som tvitret at han hadde snakket med agentene og at de sa Hutchinsons gjengivelse ikke stemmer.

“A source close to the Secret Service tells me both Bobby Engel, the lead agent, and the presidential limousine/SUV driver are prepared to testify under oath that neither man was assaulted and that Mr. Trump never lunged for the steering wheel,” he tweeted.

Nicole Sganga fra CBS tvitrer det samme, med en viktig tilleggsopplysning: 6.januar-komiteen har timevis med intervjuer med Secret Service om hva som skjedde denne dagen. M.a.o. de kan ha vært klar over at det Hutchinson kom med var en løgn.

Hvis det skulle vise seg at komiteen har manipulert et vitne for maksimal medieeffekt kan det senke komiteens troverdighet. Opplysningene var for sensasjonelle til at Secret Service kunne la det passere. De har et renomme å forsvare også overfor en tidligere president.

Hvis vitnemålet er en løgn tyder det på at komiteen er ute av kontroll.

Det begynte med at New York Times meldte at demonstrantene som kom til Capitol Hill var bevæpnet. Automatvåpen ble nevnt. Dette lød som en helt vill historie. Hvis demonstrantene hadde hatt våpen ville dagen forløpt annerledes. Men det ble aldri funnet våpen hos demonstrantene. Da ville tiltalene mot de 200 som sitter i fengsel vært ganske annerledes.

Politiet satte inn sjokkgranater mot fredelige demonstranter og utløste sinne blant folk som er politiets venner.

To demonstranter døde av hjerteattakk. To andre, begge kvinner, ble drept av politiet. Ashli Babbitt ble skutt gjennom en dør av Michael Byrd og Rosanne Boyland ble slått ihjel i passasjen under Kongressen. Bare frihetlige, patriotiske medier dekker dette.

New York Times forsøkte seg med at demonstrantene hadde slått ihjel politimannen Brian Sicknick, men ble tvunget til å dementere. Han døde av naturlige årsaker den 7. januar. Likevel la de Sicknick på lit de parade i Capitol Hill og Demokratiske politikere med Biden i spissen defilerte forbi. Det var et politisk teater.

Fremstillingen av 6.januar har vært hypet fra dag en. Biden, Harris og mediene har sammenlignet med Pearl Harbor, 9/11 og borgerkrigen. Det gjaldt om å gjøre 6. januar til et kupp, et bevisst forsøk fra Trump på å beholde makten, koste hva det koste ville. Men det må ha rot i realiteter.

Hutchinson skal ha søkt jobb hos Trump i Mar a Lago, men fikk nei. Hun hadde advokater fra Trumps team, men skiftet så til advokater som var ikke-Trump. Noe skjedde.

Lytt til Laura Ingrahams karakteristikk av Hutchinson. Det var for mye på en gang.

Ifølge Hutchinson skulle Trump sagt at politiet skulle deaktivere metalldetektorene ved inngangene, for at demonstrantene kunne ta med seg våpen inn i Kongressen. -De er jo ikke ute etter meg, skal Trump ha sagt.

Dette er en så fantastisk historie at enhver med erfaring og kunnskap ville stille seg skeptisk. Men det gjør ikke mediene. De tror hva det skal være når det gjelder Trump.

Det gjelder ikke minst norske medier. NRK kjøper det med hud og hår. Det samme gjør NTB/AP:

 

Donald Trump hadde hyppige raseriutbrudd som blant annet resulterte i knuste tallerkener og ketsjup på veggen, ifølge en tidligere ansatt i Det hvite hus.

25 år gamle Cassidy Hutchinson var tidligere assistent for Trumps stabssjef Mark Meadows. Denne uka vitnet hun for komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Hun fortalte om de kaotiske dagene som ledet opp til stormingen.

Hutchinson fortalte blant annet om møter hun var med på, blant annet et møte mellom Meadows og Trumps advokat Rudy Giuliani 2. januar.

– Ting blir kanskje skikkelig, skikkelig ille 6. januar, skal Meadows ha sagt til henne etter møtet.

Giuliani fortalte ifølge Hutchinson at de skulle til kongressbygningen 6. januar, og at presidenten også ville være der og kom til «å se mektig ut».

– Den kvelden var den første gangen jeg husker at jeg følte meg redd og nervøs for hva som kunne skje 6. januar, sa hun under høringen.

Metalldetektorer
Ifølge Hutchinson var både Trump og noen av hans nærmeste medarbeidere fullstendig klar over at 6. januar kunne komme til å bli en voldelig dag, noe de selv har nektet for.

Hun fortalte også at navnene til de høyreekstreme grupperingene Oath Keepers og Proud Boys ble nevnt i Det hvite hus. De var sentrale i stormingen.

Av frykt for at få skulle møte opp for å høre ham tale, krevde Trump i morgentimene den dagen ifølge Hutchinson også at sikkerhetsvaktene skulle fjerne metalldetektorene. Da de avviste dette og sa at noen av tilhengerne hans kanskje bar våpen, avfeide han dem.

– Jeg bryr meg ikke om de har våpen, de er ikke ute etter å skade meg. Ta de helvetes greiene bort. Slipp folkene mine inn. De kan marsjere mot kongressbygningen herfra, skal han ha sagt.

Bagatelliserer dementier.

NTB har innskutt langt ned i saken som gikk ut på morgenkvisten, at flere medier melder at Secret Service dementerer historien, men de kjører likevel videre med hovedstoryen som er at Trump ville ha et voldelig opprør.

Ifølge flere amerikanske medier skal de involverte sikkerhetsvaktene også bestride historien og ha sagt seg villige til å forklare seg for kongresskomiteen.

Men dette drukner helt:

Da sikkerhetsvaktene nektet å gjøre som han sa, skal Trump ifølge Hutchinson ha ropt at det var hans som var «the fucking president» og forsøkt å rive til seg rattet i limousinen.

Trump avviser dette og anklager Hutchinson for å være «en bløffmaker» som farer med løgn, og han hevder også at han «knapt kjenner dette mennesket».

Ifølge flere amerikanske medier skal de involverte sikkerhetsvaktene også bestride historien og ha sagt seg villige til å forklare seg for kongresskomiteen.

Heng Pence

Hutchinson forteller også hvordan Trump og hans nærmeste medarbeidere reagerte da kongressbygningen ble stormet. Ifølge henne «reagerte knapt» Meadows da hun fortalte det.

Trump-administrasjonens advokat Pat Cipollone mente Trump burde oppfordre de fanatiske tilhengerne til å forlate kongressbygningen, der de ropte at visepresident Mike Pence burde henges. Utenfor bygningen hadde de også reist en kopi av en galge.

– Han vil ikke gjøre noe, Pat. Han mener Mike fortjener det, lød svaret Cipollone ifølge Hutchinson fikk fra Meadows.

Knuste tallerken

Ingen bestrider at Hutchinson gikk inn og ut av Det hvite hus, og at hun kom tett innpå den tidligere presidenten og hans medarbeidere.

Noen av historiene hun fortalte under en hasteinnkalt høring i 6. januar-komiteen tirsdag, tegnet et bilde av en stadig mer desperat Trump som kom med gjentatte ukontrollerte raseriutbrudd.

Hun fortalte blant annet om Trumps reaksjon da han fikk høre at daværende justisminister William Barr i et intervju hadde sagt at hans departement ikke hadde funnet beviser for presidentens påstand om omfattende valgfusk.

Det resulterte i høye lyder fra presidentens spiserom, og da hun gikk inn i rommet fant hun en knust lunsjtallerken på gulvet og ketsjup på veggen. (NTB)

Hensikten med de som fremmer denne historien er åpenbar og Liz Cheney legger ikke skjul på den.

 

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.