Den konservative grasrota blant Republikanerne over hele USA uttrykker sin støtte til Jim Jordan som ny Speaker of the House, etter Kevin McCarthy, som ble avsatt tidlig i oktober. Jordan støttes blant annet av Donald Trump.

Steve Scalise, som fikk flest stemmer i første avstemning, fikk ikke nok stemmer til å sikre seg stillingen. Han valgte derfor å trekke sitt kandidatur til å bli speaker i Representantenes hus, én dag etter at han ble nominert til toppjobben.

Steve Scalise trekker seg fra å bli leder i Representantenes hus i USA

Nå ringer republikanere fra hele USA til sine representanter, og trygler de om å stille seg bak Jordan. Avstemningen skal avholdes kommende torsdag, og det ser ut som at Jordan har fått vind i seilene. For å vinne setet som Speaker trenger Jordan 217 stemmer.

– Jeg har ikke sett noe lignende på flere år. De smelter bokstavelig talt telefonlinjene. Noen av kontorenes numre er permanent opptatt. Tusenvis av folk ringer sine representanter i  Kongressen og krever Jordan som Speaker, forteller en høytstående kilde i Capitol til Breitbart.

Jordan har lenge vært populær blant grasrota i partiet. Han var første styreleder av House Freedom Caucus, en gruppe bestående av de mest konservative blant representantene for Det republikanske partiet, og han har lenge vært i forkant av spørsmål som motiverer den republikanske basen nasjonalt. Allikevel er mange overrasket over den massive støtten.

Etter McCarthy: Rene linjer eller kaos?

Flere tidligere kritikere av Jordan skal nå ha valgt å støtte Jordan etter å ha blitt oversvømt av telefoner, blant annet Mike Rogers, som er styreleder av den mektige komiteen House Armed Services Committee.

Rogers og Jordan hadde flere samtaler seg imellom – og så trakk Rogers seg tilbake og støttet Jordan som Speaker.

Siden mandag har telefonene fortsatt å strømme inn, men nå med takk fra de som Rogers representerer.

Også Ken Calvert, Ann Wagner, Rob Wittman, Vern Buchanan og flere andre har bestemt seg for å støtte Jordan. Enkelte representanter deltar i grasrotprogrammet, som Matt Gaets, som via X/Twitter oppfordrer folk om å ringe til sine representanter og bringe GOP-representanter over på Jordans side.

Hvis Jordan vinner frem, så vil dette sende et klart budskap om at partiet står samlet, ifølge flere konservative. Brendan Buck, tidligere rådgiver for Speaker Paul Ryan, spør om det er mulig at Jordan vinner alle stemmene.

Hvis Jordan blir valgt som Speaker vil det være en stor seier for grunnfjellet i Det republikanske partiet, den største seieren siden Trump ble valgt som president i 2016.

Med Jim Jordan i spissen kan konservative krefter i GOP fokusere på å vinne politiske seire, og Jordan er uten tvil i stand til å utføre en slik rolle, skriver Breitbart.

Jordan kan føre partiet til seire over Sanatet, som kontrolleres av Demokratene, og generelt gjøre situasjonen mer ubehagelig for Biden-regimet.

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.