Til tross for massiv innsats av konservative Republikanere over hele USA, så fikk ikke Jim Jordan nok stemmer i tirsdagens valg.

Dermed er Representantenes hus fortsatt uten Speaker of the House. Dette kan skape problemer.

Mens alle representanter stemte for sin kandidat, så var det 20 representanter for Republikanerne som stemte mot Jordan, mens én av Jordans støttespillere, Gus Bilirakis, var fraværende på grunn av begravelse, skriver Breitbart.

NTB klarer nesten ikke å skjule sin glede over resultatet.

Den ultrakonservative Jordan fra delstaten Ohio er en glødende tilhenger av tidligere president Donald Trump. Han kom på banen etter at Steve Scalise trakk seg som kandidat til det viktige vervet som leder for Representantenes hus fredag. (NTB-Reuters)

Konservative blant Republikanerne ønsker seg Jim Jordan som Speaker

Jordan leder justiskomiteen i Representantenes hus og regnes som en av Trumps sterkeste støttespillere i Kongressen.

– Han kommer til å gjøre en fantastisk jobb og har min komplette støtte som speaker, skrev Trump på sitt eget sosiale medium Truth Social.

Noen representanter som stemte mot Jordan sier de er på gli til å skifte mening. Men andre sier de er fast bestemt på å stemme på noen andre også i neste valgrunde, som ifølge en talsperson for Jordan kommer senere i dag (lokal tid).

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.