Jim Jordan tapte også tredje omgang i Representantenes hus. Det var flere som stemte mot ham enn i de to foregående avstemningene. Disse bedriver selvskudd. Republikanerne har et syltynt flertall, men avhopperne gjør at deres kandidat aldri får flertall.

De som torpederer Joran løper Demokratenes ærend. De ønsker ikke at granskningene av Biden-familien skal gå sin gang. Fremfor alt er det en sabotasje av Trumps sjanser. Trump ble fredag truet med arrestasjon for å ha kommentert rettssakene mot ham.

Krigen mot Trump river det republikanske partiet i filler. Norske medier har innført en morsom praksis. De kaller Jordan for «ultrakonservativ». Jordan befinner seg politisk omtrent der norske borgerlige politikere var for førti år siden. Det er pressen som har forandret seg.

Den ultrakonservative republikaneren Jim Jordan fikk nei av sine partifeller i nok en avstemning om speaker-vervet i Representantenes hus.

Fredagens avstemning var den tredje. Representantenes hus har vært uten speaker siden en gruppe republikanere på ytre høyrefløy kastet Kevin McCarthy den 3. oktober.

Uthengningen av America First-politikere har et visst latterlighetens skjær. McCarthy inngikk kompromisser med Demokratene som gjør at amerikanske statsfinanser er ved å kollapse. USA vil snart betale mer i renter enn de bevilger til forsvarsbudsjettet. Men Sumpen synes ikke å bry seg.

De som NTB kaller «ultrakonservative» er de som bryr seg. Det er høyreekstremistisk å bry seg om landet sitt.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.