Med Mark Meadows får Trump en stabssjef han er helt på linje med. De jobber for å forankre Det republikanske partiet i den grasrota som ga seier i 2016. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Republikanere kaller Trumps valg av Mark Meadows som stabssjef i Det hvite hus for et briljant valg med tanke på at det er valgår.

Meadows er medlem av Representantenes hus, men ga beskjed om at han ikke tar gjenvalg til høsten.

Han var, sammen med Jim Jordan, med på å stifte Freedom Caucus i Representantenes hus, en samling konservative republikanere som var en fortsettelse av Tea Party.

Meadows overtok formannskapet etter Jordan. Med sitt vennlige vesen har han skaffet seg venner og respekt selv på den andre siden.

“Meadows is cut from the same cloth as the President; he’s a fighter and will do what it takes to win,” Cliff Sims, a former Trump White House official and outside ally of the president, added. “He’s the perfect choice to lead the White House staff through election season. A brilliant choice by President Trump.”

“Mark being chief of staff is a massive win for the MAGA movement,” Charlie Kirk, the founder and president of Turning Point USA, told Breitbart News.

Den sittende stabssjefen Mick Mulvaney blir spesialutsending til Nord-Irland. Ikke akkurat en forfremmelse. Resistance-mediene gjør et stort nummer av at Trump nå får sin fjerde stabssjef. Det er flere grunner til dét. Presidenten er avhengig av å ha en stabssjef  han kan stole på. Særlig i et valgår. At noen blir skiftet ut, betyr ikke at de er ubrukelige, men at det har dukket opp bedre kandidater.

Trump er i en ny fase av presidentperioden. Han har modnet. Demokratene har ikke fått ram på ham. Det er færre lekkasjer. Han har overlevd. Nå går han på offensiven.

Utnevnelsen av Meadows minner om utnevnelsen av Richard Grenell til ny Director of National Intelligence. Grenell er en effektiv leder som vet hva som skal til for å renske opp i e-tjenestene. De har vært rottereir som har motarbeidet presidenten.

Naturligvis vil Resistance-mediene si at Grenell ikke er kvalifisert. Det sier de om alle Trump utnevner,  men især de som de frykter kan gjøre en forskjell.

Både Meadows og Grenell er formidable personer.

Boehner

Mark Meadows gjorde seg for alvor bemerket da han fikk veltet John Boehner som Speaker of the House. Boehner førte en politikk som overhodet ikke stemte med en konservativ agenda. Han arbeider i dag for å legalisere marihuana.

Breitbart dro ned til North-Carolina for å lage en profil på mannen som klarte å avsette Speaker of the House.

While most of the rest of the media ignored him, Breitbart News traveled to his district that August recess to profile him and provide a detailed report on his then-quixotic effort to change Congress for the better by removing someone who, as Speaker, had pushed a variety of deals with now former President Barack Obama that left the country worse off.

In the interview he gave during that trip to his district in western North Carolina, Meadows explained how so many people come to Washington, DC, and forget why they were elected in the first place—but how he wanted to be different.

Meadows er orientert mot velgerne og deres interesser, akkurat som Trump. Det er denne innstillingen som har forandret Det republikanske partiet.

 

‘The Perfect Choice’: Trump Brings Warrior Mark Meadows into White House as Election Year Chief of Staff

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.