Jim Jordan (R-OH) kjenner Russiagate ut og inn og lærte hva den dype staten er i stand til. Dette er kunnskap de tar med seg når de står overfor valgsvindel. Hva er Demokratene, mediene og Big Tech i stand til? Grensene for det mulige er utvidet kraftig de senere år. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

 

Det var lørdag kveld et telefonmøte mellom 50 Republikanske kongressmedlemmer, stabssjef Mark Meadows og president Trump. De diskuterte onsdagens viktige godkjenning av valgmenn i Kongressen. Ifølge en av initiativtakerne, Mo Brooks, er oppslutningen stigende.

«The momentum to fight against voter fraud and election theft is rapidly gaining,» Brooks told Fox News. «And as a consequence, the numbers that we had who were supportive yesterday are almost always supplemented by reinforcements today and the next day.»

Når Trump-fiendtlige medier supplerer nyheter med innskutte setninger om at valgsvindelen er udokumenert, slik også BBC og NTB gjør, øker det besluttsomheten hos Republikanere som ser rettferdige valg som sitt primære mål.

Det er rundt 140 medlemmer av Representantenes hus og 11 senatorer som vil stemme nei til Biden onsdag. Den første senatoren som åpent erklærte seg mot Biden, var Josh Hawley. Han er blitt beskyldt for forræderi, og Walmart rykket ut og tok avstand fra ham. Det understreker oppfatningen av at dette er et skjebnevalg for USA som republikk.

Mangelen på imøtekommelse av enkle krav om transparens har overbevist mange Republikanere og vanlige mennesker om at tiden er inne for å kjempe og at republikken står på spill.

USA er ikke et parlamentarisk demokrati, men en konstitusjonell republikk. Demokratene vil omgjøre valg til et allmannamøte der alle som møter opp, får stemme. De kaller dette «alle stemmer teller». Men to innvandrere vitnet under en høring i Michigan, den ene en it-ingeniør fra India. Hun sa det var utrolig at når man skal inn i USA, er det full retinasjekk, fingeravtrykk osv. for å være sikker på identiteten. Men når man skal stemme i valg som avgjør landets fremtid, da trenger man ikke fremlegge ID.

Denne observasjonen er en knusende dom over Demokratene, mediene og Big Tech: Det er de som har åpnet alle sluser og vil at alle stemmer skal telle – selv de døde og selv mennesker som stemmer flere ganger, flere steder.

Det kaller de demokrati.

Alle som har avvist å behandle klagene på valgsvindel, har etter hvert selv fått bevisbyrden mot seg. Deres avvisninger står ikke til troende. De løper maktens ærend. Det minste domstoler kan gjøre, er å gi 74 millioner velgere en følelse av fairness. At selv høyesterett har avvist å vurdere sakene, to ganger, har undergravd tilliten til rettssystemet.

Patriotene er overlatt til seg selv.

 

 

Trump, House Republicans held call to discuss Electoral College rejection: Brooks

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.