Trump på fotballkamp på West Point 12. desember. Foto: Andrew Harnisk/AP/Scanpix

Donald Trump oppfordret lørdag sine tilhengere om å komme til Washington 6. januar, dagen da Kongressen skal telle opp valgmennene fra hver delstat og avgjøre hvem som er neste president.

For å vise Kongressen at han har stort folkelig støtte, ber Trump tilhengerne komme til Washington. Dette er dagen etter senatsvalget i Georgia, noe som kan bidra til å øke spenningen.

Trump sier det er en statistisk umulighet at Biden kan ha vunnet. Han nekter derfor å tilkjenne Biden seieren.

Trump alleged in a tweet that it was “statistically impossible” for him to have lost the 2020 election, referring to a report that his trade adviser Peter Navarro released this week.

He then added: “Big protest in D.C. on January 6th. Be there, will be wild!”

Navarro sier det er sannsynlig at Trump ble fratatt seieren ved svindel. Biden tapte vippestatene.

“He lost all 6 Swing States, by a lot. They then dumped hundreds of thousands of votes in each one, and got caught. Now Republican politicians have to fight so that their great victory is not stolen. Don’t be weak fools!” he wrote.

Et menneskehav utenfor Capitol Hill kan legge press på Kongressen. Hvis en representant eller en senator bestrider resultatet fra sin delstat, må hvert kammer møtes for å stemme over innsigelsen. Det er allerede klart at flere representanter og senatorer vil gjøre innsigelser.

During the counting, a partnership of at least one representative and at least one senator can file objections in writing to a state’s votes. That triggers the chambers to withdraw and debate the objection. The chambers can then vote on the objection; it requires a simple majority in each chamber to be withheld.

A handful of people who will be in the House of Representatives when Congress meets—Rep. Mo Brooks (R-Ala.) and Rep.-elects Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), Barry Moore (R-Ala.), and Bob Good (R-Va.)—have committed to filing objections. At least five senators or senators-elect have said they aren’t ruling out joining them.

Trump og hans tilhengere har hele tiden ønsket at rettsapparatet skulle behandle klagene på valgfusk. Men domstolene har avvist sakene på formelle grunner og nektet å forholde seg til substansen. Selv den klagen Texas levert til høyesterett, som 20 delstater og 125 representanter sto bak, ble nektet behandlet. Det har rasert noe av tilliten til rettssystemet.

Først har Trump-tilhengerne opplevd at Demokratene og Den dype staten har kunnet arbeide for ødelegge Trump helt siden han varslet sitt kandidatur. Ustraffet. Ikke en eneste er hittil dømt for tidenes politiske skandale. Selv FBI-advokat Kevin Clinesmith er ennå dømt.

Det ble nedsatt en egen etterforskning ved statsadvokaten i Connecticut, John Durham. Justisminister William Barr varslet at rapporten ville foreligge i god tid før valget. Men intet skjedde. Det oppfattes av Trump-tilhengerne som at selv Trumps statsråder er korrupte. At det ikke er mulig å oppnå rettferdighet for deres side.

Når domstolene nekter å behandle veldokumenterte tilfeller av valgsvindel, er begeret fullt. Da gjenstår bare å dra til Washington og vise at de ikke akter å gi seg.

Trump-tilhengerne mener demokratiet og frie valg nå er blitt stjålet fra dem.

Navarro released a report that alleged the election “may well have been stolen” from Trump.

“If these election irregularities are not fully investigated prior to Inauguration Day and thereby effectively allowed to stand, this nation runs the very real risk of never being able to have a fair presidential election again,” Navarro said in the report.

 

Trump: Supporters Should Join ‘Wild’ Protest in DC on Jan. 6

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.