Forsvarssjef Mark Milley fryktet at Trump ville begå et kupp etter valget 3. november 2020, og han forberedte seg på å gå av sammen med sine kolleger, hevdes det i en ny bok av to Washington Post-journalister.

Milley trakk paralleller mellom Trump og Hitlers bruk av Riksdagsbrannen i 1933.

“This is a Reichstag moment… The gospel of the Führer,” Milley told aides, according to CNN, which obtained advance excerpts of the book I Alone Can Fix It by Post reporters Carol Leonnig and Philip Rucker.

Woke-medier og Demokratene hadde i lang tid dyrket spekulasjonen om at Trump ville begå et kupp. All bruk av militære ble fremstilt som ansats til militærkupp, slik som bruk av militære mot BLM-protester i juni 2020 foran Det hvite hus. Situasjonen var så alvorlig at Secret Service tok Trump ned i bunkeren under Det hvite hus.

Kort tid etter ble Lafayette-parken ryddet. Milley og forsvarsministeren var med på en spasertur til St. Johns-kirken, som nettopp var blitt brannskadet, men Milley tok senere avstand fra denne markeringen og mente den hadde vært et misbruk av militære.

Milley var forberedt på at Trump ville prøve seg på noe før Kongressen skulle godkjenne valgmenn 6. januar.

Milley was worried Trump was stoking unrest in the days before the January 6 riot and that he would use it as an excuse to invoke the Insurrection Act and “call out the military,” according to CNN.

“They may try, but they’re not going to f**king succeed,” Milley reportedly said. “You can’t do this without the military. You can’t do this without the CIA and the FBI. We’re the guys with the guns.”

Woke-medier og Demokratene har helt siden Trump ble kandidat fremstilt ham som en moderne Hitler, og Milley ser ut til å ha kjøpt retorikken.

Milley also reportedly told aides ahead of a pro-Trump “Million MAGA March” in November that he feared it could be the “modern American equivalent of ‘brownshirts in the streets,’” referring to the pro-Nazi militia supporting Hitler’s rise.

Milley har fremstått som en fellow traveller på woke-vogna. Han var nylig i en kongresshøring og forsvarte at soldatene må lese Ibrahim X. Kendis bok om rase. Men Milley sier selv at han ikke ønsker å være politisk, men han mener Trump og tilhengerne beveget seg i nazistisk retning.

The official did say, however, that Milley is “not going to sit in silence while people try to use the military against Americans,” and that while he “‘tried his hardest to actively stay out of politics,’ if the events that occurred brought him into that arena temporarily, ‘so be it.’”

Redningsmann

Milley ønsker å bli sett på som en redningsmann, sammen med forsvarsminister Mark Esper, som Trump sparket. Dét var ikke merkelig, for Esper hadde offentlig tatt avstand fra presidenten.

The official said Milley was not calling Trump a Nazi but felt he had no choice but to respond given his concerns that the rhetoric used by  Trump and his supporters “could lead to such an environment,” according to CNN.

Milley advarte stabssjef i Det hvite hus Mark Meadows mot å sparke FBI-sjef Christopher Wray og CIA-sjef Gina Haspel. Begge var nøkkelspillere i undergravingen av Trumps presidentskap.

According to the book, Milley also warned then-White House Chief of Staff Mark Meadows about firing FBI Director Christopher Wray and CIA Director Gina Haspel, and after January 6, had a daily conference call with then-Secretary of State Pompeo and Meadows to compare notes and “survey the horizon for trouble.” Pompeo, through a person close to him, denied making comments attributed to him in the book and said they were not reflective of his views.

Atomvåpen

Det er vanskelig å vite om aktørene trodde på det de selv sa. Nancy Pelosi spekulerte høyt om at Trump kunne komme til å bruke atomvåpen for å bli sittende.

The book also details a private conversation with House Speaker Nancy Pelosi (D-CA) and Milley after Trump fired Defense Secretary Mark Esper after the election. “We are all trusting you,” she reportedly said. “Remember your oath.” After January 6, they reportedly discussed Trump potentially using nuclear weapons during his final days in office.

Milley var helt på nazi-vogna.

Milley also reportedly disparaged far-right groups in advance of President Joe Biden’s inauguration, telling a group of senior leaders: “Here’s the deal, guys: These guys are Nazis, they’re boogaloo boys, they’re Proud Boys. These are the same people we fought in World War II. We’re going to put a ring of steel around this city and the Nazis aren’t getting in.”

Dette er samme retorikk som Antifa bruker. Man identifiserer noen som nazister for å kunne behandle dem som nazister.

Et smil

På innsettelsesdagen skriver journalistene at Michelle Obama takket Milley for innsatsen. Da sto det et to meter høyt gjerde rundt Kongressen, og 27.000 soldater var utplassert. Washington så ut som en okkupert by.

The book concludes with Milley describing relief there had not been a coup, telling Michelle Obama at the inauguration: “No one has a bigger smile today than I do. … You can’t see it under my mask, but I do.”

Milley gjorde seg bemerket i kongresshøringen ved å si at han gjerne ville forstå “hvitt raseri”. Det er i samme spor som hans nazi-retorikk.

 

 

Gen. Mark Milley Allegedly Had Fears of Trump Coup, Called it a ‘Reichstag Moment’

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.