FBI-sjef Christophe Wray har ført arven fra Comey videre. Han er heller ingen venn av presidenten. Her under et kongresshøring i februar. Foto: Tom Brenner/Reutera/Scanpix

Når man hører FBI-sjef Christopher Wray bagatelliser poststemmer er det nesten som han sier til presidenten  «du er snart historie, mens jeg blir sittende». Det er andre gang på kort tid at Wray sier noe som han vet er stikk i strid med det presidenten har sagt og står for.

Republikanerne er dypt bekymret for at Demokratene legger opp til kaos etter valget. Alt som kan bestrides, vil bli bestridt. Proessen kan bli dradd ut på ubestemt tid. Det er en av grunnene til at Trump vil ha en 9. dommer på plass i høyesterett.

Wray uttalte seg så kategorisk om ufarligheten ved poststemmer at det var helt påfallende:

Wray testified the FBI had “not seen, historically, any kind of coordinated national voter fraud effort in a major election, whether it’s by mail or otherwise” during an appearance before the Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee on Thursday. His remarks contradicted the stance of President Trump, who has claimed that mail-in ballots are vulnerable to fraud.

Wray snakker mot bedre vitende. Så sent som onsdag ble det funnet militære poststemmer i en grøft. Av ni stemmer var syv for Trump.

Stabsjef i Det hvite hus, Mark Meadows, kunne ikke dy seg:

“With all due respect to Director Wray, he has a hard time finding emails at his own FBI, let alone figuring out whether there’s any kind of voter fraud,” Meadows said during an appearance on CBS This Morning. “This is a very different case. The rules are being changed.”

FBI har forsøkt å skjerme medarbeidere som har deltatt i forfølgelsen av Trump og hans medarbeidere. Kongresskomiteer har ikke fått utlevert dokumenter de har krav på å få se.

Demokratene forsøker å holde poststemmer i reserve som et trumfkort. De har sendt ut 80 millioner poststemmer, til mennesker som aldri har bedt om dem. Delstater sender dem ut til alle innbyggerne. Det fører til store logistiske problemer når stemmene må være fremme ved valglokalene samme dag. Med så store kvanta er det mange muligheter for svindel.

Det andre punktet Wray demonstrativt motsa presidenten på, var beskrivelsen av Antifa.

Wray, a Trump appointee, recently drew the president’s ire for separate testimony before congressional lawmakers. The FBI director said Antifa was “a movement or an ideology” rather than an organized group and said evidence showed that Russia was engaged in a “very active” effort to denigrate the Democratic presidential nominee ahead of the election.

Wray snakker her som en Demokratisk politiker. De bagatelliserer systematisk Antifa og samler inn penger for å kausjonere for dem. Hvorfor velger en FBI-sjef å si noe slikt i en situasjon hvor Antifa er spydspissen mot samfunnet?

Ved å uttrykke seg slik distanserer Wray seg fra presidenten. Han gjør det samtidig som det er kommet frem at spesialetterforsker  Bob Muellers team var fylt av advokater som var ute etter å ta Trump. FBI-agent William Barrett jobbet med Flynn-saken og senere for Mueller.

Han så at saken mot Flynn ikke var noen sak. Flynn hadde ikke hatt samrøre med russerne. Hvorfor la ikke FBI ned granskningen? Han ventet det. Når en sak var uttømt var det ikke noe annet å gjøre, mente han. Men det var folk i teamet som mente noe annet.

Det var en «get Trump»-holdning hos mange advokater. Normalt er det politiet som er pågående og advokatene som holder igjen. Her var det omvendt.

Barrett deltok i avhør. Han la merke til at advokatene ikke stilte oppfølgingsspørsmål slik man normalt gjør for å avklare hva vitnet mente. Det skjedde ikke. Advokatene til Bob Mueller ville heller ha et svar de kunne tolk ditheten de selv ville.

Når man hører hvordan de holdt på, og vet at de ikke fant noenting,, forstår man at det ikke var noe å finne.

Men Muellers nestsjef, Andrew Weissmann, har skrevet bok og han sier at de var altfor milde. Hadde de bare tatt av hanskene hadde resultatene kommet.

Slik snakker en for hvem lov og rett ikke betyr noenting.

Intervjet med Barrett, som er så ferskt som 17. september, er skremmende lesning. Mueller og hans team hadde ingen skrupler.

De fikk kastet Flynn til ulvene, før han rakk å sjekke dem. Men oppgjøret ble bare utsatt.

Nå er det her og disse sannhetene blir ikke glemt på en stund. For mange var involvert, for mange ble skadet. Ikke bare ofrene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.