Alan Dershowitz pleide å stemme på Hillary og Demokratene. Nå er han fast gjest hos Sean Hannity og tirsdag var han gjest i Det hvite hus, riktignok om fredsprosessen i Midtøsten, ikke juridiske saker. Men han kommenterte raidet på kontorene, hjemmet og hotellrommet til Trumps advokat. Dette var et brudd på et beskyttet prinsipp: forholdet mellom advokat og klient, sa Dershowitz. Han har selv opplevd å bli anklaget for ting han ikke har gjort. En Jeffrey Einstein hadde med seg jenter på eksotiske feriesteder og en av dem hevdet hun hadde hatt sex med prins Andrew og Dershowitz. Siden de var kjendiser hev mediene seg over sakene, som ble advokatmat før saken ble lagt død. Foto: Andrew Innerarity / Reuters / Scanpix

Det er ingen overdrivelse å si at for de fleste amerikanske medier er krigen mot presidenten viktigere enn krigen mot Assad, Putin og Teheran. De fører den uavlatelig og utrettelig.

Samme dag som Trump sitter sammen med sitt sikkerhetsteam og generaler for å diskutere svaret på gassangrepet i Douma, slår New York Times til med at FBI har raidet lokalene til Trumps advokat, Michael Cohen.

Å bryte inn i klientforholdet mellom advokat og klient skal noe til. Det utlegges i mediene som om det må dreie seg om noe alvorlig.

Den andre muligheten: At det handler om en hensynsløs spesialetterforsker, nevnes ikke. Det er et utenkelig spørsmål.

De amerikanske liberale mediene har noe til felles med norske: De forteller bare en side av virkeligheten – deres egen. Den andre – den som ville belyst deres egne agendaer, utelater de.

Det etterlater en skjærende dissonans, som avgir en så høy lyd at stadig flere blir oppmerksomme på den.

Bob Mueller er ikke en ubestikkelig Gary Cooper-figur. Det er ikke første gang han oppfører seg hensynsløst.

Visejustisminister Rod Rosenstein visste hva han gjorde da han ga oppdraget til Mueller. Oppdraget som spesialetterforsker er det mest grenseløse som tenkes kan. Mueller står fritt til å definere hva som faller inn under hans domene. Han kan sikte folk på rene teknikaliteter, slik tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn er blitt. Flynn har ikke begått annen forbrytelse enn at han husket feil. Det samme gjelder Sam Nunberg.

De andre som er tiltalt, Paul Manafort og Rick Gates er tiltalt for forhold som ikke har noe med Trump å gjøre. Men det får ikke publikum med seg. De hører bare «Russia, Russia, Russia».

Trump reagerer helt adekvat: Dette er et angrep på USA, på nasjonen.

I en tid da USA er truet av nordkoreanske raketter, handelskrig med Kina og må stå opp for sivilisasjonen i Syria, velger amerikanske medier å bruke oseaner av tid på en pornostjerne og en playboymodell.

Det er to ting å si:

Raidet mot Michael Cohens kontor, hjem og hotellrom var et brudd på advokat-klient-privilegiet. Alan Dershowitz sammenligner dette med forholdet mellom en prest og en skriftende eller mellom lege og pasient.

Bob Mueller hadde ikke selv myndighet til å gå inn, men han overdro jobben til en statsadvokat på Manhatten. Dette er en meget alvorlig krenkelse av et område som har vært omgjerdet av taushetsforpliktelse.

Dershowitz ga Trump rett: Hans grunnlosvrettigheter ble krenket. Mediene fremstilte det som om generalene og sikkerhetsfolkene ble forlegne over at han blåste ut fremfor kameraene. Kanskje de var forlegne på nasjonens vegne? De skulle drøfte krig i Midtøsten, men det hersker også krigslignende tilstander hjemme.

Dershowitz told Hannity that he believes the FBI raid on Cohen was a violation of his constitutional rights.

«You can’t just go and sweep up all lawyer-client privileged information and then give it over to some FBI agent or a low-ranking U.S. attorney and say, ‘well, go through it.'» he said. «The 4th and 6th Amendments don’t just protect against use of evidence in a criminal trial. They protect privacy. Imagine if instead of going into lawyer-client privilege, they tape recorded a person’s confession to his priest or rabbi, or went into somebody’s home and recorded conversations with his wife, or conversations between a doctor and a patient? The lawyer-client privilege is as sacrosanct as that. There has to be a very, very good reason before any prosecutor should have a right to look at any such material,» the professor explained.

Det andre alvorlige ved raidet er at det viser at USA har fått to ulike rettssystemer, ett for de liberale og deres venner og et annet for deres motstandere.

Hillary har kunnet ha en privat server hvor hun oppbevarte regjeringsdokumenter. Det er antatt at fem ulike lands sikkerhetstjenester hadde tilgang til serveren. Da Kongressen stevnet henne for 33.000 eposter slettet hun dem og ødela maskinene fysisk. Daværende FBI-sjef James Comey forfattet frikjennelsen av Hillary før etterforskningen var kommet i gang.

Hillary og Demokratene betalte en britisk eks-agent for en drittpakke om Trump, og Hillarys folk sørget for å spre den til Obamas toppfolk. CIA-sjef John Brennan plantet den hos Demokratens flertallsleder i Sentatet, Harry Reid og ba ham lekke den til pressen. Da den kom ut tok Brennan avstand fra lekkasjene.

«Krigen» har forplantet seg til Kongressen der Devin Nunes truer med å stille FBI-sjef Christopher Wray for riksrett hvis han ikke utleverer papirer om overvåkingen av Carter Page.

En side ekspanderer og står ikke til regnskap for noen. Denne siden fører krig mot USAs president.

Det er helt surrealistisk, men sant.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.