Trumps personlige advokat Michael Cohen ble avlyttet av FBI mange uker før politiet raidet hans kontorer, hotell og private hjem, ifølge en melding fra MSNBC.

“What we know is federal investigators pursuant to a lawful court order warrant were able to wiretap the phone lines of trump personal attorney Michael Cohen. That this wiretap occurred several weeks before the now public search warrant that was executed here in New York several weeks ago,” NBCNews Tom Winter said Thursday.

Senere på kvelden kom det en korrigering: Telefonen ble ikke avlyttet, men samtalene ble kun loggført: Hvem Cohen snakket med, hvor lenge osv. Dailycaller.com

But later Thursday, MSNBC ran a correction to the story.

“Correction: Feds are monitoring, not listening to Cohen’s calls,” read a chyron correcting the report.

Instead of a wiretap, investigators obtained what’s known as a pen register warrant, reporter Tom Winter said. That allows investigators to obtain information about calls placed to and from a particular phone such as phone numbers and phone-call length.

Razziaen mot Cohens kontorer vakte sterke reaksjoner av flere grunner. Det mest alvorlige var bruddet på forholdet mellom advokat og hans klient. Dette regnes som særskilt og noe myndighetene ikke skal krenke uten svært god grunn. Det er ikke sikkert at det gjorde det i dette tilfellet. Materialet som ga støtet til ransakingen kom fra spesialetterforsker Bob Mueller. Mueller har så langt ikke klart å påvise noen Russian collusjon, men har kastet sitt nett stadig bredere, i håp om å finne noe. Mange mener at dette er et brudd på mandatet han fikk da han ble oppnevnt.

Trumps tilhengere, hvilket er nær halvparten av befolkningen, opplever at politiet og justisvesenet brukes mot en sittende president.

De som følger godt med husker at Hillary Clinton benyttet seg av klient-advokat-privilegiet da hun var i FBIs søkelys. Det omfattet også hennes medarbeidere og selv teknikerne som slettet hennes servere. Hun slapp unna med det.

Trumps Amerika får inntrykk av at loven er stilt på hodet: Trump er kjent skyldig, dommen har falt, det gjelder bare å finne bevisene. Mueller har ikke klart det ennå, men han gir seg ikke.

Spørsmålet er hvor lenge de folkevalgte og velgerne vil finne seg i det.

Mediene har gått i helspinn over alt som har med Trump å gjøre. Stormy Daniels advokat, Michael Avenatti, har nærmest fri tilgang til MSNBC og kunne utbre seg om avlyttingen av Cohen, før stasjonen kom med en korreksjon.

Rykteflommen holdes ved like og det er kun noen få medier som klarer å sortere fakta fra fiksjon.

 

 

 

REPORT: Feds Had Wiretap On Trump’s Personal Lawyer