Forsvarssjef Mark Milley tilsidesatte president Trump og fikk de militære lederne til å avlegge en ed på at de bare ville adlyde ham. Milley brøt dermed kommandokjeden og tilrev seg makt over det militære. Det er definisjonen på statskupp. I tillegg kontaktet han to ganger Kinas militære og lovte å varsle dem hvis USA hadde planer om å angripe Kina. Det er landsforræderi.

Avsløringene om Milley fremkommer i Bob Woodward og Robert Costas nye bok «Peril».

Washington Post associate editor Bob Woodward and national political reporter Robert Costa alleged in their upcoming book «Peril» that Milley made two secret phone calls to Gen. Li Zuocheng of the People’s Liberation Army, his Chinese counterpart.

Demokratene hadde pisket opp en stemning om at Trump ikke ville gå av frivillig og kanskje måtte bæres ut fysisk, eller kanskje ville gjennomføre et militærkupp. I 2016 hevde de at han ikke ville respektere resultatet av valget. Nå sa de at han ikke ville gå av og «finne på noe».

Det finnes ikke noe som helst bevis på at det var hold i disse påstandene, liksom det heller ikke ble lagt frem bevis på at Trump var en russisk agent. Derimot ble mange av påstandene motbevist.

Selvsuggesjon

Demokratene og woke-mediene synes å ha blitt offer for sin egen selvsuggesjon. Mark Milley trodde han skulle bli nasjonens redningsmann. Han innledet samtaler med Nancy Pelosi og Chuck Schumer, som var strålende fornøyd med at han overkjørte presidenten og tok makten i egne hender.

Hvis forsvarssjefen i et land kontakter fienden og lover å forhåndsvarsle et angrep, kalles det forræderi. Trump trodde ikke sine egne ører.

«So, first of all, if it is actually true, which is hard to believe, that he would have called China and done these things and was willing to advise them of an attack or in advance of an attack, that’s treason,» Trump told host Sean Spicer on NewsmaxTV’s «Spicer & Co.»

Til og med stjernevitnet mot Trump i den andre riksrettssaken, Alexander Vindman, sier Milley er skyldig i opprør og forræderi.

«If this is true GEN Milley must resign,» Vindman tweeted. «He usurped civilian authority, broke Chain of Command, and violated the sacrosanct principle of civilian control over the military. It’s an extremely dangerous precedent. You can’t simply walk away from that.»

Politisk rolle

Milley har lenge spilt en politisk rolle. Første gang han sto frem og distanserte seg fra Trump, var sommeren 2020. Etter at Antifa og BLM-mobb hadde tent på St. Johns-kirken i nærheten av Lafayette-parken, gikk Trump ut for å demonstrere for publikum at han ikke aktet å la mobben overta gatene. Forsvarsminister Mark Esper og Milley var med. Men etter noen uker rykket de ut og beklaget og sa det var en feil vurdering. Milley hevdet han var blitt brukt politisk. I virkeligheten var det han som gikk inn i en politisk rolle.

Den 30. oktober tok han kontakt med sin kinesiske motpart og forsikret at Kina ikke behøvde å være redd for overraskelsesangrep. Han skulle varsle.

The book alleges that the phone calls took place prior to the 2020 presidential election on Oct. 30, 2020, and two days after the Jan. 6 Capitol riot, on Jan. 8, 2021.

According to the book, Milley contacted Zuocheng after he had reviewed intelligence that suggested Chinese officials believed the United States was planning an attack on China amid military exercises in the South China Sea.

«General Li, I want to assure you that the American government is stable and everything is going to be OK,» Milley told him during the first call, the book said. «We are not going to attack or conduct any kinetic operations against you.»

Sammenhengen her virker rimelig enkel. Hvis kineserne fryktet et angrep, kunne en slik telefon tvert imot ha alarmert kineserne til å tro det var noe i deres mistanker. De kunne mistenkt en felle. Kina er et diktatur og har selv aggressive hensikter. De er vant til å mistro utenforstående.

Milley ringt Zuocheng også etter uroen i Washington 6. januar. Da snakket han også med Nancy Pelosi.

The authors of the book also claim Milley contacted Zuocheng a second time to reassure him that the U.S. would not make any type of advances or attack China in any form, as Milley promised, «We are 100% steady. Everything’s fine. But democracy can be sloppy sometimes.»

Milley har helt klart gått inn i en politisk rolle og overskredet sine fullmakter. Han orienterte ikke Trump eller utenriksminister Mike Pompeo om samtalene med Kina. Han overtok rett og slett styringen av landet. At også Pelosi og Schumer var innforstått med hans handlinger, kan slå voldsomt tilbake på Demokratene.

De har vært medvitende om et statskupp og landsforræderi og har selv offentlig takket Milley for «innsatsen».

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.