Forsvarssjef Mark Milley var ikke alene. Han rådførte seg med CIA-sjef Gina Haspel og sjefen for National Security Agency, Paul Nakasone.

Tucker nøler ikke med å kalle dette the Deep State som har oppkastet seg til en stat i staten og handler over hodet på politikerne.

According to reporting this summer, in the days after last November’s election, Mark Milley, the chairman of the Joint Chiefs of Staff, held a meeting with senior military officials at the Pentagon. Milley wanted to inform them of what he described as a serious threat to national security — a threat so grave it imperiled “the stability of the Republic.” That threat, Milley said, was the sitting president of the United States. Donald Trump had dared to question the election results. For this, Milley explained, the United States military might be required to use physical force against the president. “We’re the guys with guns,” Milley said. He’d apparently been preparing for this moment. Milley had similar conversations with the director of the CIA, Gina Haspel, as well as with the head of the NSA, Paul Nakasone. He’d also spoken directly to Chuck Schumer and Nancy Pelosi, Trump’s chief political rivals.

Milley kontaktet sin kinesiske motpart 30. oktober og 8. januar. Etterretningen må ha visst at forsvarssjefen begikk landsforræderi, men foretok seg ingenting.

Our intelligence agencies almost certainly heard Mark Milley’s call. If they can read emails from a cable news show on Fox, what are the chances they were aware that the chairman of the Joint Chiefs of Staff was speaking to a senior Chinese general and what they were saying? Around 100%. Yet the NSA did nothing. The CIA was clearly fully on board. “We are on the way to a right-wing coup,” Gina Haspel told Milley.

FBI Director Christopher Wray accompanied by CIA Director Gina Haspel testifies before the Senate Intelligence Committee on Capitol Hill in Washington Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Jose Luis Magana)

Det hører med til historien at Gina Haspel var sjef for CIA i London da sammensvergelsen for å fremstille Trump som en russisk agent pågikk for fullt sommeren 2016. London var en hub for sammensvergelsen. Det var her eksagent Christopher Steele hadde sitt firma, Orbis International, det var her den australske ambasssdøren Alexander Downing forsøkte lure Trumps nye valgkampmedarbeider George Papadapoulos til å innrømme at han visste om forbindelsen til russerne, at de hadde lekket materiale om Hillary.

Trump utnevnte mennesker som skulle stikke ham ned som Cæsar i Senatet. Han hadde ingen andre.

Overtok kontroll med atomvåpnene

Sivil kontroll med atomvåpnene er blant presidentens prerogativer. Men i januar innkalte Milley den øverste militære ledelsen og fikk dem til å sverge en ed til ham personlig. Ingen ordre skulle adlydes uten at den var godkjent av ham. Han satt med makten.

Milley handlet ut fra en slags nødrett, men ingen politisk myndighet har godkjent legaliteten i dette. De gjorde det på egen hånd. Det er selve definisjonen på statskupp.

Trump var fremdeles president. De kunne ikke tilsidesette hans autoritet etter forgodtbefinnende.

In early January, Woodward and Costa report, Milley called another meeting of senior officials at the National Military Command Center. He informed the group that they reported to him, not to the elected president of the United States. It was not a small claim. The National Military Command Center controls, among other things, the nuclear weapons inside the country’s missile silos and onboard its nuclear submarines. Mark Milley was seizing personal control of America’s nuclear arsenal. He went around the room and demanded his officers submit to his authority, not the president. Milley told them to follow no order without consulting him first. According to Woodward and Costa, all of them agreed to this. Civilian control of the military was over. Mark Milley was in charge.

Bløffet

Nancy Pelosi lot tilsive mediene i disse ukene at hun fryktet Trump kunne utløse en atomkrig. Pelosi visste godt at det var en umulighet. En slik ordre må godkjennes av The National Military Command Center og ville aldri bli effektuert hvis den kom out of the blue.

Derimot har Milley benyttet seg av sin posisjon til å overta kontrollen. Det er et spørsmål om offiserene som var med på det uten å varsle, kan bli stilt til ansvar.

Siden Pelosi var inneforstått med Milleys handlinger kan man si at Demokratene igjen gjør det de hele tiden anklaget Trump for: Tilrive seg makten, kupp og landsforræderi.

De påsto i tre år at han var russisk agent, men kunne aldri fremlegge bevis. Nå gikk de over hodet på den sittende presidenten og overstyrte ham.

USA har hele tiden skrytt av at militæret var underlagt den sivile myndighet. Nå overtok forsvarssjefen makten og fikk offiserene til å avlegge personlig troskapsed til ham.

Noe lignende har aldri skjedd i amerikansk historie.

Bob Woodward har i de to andre bøkene tatt parti mot Trump.

Denne boken kan komme til å slå tilbake på Demokratene.

Statskupp er ennå ikke blitt vanlig i USA.

Mange har sagt at USA er på en bananrepublikk.

Det skjer under Demokratisk ledelse.

Pressen og kommentatorer heier dem frem

Hvordan reagerer mediene på disse opplysningene?

De er begeistret over at Milley viste en slik handlekraft.

They’re relieved to discover that, in fact, our democracy is fake. Here’s a selection from some of today’s programming:

RICK STENGEL, MSNBC: I would call General Milley a hero, he behaved in a heroic manner.

LT GEN MARK HERTLING, CNN: But what he (Milley) did was ensure the guardrails were in place so I give him high marks for this based on what’s described in the book.

GEORGE WILL, CNN: I think Milley felt ill-used by the episode on Lafayette Square when he was used as a prop. // So one can understand Milley’s anxieties.

FMR. GEN BARRY MCCAFFREY, MSNBC: We were in a period of extraordinary danger. I think Milley will be treated favorably by history.

George Will har gått for å være en respektert konservativ kommentator. Men også han forstår Milley. Noe skjer med hodene til folk.

They’re relieved to discover that, in fact, our democracy is fake.

De er lettet over å se at demokratiet bare er en fasade.

They cheered its ending. They’re happy to see Mark Milley secretly conspiring with the Chinese military to end civilian control of our Pentagon. This is the government they want. You should not forget that.

Denne historien blir skjelsettende. Det gjelder også reaksjonen på den. De som er lettet over statskuppet og de som reagerer på det og krever et oppgjør.

 

Tucker Carlson: Mark Milley committed treason, and others were implicated

 

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.