Doktor Sean Conley sa på vegne at sitt team at de var «ekstremt fornøyd» med Trumps fremgang. Dette skuffet mediene, som hadde håpet på et drama i mange omganger. 

Mediene virker desperate ved utsiktene til at Trump er tilbake i ringen etter bare noen dager, og sprer nå ryktet om at han fikk oksygen før han ble sendt til sykehuset fredag. Alt basert på anonyme kilder.

Doktor Conley hadde et gledens budskap da han møtte pressen: Presidenten hadde vært feberfri i 24 timer.

President Donald Trump has been fever-free around 24 hours and is in good spirits as he battles COVID-19, doctors said on Saturday.

“This morning, the president is doing very well,” Dr. Sean Conley, the president’s physician, said at Walter Reed National Military Medical Center in Maryland on Saturday.

Men dét kunne ikke anti-Trump-mediene kjøpe. Det ville ødelagt hele deres opplegg. De var fast bestemt på å bruke sykdommen til å spre usikkerhet og forvirring. De måtte derfor gå over til å produsere nyhetene selv.

Associated Press skriver at en person som er kjent med Trumps medisinske tilstand sier han fikk oksygen.

A person familiar with President Donald Trump’s medical condition says the president had been administered supplemental oxygen at the White House on Friday before he was hospitalized.

The person was not authorized to speak publicly and spoke to The Associated Press on condition of anonymity. The revelation follows a press conference by Trump’s doctors where they refused to confirm the president had been on oxygen following his COVID-19 diagnosis Thursday. The doctors would only say that Trump was not on oxygen at the hospital.

Det er flere ting ved denne artikkelen som er lurvete: Kildeangivelsen er høyst upresis. Hva vil det si å være kjent med presidentens helsetilstand? Er det første-, annen- eller tredjehåndskilder? Hvis man hadde en førstehåndskilde, ville man uttrykt dette. Journalister vet hvordan man overbeviser, selv om man ikke avslører kilden. Her har man grumset til vannet.

Det andre suspekte er at AP skriver at legene nektet å bekrefte at Trump hadde fått oksygen. Ved første øyekast kan det virke som om legene vet noe, og at AP vet at de vet, men at legene ikke kan bekrefte offentlig. Dette er å lure leseren. Den som hørte pressekonferansen, vet at det ble stilt spørsmål, og legene sa nei, han hadde ikke fått oksygen. Dette klarer AP å vri til at legene ikke vil bekrefte oksygen. AP er direkte manipulerende når byrået bruker ordet «bare»: De ville bare si at han ikke var på oksygen nå.

Med andre ord: De skjuler noe.

Hvordan er det mulig å vri det til at Conley er unnvikende når han uttrykker seg så klart?

“Thursday no oxygen. None at this moment. And yesterday with the team, while we were all here, he was not on oxygen,” Conley said. He said that Trump’s symptoms, including a cough and nasal congestion “are now resolving and improving.”

“He’s in exceptionally good spirits,” said another doctor, Sean Dooley.

Det er en giftig, saboterende journalistikk. Dessverre er den ikke enestående. Anerkjente amerikanske medier kvier seg ikke for å lyve leserne rett opp i ansiktet, og det vanligste er henvisningen til anonyme kilder.

AP ror seg i land med at Trump har det mye bedre nå. I tilfelle han skulle dukke opp og være sprek som en fisk …

Doctors said Trump was doing well and his symptoms were subsiding. However, the person said the president’s condition had been “very concerning” but Trump has been improving since going to the hospital.

AP klager over at Det hvite hus ikke gir fullt innsyn i presidentens helsetilstand, helt ned til resultatet av kliniske undersøkelser. AP skriver at opplysningene om at en av staben var smittet, kom fra mediene, og ikke fra Det hvite hus.

The administration has consistently been less than transparent about the president’s health as the virus spread inside the White House. Aides declined to share basic health information about the president, including a full accounting of his symptoms, what tests he’s undertaken and the results. The first word that a close aide to Trump had been infected came from the media, not the White House.

Det var presidenten selv som ga opplysningen i et telefonintervju med Sean Hannity torsdag kveld. Trump fortalte at Hope Hicks hadde testet positiv, og at han og Melania også var blitt testet.

NRK la seg i kjølvannet av AP og slår like godt fast i overskriften:

Trump ble gitt oksygen
Donald Trump ble gitt oksygen før han ble sendt til sykehus, sier en kilde i Det hvite hus. President Donald Trump har vært feberfri og er i god form, ifølge legene.

NRK klarer også å strekke uttalelsen til stabssjef Mark Meadows lenger enn innholdet i dem tilsier. Det høres ut som om situasjonen fredag var mer alvorlig enn det var dekning for å si.

President Donald Trump went through a “very concerning” period Friday and the next 48 hours will be critical in terms of his care as he battles the coronavirus at a military hospital, White House chief of staff Mark Meadows said Saturday.

Staben var alvorlig bekymret, og de neste 48 timene vil bli avgjørende, står det på normal norsk.

NRK dramatisererer det til:

– USAs president Donald Trumps helsetilstand var urovekkende fredag, og de neste 48 timene vil bli kritiske når det kommer til behandlingen, sier stabssjefen i Det hvite hus, Mark Meadows, ifølge AP.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.