Donald Trump leverte et sviende angrep på Steve Bannon onsdag, etter at utdrag fra en bok om livet i Det hvite hus ble kjent. I boken kaller Bannon Donald Jr og svigersønnen Jared Kushners møte med en russisk advokat for forrædersk og upatriotisk.

Det fikk Trump til å tenne: Da Bonnon forlot Det hvite hus mistet han ikke bare jobben, men gikk fra forstanden, sa Trump.

“Steve Bannon has nothing to do with me or my Presidency,” Trump wrote. “When he was fired, he not only lost his job, he lost his mind. Steve was a staffer who worked for me after I had already won the nomination by defeating seventeen candidates, often described as the most talented field ever assembled in the Republican party.”

Boken heter  “Fire and Fury: Inside the Trump White House,” skrevet av Michael Wolff .Bannon fikk mye av æren for at Trump vant. Det var ufortjent, sier Trump nå. Se hva han stelte i stand i Alabama, der Ray Moore tapte.

“Now that he is on his own, Steve is learning that winning isn’t as easy as I make it look,” Trump said. “Steve had very little to do with our historic victory, which was delivered by the forgotten men and women of this country. Yet Steve had everything to do with the loss of a Senate seat in Alabama held for more than thirty years by Republicans. Steve doesn’t represent my base—he’s only in it for himself.

Dessuten lekket Bannon til mediene mens han var i Det hvite hus. Utad kalte han mediene for «the opposition». I virkeligheten var han en av de verste til å lekke, sier Trump.

“Steve pretends to be at war with the media, which he calls the opposition party, yet he spent his time at the White House leaking false information to the media to make himself seem far more important than he was,” he said. “It is the only thing he does well.”

I et siste spark sier Trump at de to slett ikke sto så nær hverandre som offentligheten fikk inntrykk av. Bannon hadde bare noen få møter med presidenten på tomannshånd.

 

Trump slams Bannon after criticism, says ex-chief strategist ‘lost his mind’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.