Nytt

Hardkjøret mot presidentens stab kan ha noe å gjøre med at folk forlater Det hvite hus. Det er ikke lenger blitt mulig å være «kontroversiell». På dette ikoniske bildet tatt av Carlos Barria ser vi Stephen Miller, Steve Bannon, Mike Flynn, Jailred Kushner og Reince Priebus. Bildet er tatt 14. februar da Justin Trudeau var på besøk.

Demokratenes kampanjekomite for det kommende Kongress-valget kaller Steve Bannon, Sebastian Gorka og Stephen Miller for «hvite nasjonalister».

Dette er i tillegg militær språkbruk: To ute, en igjen. Down brukes også om «felt». Det er partiet demokratene som står bak denne betegnelsen.

Når den ene parti velger å bruke brennmerking s<tilles motparten i en vanskelig situasjon: Hvis man tar igjen med rasjonelle argumenter og forsøke rå bevise at anklagene er ondsinnede, kan man risikere å virvle opp mye støv. Ikke alle får med seg hva som blir sagt. Man må heller satse på at folk bevarer dømmekraften.

Men Charlottesville utnyttes for alt det er verdt: I Søndagsrevyen intervjuet man en kvinne som hadde vært til stede fredag og lørdag og sett sammenstøtene. Fair enough. Men så begynte hun å forklare hvorfor statuen av Robert E Lee må vekk: USA er bygget på hvit rasisme og bare hvite kan gjøre noe med den. Merkelig. 50 år etter borgerrettsbevegelsen har man våknet til at USA igjen er rasistisk – etter åtte år med Obama. Her er det noe som ikke stemmer. Det virker som om det hvite udyret har våknet igjen og man forbereder seg til et endelig oppgjør.

Søndagsrevyen hadde med en detalj som går igjen: De brukte konsekvent ordet nynazister og sa man ikke lenger kan se det på dem. De er pene i tøyet. De må med andre ord avsløres. Vær på vakt! Hvis de ser ut som deg og meg, hvordan skal vi få røyket dem ut?

Det er tankevekkende at NRK og norske medier fører samme retorikk som demokratene: Det trekkes forbindelseslinjer til KKK og nazisme. Det er smått med nyanser.

Daily Caller forsøker seg med noen saksopplysninger:

There is no evidence that former White House chief strategist Steve Bannon, former national security aide Seb Gorka, or current senior policy adviser Stephen Miller want to establish a nation solely for white people, but the Democrats went ahead with the charge.

The tweet marks a continued increase of sharp rhetoric aimed at the Trump White House. Democratic California Rep. Maxine Waters tweeted in August, “Trump has made it clear – w/Bannon & Gorka in the WH, & the Klan in the streets, it is now the White Supremacists’ House.”

Det finnes ingen tilsvarende demoniseringen av demokratene på den republikanske siden. Tvert imot tilhører Paul Ryan og Mitch McConnell i Kongressen det gode selskap. Også de er truet av Trump fordi han nekter å avfinne seg med status quo.

Nazi-kortet er kastet inn som en trumf i det som ellers er en politisk kamp: Hvis Trump vinner frem vil demokratene slik det nå eksisterer være out of business.

Det norske borgere går glipp av er at de grove karikaturene av Bannon, Gorka og Miller ikke gjør inntrykk. De faller døde til marken. En voksende høyreside i USA ser demokratenes måte å drive politikk på som en trussel mot demokratiet. Til å hjelpe seg har de en flora av nye nettaviser som får demokratene til å fremestå latterlige.

Hvem er det som er opptatt av forfølgelsen av kristne i islamske land? Hvem er det som er opptatt av truslene mot ytringsfrihet, undertrykkelse av kvinner og homofile?

Når Miller ble hengt ut som islamofob, hvem var det demokratene og liberale medier egentlig beskyttet?

Bannon continues to be tied to white nationlism due to him saying his news outlet Breitbart served as a “platform” for the alt right. (The term alt right is nebulous and doesn’t necessarily mean white nationalism.) In addition, the former senior White House aide labeled white nationalists a “collection of clowns” in a recent interview.

Meanwhile, Gorka, who departed the White House under unclear terms, has been attacked due to allegations that he belonged to a far right Hungarian party with ties to the Nazi Party. However, he has denied these charges and people who knew Gorka from his days in Hungary say it isn’t fair to characterize him as sympathetic to Nazis.

Most of the criticism of Miller stems from his goal of reducing immigration. This, however, doesn’t make one a white nationalist. In addition, prominent white nationalist Richard Spencer claimed to be a mentor of Miller during their time together at Duke University.

Although Spencer himself said, “[Miller] is a strong American nationalist, you could say. Certainly not a white nationalist, but he is an American nationalist and a civic nationalist or a public nationalist.”

Miller also told Mother Jones, “I have absolutely no relationship with Mr. Spencer. I completely repudiate his views, and his claims are 100 percent false.”

Hvem er det demokratene omgås og beskytter: De ansatte Imran-familien til å passe datautstyret i Kongressen, og brødrene og slekten deres hadde tilgang til demokratenes maskiner. Da FBI utestenge dem grep Wasserman Shulz inn og sa det var diskriminering.

Her kan det komme flere overraskelser.

Hvis man serverer grove påstander må man ha noe å slå i bordet med.

Den virkelige symmetrien er nå mellom liberalere som kjemper for sitt liv og muslimer som har har all mulig interesse av å beholde innflytelse og gjerne ser at deres kritikere henges ut som nazister.

Til syvende og sist føler velgerne seg truffet. Trump har et grunnfjell på over 30 prosent. Hvordan vil de reagere hvis de hører at de fremstilles som nazister og rasister? Kan det tenkes at det gir et backlash?

 

Democrats Officially Label Trump Aides As White Nationalists