Bidens alder og skrøpelighet er nå tema også i New York Times. Når også dette talerøret for Demokratene begynner å tvile, er det et tegn på hvor dårlig det står til. Biden sier han vil stille til gjenvalg. Men etter bare halvannet år kan man trygt slå fast at det er utelukket.

Demokratene ligger an til å gå på en kraftig smell 8. november. Bidens politikk er hovedforklaringen. Når publikum med egne øyne ser en gammel, forvirret mann setter de likhetstegn mellom elendig politikk og presidenten. Da har Demokratene bare en ting å gjøre: Distansere seg.

Men de skal dra på Biden i to og et halvt år til. Ingen vet hvordan situasjonen da vil ha utviklet seg.

Det mest ydmykende øyeblikk var fallet i flytrappa. Det vil bli emblematisk for hans presidenttid. 

Medarbeidere i Det hvite hus slutter på rekke og rad. Først var det Kamala Harris stab som blødde. Nå er det kommunikasjonsfolkene til Biden. Sjefen, Kate Bedingfield, slutter. Jan Psakis avløser, Karine Jean-Pierre er en katastrofe. Pressetalskvinnen setter en standard og Jean-Pierre utstråler inkompetanse. Hun ble valgt fordi hun er svart og lesbisk. Hun er emblematisk for Bidens woke-policy. Sex betyr mer enn kompetanse, også i det militære. Det kan bare ende med en katastrofe.

Biden har allerede problemer med å henge med i svingene på utenlandsreiser. Hvordan skal han kunne stille i 2024?

«But the reality is that managing the schedule of the oldest president in American history presents distinct challenges,» Times chief White House correspondent Peter Baker wrote. «And as Mr. Biden insists he plans to run for a second term, his age has increasingly become an uncomfortable issue for him, his team and his party.»

Det er dager han holder ut, etterfulgt av dager hvor han gir seg klokken 15.30. Da sies det at han arbeider. Sannheten er nok snarere at han er utslitt.

Baker recapped from Biden’s European trip how he needed guidance from another world leader to look at the cameras for a photo-op and how now-outgoing British Prime Minister Boris Johnson answered a question on behalf of the president, who didn’t hear a reporter shouting a question about Ukraine.

Under Reagan gjorde den liberale pressen hans alder til en sak. Var han på høyden? Biden er allerede ett år eldre enn da Reagan ga seg. Likevel har hans alder vært tabu for de liberale mediene. Inntil nå.

«He often shuffles when he walks, and aides worry he will trip on a wire. He stumbles over words during public events, and they hold their breath to see if he makes it to the end without a gaffe,» Baker detailed. «Although White House officials insist they make no special accommodations the way Reagan’s team did, privately they try to guard Mr. Biden’s weekends in Delaware as much as possible. He is generally a five- or five-and-a-half-day-a-week president, although there are times when he is called at any hour regardless of the day. He stays out of public view at night and has taken part in fewer than half as many news conferences or interviews as recent predecessors.»

Dette er hva alle som følger med har kunnet observere, helt fra valgkampen. NTB skriver ikke om Bidens feilsnakkinger, hans snubling, subbende gange eller hans instruksjonskort. Nylig begynte Biden å lese også instruksjonene: -Gjenta, leste han opp.

Da NTB skulle berøre hvorfor Biden sa ting uten å klarere med staben, skrev de det på kontoen for rett-fra-levra-holdning og empati. Det norske publikum skal masseres.

Selv om Baker i New York Times forsøker å skåne Biden, kan han ikke unngå å sette fingeren på det ømme punkt: Bidens opptreden.

After citing a June poll showing 64% of voters say Biden is too old to be president, Baker wrote that Biden’s public appearances «fuel that perception.»

«His speeches can be flat and listless. He sometimes loses his train of thought, has trouble summoning names or appears momentarily confused. More than once, he has promoted Vice President Kamala Harris, calling her ‘President Harris,'» Baker told readers. «Mr. Biden, who overcame a childhood stutter, stumbles over words like ‘kleptocracy.’ He has said Iranian when he meant Ukrainian and several times called Senator Mark Warner, Democrat of Virginia, ‘John,’ confusing him with the late Republican senator of that name from Virginia.»

Disse forvirrede uttalelsene blir aldri kommentert av norske medier, som ellers fråtser i alt negativt om Trump.

NTB har også sluttet å gjengi meningsmålingene som viser at Biden ligger langt under Trump. Han er i ferd med å bli den mest upopulære president i amerikansk historie. Men mediene tror at de gjør en god gjerning når de skåner publikum. Eller er det dem selv de tenker på?

Fremtiden ser ikke lysere ut uten Biden. Kamala er enda mer upopulær enn Biden.

 

https://www.foxnews.com/media/new-york-times-biden-age-uncomfortable-issue-white-house-democrats-stunning-report

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.