Når et medium som CNN går ut med en flengende kritisk artikkel om Kamala Harris, er det noe som skjer. Bidens galluper er historisk lave, men Kamalas er enda lavere; hun er nede på 28 prosent. Hun skulle tatt over hvis Bidens tilkortkommenhet ble for skrikende, men meldingen fra CNN går ut på at hun er uegnet. Da har Demokratene et tilleggsproblem.

Det lød så flott: Først svarte kvinne i visepresidentstolen. Virkeligheten ble en helt annen. Det har kommet signaler en god stund. Søndag stakk CNN hull på byllen:

Worn out by what they see as entrenched dysfunction and lack of focus, key West Wing aides have largely thrown up their hands at Vice President Kamala Harris and her staff — deciding there simply isn’t time to deal with them right now, especially at a moment when President Joe Biden faces quickly multiplying legislative and political concerns.

Inngrodd dysfunksjonalitet og manglende fokus. En knusende dom. Det er så ille at Bidens team har gitt opp Kamala og hennes stab. De har nok å slite med selv.

The exasperation runs both ways. Interviews with nearly three dozen former and current Harris aides, administration officials, Democratic operatives, donors and outside advisers — who spoke extensively to CNN — reveal a complex reality inside the White House. Many in the vice president’s circle fume that she’s not being adequately prepared or positioned, and instead is being sidelined. The vice president herself has told several confidants she feels constrained in what she’s able to do politically. And those around her remain wary of even hinting at future political ambitions, with Biden’s team highly attuned to signs of disloyalty, particularly from the vice president.

Kamala føler seg tilsidesatt, men har seg selv å takke, er budskapet fra CNN.

Når Bidens mest lojale medium snur kanonene mot visepresidenten, er hun i deep shit.

Torsdag kom nok et tegn på at båten tar inn vann: Hennes kommunikasjonsidirektør Ahsley Etienne trekker seg. Dermed skapes inntrykket av at ting rakner.

Harris har unngått å ta ansvar som kunne koste henne noe politisk. Hun ble gjort ansvarlig for situasjonen på grensen, men var taus i månedsvis og bare lo når hun fikk spørsmål om når hun skulle dra dit. Det endte med at hun besøkte El Paso. Hun dro til El Salvador for å se på «årsakene». Når Kamala uttaler seg, lirer hun av seg selvfølgeligheter, og man lurer på hvordan hun havnet i sin nåværende posisjon. Hun har ikke det som trengs.

Da Biden forsøkte å overtale Kongressen til å stemme for infrastrukturpakken, var det ved å ringe én og én representant eller ha møter med dem. Kamala var med på noe, men uteble. Hun gidder ikke, og virker lat.

Hun var nylig i Frankrike, og der fikk hun spørsmål om inflasjonen hjemme. Hennes svar var så pinlig at det er ubehagelig å se på. Hun er helt blank. Hun aner ikke noe om årsakene. Hun er hva man på amerikansk kaller clueless. Hun har ikke peiling. Når du står på et podium og får spørsmål fra pressen om kompliserte spørsmål, blir du raskt avslørt. Hva tenkte de franske journalistene? Macron er smart og intelligent. Er dette det beste USA har?
Det må spre seg en begynnende panikk i Det hvite hus: De trodde de hadde en arvtaker. Men hun virker enda mer uskikket enn 78-åringen.

For å reise kjerringa, ble hun intervjuet av George Stephanopoulos i ABC, som er en lojal Demokrat, kommunikasjonsdirektør for Bill Clinton. Han ville at hun skulle lykkes. Men Kamala falt igjennom selv under de beste omstendigheter. Hun ble spurt om hun følte seg tilsidesatt, men klarer bare knise. Dette har hun gjort så mange ganger at det blir tydelig at det er en forsvarsmekanisme hun har brukt hele livet, men nå blir hun avslørt. Hun kan ikke knise når hun er VP. Et knis er ikke noe svar.

During the ABC interview, Harris appeared to chuckle when asked whether she felt «misused or under-used» in the Biden adminsitration.

Pressetalskvinne Jan Psaki kaver febrilsk for å redde Kamala, men selv ikke hun klarer å dra henne i land.

Kamala synker.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.