Strom Thurmond representerer en forgangen tid, men han er nyttig når det gjelder å rense Amerikas politiske liv. Det skal bli spennende å se om Biden tør å trekke opp de distinksjonene når statuer fjernes og skoler døpes om fordi deres meninger ikke stemmer med dagens.

Det er det mest giftige kortet du kan bruke mot en annen politiker og tidligere statsadvokat i California, Kamala Harris, brukte det mot Joe Biden i natt. Harris utnyttet en åpning som Biden hadde gitt tidligere ved å si at det politiske klimaet var mer samarbeidsorientert tidligere. Biden brukte som eksempel to segregasjonister fra Sørstatene som det gikk an å samarbeide med om andre spørsmål.

Dermed stilte Biden seg åpen for angrep og det var det Harris utnyttet i natt ved å anklage Biden for å gå god for rasister.

Harris oppnår flere ting: Hun gir et svingslag til kandidaten som ligger foran henne. Hun frir samtidig til hovedfeltet blant Demokratene som går til venstre i rasende fart. Identitetspolitikk og såkalt virtuesignalling begynte under Obama og er nå obligatorisk blant Demokratene. Det gjelder å bevise at man tilhører en minoritet som fortjener å løftes frem på bekostning av majoriteten. Men akkurat som i Europa er majoriteten i ferd med å miste sin stilling.

Bruken av rase mot Trump og Republikanerne er OK, men når man bruker det mot ens egne er det noe annet. Da kan rasekortet bli et vetokort man bruker til å vippe ut folk. Og slik har det vært brukt lenge. Akkurat som i det multikulturelle Europa. Rasisme er storslegga. Når man drar det, gjør det noe med debatten.

Biden la an til selvskudd

Biden gjorde en feil i dagens politiske klima: Han forsøkte å være nyansert når det gjaldt mennesker. Det er det ikke plass til. Biden trakk frem Strom Thurmond, senatoren fra Sør-Carolina, som representerte raseskillet.

“I went to the Senate emboldened, angered and outraged at age 29 about the treatment of African-Americans in this country, about everything for a period in his life Strom represented. But then I met the man,” Biden said at the time.

Biden sa at en personlighet kan være større og noe mer enn uspiselige standpunkt. Han samarbeidet med Thurmond om andre spørsmål. Det var det rom for. Det er det ikke i dag. Dermed ga han et stikk til dagens Demokrater som saboterer Trump konsekvent.

Biden holdt en gravtale over Thurmond i 2003 der han roste senatoren for å ha endret mening og krysset over «til den gode siden».

Men bare det å rose et menneske som har stått på den andre siden er uttilatelig i dagens USA. Det hjelper ikke om Thurmond endret syn. Biden er fortapt.

Harris

Det er denne stemningen Harris spilte på da hun trakk frem hvordan hun som liten jente ble busset til skolen. Hun assosierer Biden med nei til bussing og får spikret ham opp til veggen. Alle vet at det er vanskelig å forsvare seg mot slike angrep. Biden kom ikke heldig fra det. Harris hadde forberedt angrepet på forhånd. I det samme øyeblikk hun kjørte kniven i Biden, la hennes kampanje ut et bilde av henne som liten jente.

NRKs korrespondent omtaler Harris som «svart». Hun er datter av en mor fra Karibien og en far fra India. Hudfarge er blitt et politisk våpen. Hvis man er noe annet enn hvit har man et overtak. Det er de hvite politisk korrekte journalistene som har gjort at rase er blitt et politisk våpen. Nå rammer det en av deres egne. Ingen vet hvor ballen til slutt havner. Kandidater som Cory Booker bruker rase ustanselig. Angrepet på Biden sier noe om hvordan valgkampen mot Trump kommer til å bli.

Sårbare

Det som gjør saken enda mer komplisert er at Demokratene har en mørk fortid når det gjelder segregering. Det er ikke Republikanerne som har vært rasistenes parti, det er Demokratene. Dette er selvsagt en historie de foretrekker å holde begravet, men den trekkes frem mer og mer.

En annen kjent rasist var Robert Byrd, senator fra Virginia. Byrd var medlem av Ku Klux Klan. Men også han ble beskyttet av Demokratene lenge etter at borgerrettsbevegelsen vant frem. Hillary Clinton roste ham. Da han døde hadde også han anerkjent sine feil og blitt tatt til nåde.

In 2010, Biden also eulogized the late West Virginia Democratic Sen. Robert Byrd, a former KKK member who later regretted that affiliation and described it as a mistake.

“Although I and my colleagues behind me revered the Senate, Robert C. Byrd elevated the Senate,” Biden said in his remarks in 2010.

By the time of his death, though, Byrd had allies even in the civil rights movement, with the NAACP at the time praising his legacy and his transformation from a former KKK member to a “stalwart supporter” of civil rights. Then-President Barack Obama, too, cited this evolution in honoring Byrd after he died.

Men i dagens politiske klima er det ikke noe som heter nåde. Da blir alt brukt som kan brukes. Akkurat slik nazisme brukes av Google mot folk som er jøder, som Ben Shapiro. Statuer fjernes og skoler døpes om, folk nektes å tale på campus. Obama «la an» og Trump har fått Demokratene til å gå amok.

 

Kjøp Mesteren og Margarite av Michail Bulgakov fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.