President Bidens sønn, Hunter, skaper på nytt overskrifter i USA. Denne gang er det ikke hans berømte laptop som er i fokus, men kunstutstillinger der hans kunst selges til vanvittige priser (500.000 USD). Saken har for lengst nådd Kongressen og Det hvite hus. Det har åpnet lokket for nye skandaler, noe som har fått Obamas gamle etikk-sjef til å rase.

Denne uken åpnet Hunter Biden sin kunstutstilling i New York. Som med saken om Hunter Bidens laptop, er det igjen New York Post som kommer med avsløringene:

Hunter Biden leaves NYC as gallery cancels plan to let the public see his paintings

Hunter Biden checked out of a Manhattan hotel Thursday following a party to celebrate his solo art show — as controversy over the $500,000 price tags on some of his paintings apparently killed a plan to open the exhibit to the public.

Denne saken har rullet og gått helt siden juli, da president Bidens pressesekretær Jen Psaki ble presset på defensiven etter at det ble kjent at Det hvite hus’ stabssjef hadde vært involvert i å arrangere en lukket visning.

White House Press Secretary Jen Psaki on Friday found herself again on the defensive as she insisted that first son Hunter Biden won’t discuss art sales with potential buyers when he meets with them at gallery events.

Psaki also defended a White House-brokered arrangement in which buyers will be kept secret, despite ethics experts saying the plan actually heightens concerns about influence-peddling. (New York Post)

21.oktober ble saken tatt opp i justiskomiteen i Representantenes hus av Republikaneren Ken Buck fra Colorado:

I det polariserte USA, som da var opptatt av Biden seniors forsøk på å få sine budsjettforslag igjennom i Kongressen, fikk ikke «de etiske problemene» så stor oppmerksomhet. Men i Russia Today ble saken kommentert av amerikanske analytikere som mente saken luktet av korrupsjon, og at det amerikanske justisdepartementet hadde mistet sin luktesans:

Talented Mr Biden: Hunter’s Art Sales Reek of Pay-to-Play But DoJ Lost Sense of Smell, Analysts Say 

«I’ve been buying art since the 1980s,» says Wall Street analyst and investigative journalist Charles Ortel. «But when you start talking about selling paintings for $500,000 each… that’s a very high price for an unknown and untrained artist. And there should be something truly special. There should be people who understand, in particular, modern art [and they] should be able to say: ‘Well, this is groundbreaking for this reason or for that reason.’ I take a look at it as somebody who is not an art expert and I just say: ‘This is amateurish crap’.»

Med åpningen av utstillingen i New York har Biden junior hjulpet saken opp i mediene igjen, og da ikke bare i amerikanske medier.

Allerede i juli reagerte Obamas etikk-sjef, Walter Shaub, på koblingen mellom Det hvite hus og kunststykkene til presidentens sønn. I en tweet som senere har blitt slettet, filleristet han president Biden (POTUS).

“There is no ethics program in the world that can be built around the head of state’s staff working with a dealer to keep the public in the dark about the identities of individuals who pay vast sums to the leader’s family member for subjectively priced items of no intrinsic value,” Walter Shaub, who ran the US Office of Government Ethics under then-President Barack Obama, wrote last month in a since-deleted tweet. (NY Post)

Da Det hvite hus og Biden senior nylig ansatte en rådgiver fra selskapet som sto bak Bidens valgkampanje, SKDKnickerbocker, Michael Czin, som tok permisjon for å bli senior-rådgiver i Det hvite hus, reagerte Shaub på nytt. Onsdag sendte han e-post til Fox News, der han fordømte ansettelsen og sa den skadet USAs anseelse:

Obama ethics chief troubled by Biden WH staff ‘revolving door from influence-peddling operations’

Former President Obama’s ethics chief warned that President Biden’s White House staff going through «the revolving door from influence-peddling operations» is not good for the country.

Former Office of Government Ethics director Walter Shaub unloaded on the Biden administration after it was announced that Michael Czin from the Biden-aligned consulting firm, SKDK, would be joining the White House in a «senior adviser» position. (Fox News/MSN)

Czin er bare den siste i rekken av rådgivere fra dette selskapet, noe Walter Shaub har fordømt i enda kraftigere ordelag:

This isn’t the first time that Shaub has blasted the Biden administration over ethics. Earlier this year, Shaub said the Biden administration was sending a «f— you» message to ethics experts by hiring so many relatives of senior White House officials, including Steve Ricchetti, Jake Sullivan and Jen Psaki. (Fox News/MSN)

En nærliggende konklusjon er at det som en gang var hovedsetet for verdens mektigste mann (ingen kvinne har ennå innehatt embetet), nå er redusert til et litt lurvete auksjonshus for kitsch.

Les også:

Hunter Bidens skandaløse eposter bekreftes i ny bok

Biden-insider står frem: Joe Bidens dementier er falske. De høstet millioner på navnet sitt

– Biden-familien er et kriminelt foretak

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.