Steve Bannon meldte seg selv for dommeren mandag og fikk gå etter fremstillingen for dommer Robin Meriweather. Det er satt ny høring 18. november. Bannon lovte at justisminister Merrick Garland skal få angre at han gikk løs på ham.

“I’m never going to back down. They took on the wrong guy,” Bannon told reporters. “This is gonna be the misdemeanor from hell for Merrick Garland, Nancy Pelosi, and Joe Biden.”

“Joe Biden ordered Merrick Garland to prosecute me from the White House lawn when he got off Marine One,” Bannon claimed. “We’re tired of playing defense. We’re going to go on the offense on this,” against Joe Biden and the Chinese Communist Party. (NTB)

Det sentrale spørsmål er executive privilege. En avgått president kan pålegge sine medarbeidere taushetsløfte og det har vært gjort opp gjennom tidende. Men Demokratene bryter alle regler og sedvane for å få ram på Trump.

Bannon og tidligere stabsjef Mark Meadows er pålagt å utlevere dokumenter som kan ha relevans for 6. januar. Hvis de først åpner den døren vil den bli vanskelig å lukke.  Da kan Demokratene kreve mer og mer.

Alan Dershowitz mener dette er sakens kjerne og må prøves for en domstol, helt til topps.

Dershowitz said, “It’s an outrageous indictment. I’ll tell you why it’s outrageous. You don’t indict somebody when you don’t know what the law is. Nobody knows whether or not Bannon has the right to refuse to answer if the president tells him not to.  That is a disputed question. That’s not a proper subject for criminal indictment.”

Demokratene har brutt alle skranker for få ram på Trump. Ingen president er stilt for riksrett etter at han gikk av. Demokratene har åpnet noen dører som kan ramme dem hardt hvis Republikanerne får skiftet ut de vankelmodige og får det flertallet det ligger an til i 2022.

Det er ellers merkelig hvordan det går en isfront mellom Fox News og MAGA-bevegelsen. Fox dekker ikke Trump og heller ikke Bannon. Ikke ett ord om at han stilles for retten for noe Demokratiske politikere har ignorert i årtier.

Splittelsen ble åpen motsetning da Fox valgnatten erklært Arizona for Biden før alle stemmer var talt opp. Det hadde vært så mange uregelmessigheter at MAGA-folket opplevde at Fox deltok i spillet for å få valgt Biden. Siden Bannon leder 3. november-bevegelsen er han ikke velkommen i Fox, heller ikke som nyhet.

 

 

 

Steve Bannon Released from Custody After Appearing Before Judge

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.