Trumps herskapsbolig i Florida, Mar-a-Lago, ble i natt raidet av et antall FBI-agenter som saumfarte alt, endog safen hans. Justisdepartementet bekrefter aksjonen som er uten sidestykke i nyere amerikansk historie.

Trumps støttespillere gjorde nylig rent bord i det republikanske primærvalget i Arizona i skarp konkurranse med establishment-Republikanere som hev tonnevis med penger inn i valgkampen for å stanse Trumps kandidater. Til og med Fox News måtte innrømme at Trumps grep om partiet er sterkere enn noen gang. Et slik raid kan bare øke sympatien, men samtidig polarisere USA ytterligere.

Trump er ikke den første som får sjokk-besøk av FBI-agenter. FBI-sjef Christopher Wray satt sist torsdag i Kongressen og skrøt av at de hadde arrestert 850 deltakere i og utenfor Capitol Hill 6.januar. Det har fått navnet American gulag. Det er selvmord og ødelagte familier i justisdepartementets fotefar.

Med nattens aksjon viser justisdepartementet og Det hvite hus at de vil knuse Trump koste hva det koste vil.

Steve Bannon sier at dette er politisk.

STEVE BANNON: I said we’re at a political and ideological war. They’ve weaponized the Justice Department – this had to be approved, going up to the White House to be approved. Absolutely. Anybody saying it didn’t is a liar. This had to go up through the chain of command, through Merrick Garland to Ron Klain, at least [FBI Director Christopher] Wray and these guys. This is about pure power politics. They’re scared to death about Trump. They’re absolutely petrified terrified that he’ll announce in a couple of weeks, win the Republican nomination and win the White House.

Trump sa det var mørke tider i USA. Målet er å hindre at han kan stille som kandidat i 2024.

“These are dark times for our Nation, as my beautiful home, Mar-A-Lago in Palm Beach, Florida, is currently under siege, raided, and occupied by a large group of FBI agents,” Trump said. “Nothing like this has ever happened to a President of the United States before.”

Watergate i revers

Trump sier raidet markerer en politisering av justisvesenet i USA. Det er Watergate i revers. Den gang var det president Nixon som lot sine menn bryte seg inn i Demokratenes hovedkvarter. Nå er det den sittende presidenten som bryter seg inn hos sin forgjenger for å hindre ham å stille igjen.

Den politiske fallhøyden for Biden og justisminister Garland er høy. Trump hadde bare sittet noen timer i Det hvite hus før medier tok til orde for at han måtte stilles for riksrett. De har det blitt to av. En spesialetterforsker med ubegrensede fullmakter undersøkte om Trumps kampanje hadde hatt forbindelse med Russland. Svaret var negativt etter 22 måneders arbeid. I New York har statadvokatkontoret gått etter regnskapet til Trumps selskaper. Så langt uten resultat. Den pågående 6. januar-høringen i Kongressen har heller ikke funnet noen rykende pistoler for at Trump hadde noe med uroen å gjøre. Det er mange sterke påstander, men ingen bevis. Slik sett virker nattens raid desperat.

Det fører til at oppslutningen om Trump bare vokser.

After working and cooperating with the relevant Government agencies, this unannounced raid on my home was not necessary or appropriate. It is prosecutorial misconduct, the weaponization of the Justice System, and an attack by Radical Left Democrats who desperately don’t want me to run for President in 2024, especially based on recent polls, and who will likewise do anything to stop Republicans and Conservatives in the upcoming Midterm Elections. Such an assault could only take place in broken, Third-World Countries, Sadly, America has now become one of those Countries, corrupt at a level not seen before. They even broke into my safe! What is the difference between this and Watergate, where operatives broke into the Democrat National Committee? Here, in reverse, Democrats broke into the home of the 45th President of the United States.

 

Breitbart: FBI Raids Former President Donald Trump’s Home

Fox News: GOP slams ‘weaponization’ of DOJ after Trump’s Mar-a-Lago raided by FBI; Dems call it ‘accountability’

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.