Justisminister Merrick Garland utnevnte torsdag John Hur til spesialetterforsker som skal granske Joe Bidens uautoriserte omgang med klassifiserte dokumenter. Fredag var det justiskomiteens tur til å annonsere granskning av Garland. Satt han på informasjonen om dokumentene til midtveisvalget var over? Dét er i så fall lovbrudd.

«We are conducting oversight of the Justice Department’s actions with respect to former Vice President Biden’s mishandling of classified documents, including the apparently unauthorized possession of classified material at a Washington, D.C., private office and in the garage of his Wilmington, Delaware, residence,» Jordan and Rep. Mike Johnson, R-La., wrote in a letter sent Friday to Garland.

Spørsmålene står i kø: Hva gjorde klassifiserte dokumenter i Penn Center, for ikke å snakke om garasjen i Wilmington. Hvem hadde adgang til lokalene? At det var et lovbrudd å ta dem ut av Det hvite hus, er uomtvistelig. En visepresident er underlagt føderal lov, som er meget streng i synet på behandlingen av offisielle dokumenter, noen av dem Top Secret.

Justisdepartementet har selv opplyst at dokumentene i Penn Biden Center ble oppdaget 2. november. Hvorfor ventet departementet to måneder før det gikk ut med nyheten? Den såkalte Hatch Act forbyr å tilbakeholde informasjon som kan påvirke et valg. Jordan vil derfor ha svar på hvorfor de ikke fikk vite om dokumenter på avveie før 9. januar.

«It is unclear when the Department first came to learn about the existence of these documents, and whether it actively concealed this information from the public on the eve of the 2022 elections,» Jordan wrote. «It is also unclear what interactions, if any, the Department had with President Biden or his representatives about his mishandling of classified material. The Department’s actions here appear to depart from how it acted in similar circumstances.»

Det var en helt annen behandling Trump fikk da FBI raidet hans herskapsbolig 15. januar. Da lekket justisdepartementet bilder av dokumentene og innholdet i dem. Offentligheten har ikke fått noen slik informasjon om Bidens dokumenter.

Republikanerne ba Garland og FBI-sjef Christopher Wray om opplysninger vedrørende razziaen umiddelbart, men fikk ikke svar.

Denne gang må de svare.

«In fact, on August 8, 2022, despite the publicly available evidence of President Trump’s voluntary cooperation, you personally approved the decision to seek a warrant for excessive and unprecedented access to his private residence. On August 15, 2022, Committee Republicans wrote to you and FBI Director Christopher Wray requesting documents and information related to the FBI’s raid of President Trump’s residence,» the letter said.

«The Department and FBI have failed to sufficiently comply with this request,» it added. «Our requests remain outstanding.»
Jordan ber om all kommunikasjon om dokumentene, både fra og mellom justisdepartementet og FBI og John Hur.
https://www.foxnews.com/politics/jim-jordan-launches-first-investigation-judiciary-chair-biden-classified-docs-scandal

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.