Nyheten om at justisminister Merrick Garland autoriserte rundt 30 FBI-agenter som raidet Mar-a-Lago til å bruke dødelig makt mot Trump er et faktum som synker inn og utløser en rekke spørsmål. Planla Garland og Biden et attentat på Trump?

Det er detaljene i dokumentene som dommer Aileen Cannon friga tirsdag som vekker mistanken.

Man forberedte bruken av dødelig vold. Man hadde med en lege med erfaring fra strid. Man hadde sørget for at det var et traumesenter ikke langt unna og hadde gitt agentene veibeskrivelse. Livstruende skader var diskontert inn i planleggingen.

Trump er alltid omgitt av Secret Service. Når man så for seg at det kunne oppstå strid med agentene som ville beskytte Trump var det ut fra at man ville gå hele veien: Hvis Secret Service gjorde motstand var FBI bemyndiget til å svare med skytevåpen.

Når man i tillegg vet at FBI hadde med seg omslag til dokumenter merket Top Secret og at bildene som tatt av dokumenter strødd ut over gulvet, var omslag FBI hadde med, blir planene enda mørkere. Det ble sagt på de illiberale TV-kanalene, herunder norske, at dokumentene gjaldt atomhemmeligheter. Her hadde man kanskje begrunnelsen hvis Trump var blitt skutt.

Dommer Aileen Cannon kjente til planene i ukene umiddelbart etter raidet. Hadde ikke hun blitt oppnevnt ville offentligheten aldri fått kjennskap til planene.

Da Trump ba om en tredjepart til å vurdere beslagleggelsen og razziaen, innvilget hun ønsket og en person ble utpekt. Men dette ble skutt ned av en høyere domstol. Disse dommerne har mye å svare for. De visste at det var kompromitterende materiale i dokumentene, kompromitterende for justisminister Merrick Garland, ikke Trump.

De 29 FBI-agentene rumsterte i komplekset i ni timer. Ingen av Trumps advokater fikk være til stede. Agentene hadde med seg verktøy slik at de kunne bryte seg inn i værelser som var låst.

De tok 15 bilder inne i Melanias værelser av hennes mapper.

Teorien er at FBI var på utkikk etter mappen om Hurricane Crossfire. Det var navnet på kontraterroroperasjonen mot Trump-kampanjen sommeren 2016 som ga FBI fullmakt til å spionere på Trump.

Trump hadde med seg dokumentene da han forlot Det hvite hus. Presidenten har anledning til å deklassifisere dokumenter. Alle presidenter har tatt med seg dokumenter. Men justisdepartementet presenterte Trumps oppbevaring som illegitim.

Da kravet om likebehandling førte til nedesettelse av en spesialetterforsker Robert Hur som skulle se på Bidens dokumenter, som var spredd på Biden Penn Center, Chiinatowen, huset i Wilmington og strandhuset i Delaware. Biden hadde tatt med seg disse som visepresident og var ikke autorisert til å deklassifisere.

Likevel ble det ikke reist sak mot ham, pga hans alder og mentale helse.

Men like etter Mar-a-Lago-raidet ble Jack Smith utnevnt til spesialetterforsker som skulle se på Trumps dokumenter.

Men før saken kunne komme opp måtte spørsmålet om Trumps immunitet avklares. Høyesterett har tatt saken, men den vil ta tid. Dermed røk Smiths tidsskjema.

Dommer Cannon utsatte Smiths sak på ubestemt tid.

I mellomtiden slipper Cannon dokumenter som viser hvor langt justisdepartementet var villig til å gå.

Autorisasjon til bruk av dødelig vold, traumesenter og lege, indikerer at dette ikke var en formalitet. Agentene fikk beskjed om å skjule våpnene og ikke bære klær som var merket.

Planla Bidens justisdepartementet et attentat mot en tidligere president?

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.