Saken mot Trump om dokumenter fra Mar-a-Lago kommer opp for en føderal domstol i Florida 20. mai har dommer Aileen Cannon bestemt. Cannon har vært åpen om at justisdepartementet lekker og ville gi Trump en uavhengig dommer som kunne gå gjennom beslagene, men da ble hun overstyrt av en dommer høyere opp.

Justisdepartementet har systematisk lekket ufordelaktige opplysninger om Trump og har gjort det helt siden Trump var president.

Helt særlige regler gjelder en sittende president. The presidential records act lar presidenten selv bestemme avgradering.

Derimot har ikke visepresidenten en slik makt og Biden har tatt med seg hundrevis av esker. De er det blitt stille om, men publikum husker. De tror ikke lenger på det amerikanske rettsvesenet.

Justisdepartementet har åpenbart som mål å uskadeliggjøre Trump før valget. Den farligste saken mot ham er den som spesialetterforsker Jack Smith har reist. Sannsynligvis vil Trump bli tiltalt for seditious conspiracy, konspirativt opprør. Det er en alvorlig anklage, men nå  regner det inn avsløringer om Biden og Kina. Det skal bli vanskelig å holde fokus på Trump.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.