En føderal dommer har bestemt at det skal oppnevnes en tredjepart som skal vurdere dokumentene som ble beslaglagt på Mar-a-Lago 8. juni. Trump og hans team har argumentert for at FBI-agentene brøt immuniteten som klienter har i forhold til sin advokat.

Dommer Aileen M. Cannon beordret Justisdepartementets team til å stanse gjennomgangen av dokumentene.

Avgjørelsen er et tilbakeslag for justisminister Merrick Garland.

U.S. District Judge from the Southern District of Florida Judge Aileen M. Cannon ordered that the special master be appointed to «review the seized property, manage assertions of privilege and make recommendations thereon, and evaluate claims for return of property.»

Det kan være justisdepartementet spenner buen for høyt. Det er hevdvunnen og juridisk bindende praksis for at presidenten kan nedgradere dokumenter fra sin periode og ta dem med seg. Hvis det etableres en særlov for Trump kan det slå tilbake på Demokratene.

Meanwhile, federal prosecutors during the hearing last week argued that appointing a special master would delay their investigation, that Trump didn’t have standing for his request, and that he didn’t have a right to possess the classified documents.

«He is no longer the president, and because he is not… he was unlawfully in possession of them,» DOJ attorney Jay Bratt said of the documents the FBI took from Trump’s home.

Det er Joe Biden som opphevet Trumps immunitet. Det hvite hus fortsetter å insistere på at de ikke visste noe om raidet, men kommunikasjon mellom Nasjonalarkivet, Justis og Det hvite hus fra april i år viser tydelig at Biden opphevet Trumps immunitet.

Også dette kan slå tilbake på Det hvite hus.

Obama fikk med seg 30 millioner dokumenter fra sine åtte år og lovte å digitalisere dem. Ingen er så langt gjort tilgjengelig.

https://www.foxnews.com/politics/federal-judge-orders-appointment-special-master-review-seized-trump-records

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.