Da dommer Aileen Cannon gikk med på behovet for en uavhengig instans som kan gjennomgå dokumentene FBI tok med seg i raidet mot Mar-a-Lago var det ikke bare av hensyn til det beskyttede forholdet mellom advokat og klient, men også faren for bevisste lekkasjer. Nå har Justisdepartementet eller FBI gjort nettopp det hun advarte mot.

Washington Post sier at FBI fant dokumenter som er så hemmelige at kun noen få var innviet. De handlet om forsvaret til et bestemt land og dets atomkapasiteter. Det land som kandiderer høyest vil være Kina.

Washington Post siterer kilder med kjennskap til papirene. Det er bare folk i FBI og Justisdepartementet som har tilgang. Det var nettopp dette dommer Cannon advarte mot.

“In addition to being deprived of potentially significant personal documents, which alone creates a real harm, Plaintiff faces an unquantifiable potential harm by way of improper disclosure of sensitive information to the public,” Judge Aileen Cannon wrote.

«I tillegg til å bli fratatt potensielt betydelige personlige dokumenter, som alene skaper en reell skade, står saksøker overfor en ukvantifiserbar potensiell skade ved uriktig avsløring av sensitiv informasjon til offentligheten,» skrev dommer Aileen Cannon.

Stikkordord er «uriktig avsløringer». Myndighetene kan påvirke opinionen over tid ved systematiske lekkasjer. Det har myndighetene gjort helt siden Trump stilte som kandidat. Under Russiagate ble det massivt dokumentert. Mediene lovte noe som viste seg å være usant: Trump og hans medarbeidere hadde aldri hatt noen kontakt med Putins regime.

Nå er FBI/justismyndigheter og medier i gang med en tilsvarende operasjon.

Noen amerikanere vil si: «Vi har hørt det før», men andre er så preget av syv års propaganda at de har latt seg prege.

Resultatet av denne propagandaen er at bare 11 prosent av amerikanerne har tillit til avisene.

Dommer Cannon ga ordre om at myndighetene ikke skulle foreta seg noe med dokumentene før de var gjennomgått av en special master. Lekkasjen er et bevisst brudd på dette pålegget. Hverken justisdepartementet eller Washington Post bryr seg.

Det har utviklet seg et knippe medier i USA som er regimetro: De samarbeider intimt med sikkerhetstjenestene. Washington Post er blant dem.

 

BREAKING: Another Deep State Leak to WaPo: Document Describing Foreign Government’s Nuclear Capabilities Seized by FBI During Mar-a-Lago Raid

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.