Dommer Aileen Cannon kunngjorde tirsdag at saken som spesialetterforsker Jack Smith har reist mot Trump pga dokumentene som ble funnet i Mar-a-Lago er utsatt på ubestemt tid. Det samme gjelder saken om 6. januar. Det antydes at sakene ikke vil komme opp før valget 5. november. Dermed er en nok en juridisk hindring ryddet av veien for Trump.

Men denne dreiningen skjuler en annen opplysning som kan eksplodere i ansiktet på spesialetterforsker Smith og hans oppdragsgivere, justisminister Merrick Garland og Joe Biden.

Smith kunngjorde nemlig fredag at dokumentene som ble beslaglagt ikke lenger befinner seg i den orden som da de ble funnet. De er «klusset» med:

«There are some boxes where the order of items within that box is not the same as in the associated scans,» Smith’s filing states.

The prosecutors had previously told the court that the documents were «in their original, intact form as seized.»

Dette er en langt mer alvorlig sak enn Fox News gir inntrykk av. Bilder fra ransakingen viser dokumenter strødd utover gulvet og med arkivmapper hvor det står top secret osv. TV-kommentatorene gjorde mye ut av beslagene.

Nå viser det seg at det var FBI-agentene som strødde dokumentene utover og hadde med seg mapper. I så fall har FBI gjort seg skyldig i bevismanipulasjon, en alvorlig forbrytelse.

Smith har stevnet Trump både i Florida og i Washington. Begge saker er utsatt på ubestemt tid.

Nå er det Smith som kan komme i heisen.

 

https://www.foxnews.com/politics/federal-judge-postpones-trumps-classified-records-trial-indefinitely

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.