Joe Biden fikk en Mar-a-Lago-behandling fredag. FBI-agenter på oppdrag fra justisdepartementet gjennomsøkte huset hans i Wilmington i 12 timer. Og de fant flere dokumenter. Forskjellen fra behandlingen Trump fikk var at Bidens advokater fikk være til stede.

Det er en stor ydmykelse av Biden å få sitt private hjem gjennomsøkt. Noen Demokrater og medier har kritisert ham offentlig. Nå vil kritikken øke.

The search of Mr. Biden’s home, which came after his team offered Federal Bureau of Investigation agents full access to the property, lasted more than 12 hours and “covered all working, living and storage spaces in the home,” Mr. Bauer said. The six items taken included some papers from Mr. Biden’s tenure in the U.S. Senate, where he served for 36 years. Others came from his time as vice president.

Uttrykket «items» er noe annet enn dokumenter, det tyder snarere på bokser eller mapper. Det kan således være snakk om et betydelig antall dokumenter.

Noe annet som også minner om Mar-a-Lago: FBI-agentene tok med hånskrevne notater.

Federal investigators also took materials including handwritten notes, “for further review,” Mr. Bauer said.

According to Mr. Bauer, the Justice Department had full access to the president’s home, including personally handwritten notes, files, papers, binders, memorabilia, to-do lists, schedules and reminders going back decades.

Kalendere er interessant. De kan romme opplysninger om hvem som besøkte Biden i Wilmington. Secret Service har sagt det ikke finnes gjestelogger. Men har siden korrigert det til at noen gjester ble loggført. Siden Biden har tilbragt om lag en tredel av sin tid som president i Wilmington er det av stor betydning.

Som Wall Street Journal tørt bemerker: Dette er den femte letingen som fører til funn av nye dokumenter.

Friday’s search is at least the fifth that has turned up classified material in places used by Mr. Biden.

Nå kommer Bidens ord om Trump tilbake som en boomerang: Totalt uforståelig og uansvarlig, sa Biden om Trumps oppbevaring av dokumenter.

Justisdepartementet er ordknapp:

A Justice Department spokesman said “the FBI executed a planned, consensual search of the president’s residence in Wilmington, Delaware,” but declined to comment further.

Det foregår ting i kulissene: Justisdepartementet ble enig med Bidens advokater om at de skulle få sjansen til å lete etter flere dokumenter. Da de fant flere, innkalte man FBI til en grundig gjennomgang, med advokatene til stede.

Problemet for Biden er at dette ser ut til å bli en langtrukken prosess som vil prege hans tredje år. Det kan ødelegge mulighetene for gjenvalg.

The actions suggest federal investigators are girding for an inquiry that could stretch well into Mr. Biden’s third year in office and overlap with his re-election campaign should he decide to seek a second term—and that Mr. Biden’s legal team wants to resolve it as quickly as possible.

Det er de som mener at hele formålet med operasjon Dokument er å skape så mange forviklinger for Biden at han må si fra seg kandidaturet.

I så fall ser det til å gå etter planen.

https://www.wsj.com/articles/more-classified-documents-found-at-bidens-delaware-home-11674346611?mod=hp_lead_pos2

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.