Når selv NRKs korrespondent Lars Os er mer sjokkert over Mar-a-Lago-raidet enn Murdochs medier, får man en pekepinn om at Trump har mer å slåss med enn Demokratene og Biden-regimet. Rupert Murdoch gikk til krig mot Trump før valget i 2020.

Ed Henry dekket Det hvite hus i ti år for Fox. Han måtte gå da en gammel damehistorie kom opp, sommeren 2020. Etter en tid i kjøleren har han kommet tilbake som reporter for Real America’s Voice og Steve Bannons warroom. Nylig ble han intervjuet i forbindelse med CPAC-konferansen i Texas.

Det som sjokkerte Trump-velgerne var at det var Fox som av alle grep inn i valget til fordel for Biden. Fox erklærte at Biden hadde vunnet Arizona lenge før opptellingen var avsluttet. Det kunne bare ha vært en politisk beslutning.

Ed Henry visste hvem som var på vakt den kvelden og navnga dem. De er alle Never-Trumpere.

Murdochs sønn Lachlan er CEO for Fox. Han er liberaler.

Motsetningene innad i Fox har vært synlige på utsiden. Chris Wallace var en av moderatorene i den andre presidentduellen og var åpenbart fiendtlig innstilt. Sam Shepard sluttet fordi han følte seg uvelkommen under Trump. Bret Baier og Cavuto er ikke Trump-fans.

Men også i Trump-leiren er det motsetninger. Tucker er den som går lengst i å kritisere alle, også Republikanere som støtter de astronomiske bevilgningene til Ukraina. Grunnen er at de samme Republikanerne ikke bryr seg om at grensen i sør er vidåpen.

Noen Republikanere spiller et dobbeltspill. De holder seg inne med Trump, men stemmer for noen av Demokratenes mest radikale forslag, Den mest kjente er Lindsey Graham. Graham var leder av justiskomiteen i Senatet under Trump. Han holdt flere høringer om Russia collusion som var helt tannløse.

Tucker har ikke noe til overs for Graham og har flere ganger naglet ham for å hestehandle med Demokratene og stemme for arbeidsinnvandring og ultraradikale dommere. Under 6. januar løp Graham rundt og skrek «skyt dem, skyt dem», ifølge Tucker.

Graham er en av Sean Hannitys faste gjester og forholdet mellom Tucker og Hannity var en stund kjølig. Det tyter ut når Tucker overleverer stafettpinnen til Hannity. Hannity klarer ikke være hyggelig tilbake eller svare på en morsomhet.

Vippepunktet er valget i 2020

Murdoch bannlyste omtalen av valget i 2020 som stjålet. Det er logisk hvis han selv deltok i stjelingen. Men det preger og plager Fox. Dinesh d’Souzas film 2000 Mules har ikke fått noen omtale på Fox selv om den er blitt en stor suksess. Selv Tucker har bidratt til boikotten og ville bruke klipp fra filmen og intervjuet Catherine Engelbrech fra True The Vote uten å nevne filmen. Slikt finner ikke d’Souza seg i.

En annen kanon på dekk er Steve Bannon. Warroom har bygget seg opp til å bli en maktfaktor i amerikansk opinion. Warroom er rock’n roll. Det sendes to programmer i døgnet og Bannon er ustoppelig og utrettelig. Han har med seg meget dyktige folk på en rekke områder – fra transhumanisme til økonomi. Bannon var åtte år i marinen og jobbet for Goldman Sachs.

Bannon var vært instrumentell i å kjøre frem kandidater som Kari Lake i Arizona og Tudor Dixon i Michigan, begge journalister, begge meget artikulerte, begge achievers. Amerikanere liker selfmade, og det gjelder også kvinner.

New York Times hadde nylig en story om at Fox ikke hadde dekket Trump på 100 dager. Dette blir mer og mer påfallende ettersom Trump fyller mer og mer i mediene. Dessuten reiser 6.januar-høringen spørsmålet om hvilken linjen kanalen skal følge.

Tucker er her et unikum som går sine egne veier. Selv blant MAGA-folket har han en høy stjerne. Tucker har integritet.

For å illustrere schizofrenien i Murdoch-imperiet: Miranda Devine er journalist i New York Post. Hun har skrevet bok om Hunter Bidens laptop – The laptop from Hell. Hun var gjest hos Will Cain i natt, som var standin for Tucker. Devine plukket fra hverandre grunnlaget for raidet mot Mar-a-Lago: Det skal angivelig ha vært fordi Trump hadde tatt med seg offisielle dokumenter uten tillatelse. Derfor kom 100 FBI-agenter på døra og gjennomtrålet herskaplsboligen. Men, sa Devine: Arkivmyndighetene og Trump har snakket sammen om dokumentene i lang tid. Arkivfolkene var på besøk i Mar-a-Lago for to måneder siden og inspiserte 15 esker. De var lagt inn på et eget rom.

Situasjonen var avklart og under kontroll. Det FBI kom for var en fisketur: De lette etter noe annet, noe kompromitterende. Det er slik FBI er blitt brukt mot Trumps støttespillere, fra Roger Stone til Peter Navarro, Steve Bannon og en rekke andre. FBI er blitt Demokratenes politiske politi. De gjør hva de vil.

Avisen Mirana Devine jobber for har samtidig en story som langt på vei ser saken fra justisdepartementets side.

“Nothing like this has ever happened to a President of the United States before,” Trump wrote on Truth Social.

“After working and cooperating with the relevant Government agencies, this unannounced raid on my home was not necessary or appropriate.”

The raid comes as the Justice Department is examining the actions of Trump in its criminal investigation of efforts to overturn the 2020 presidential election. That probe is separate from the department’s investigation into his handling of classified materials.

Federal law bars the removal of classified documents to unauthorized locations, though it is possible that Trump could try to argue that, as president, he was the ultimate declassification authority.

There are multiple statutes governing classified information — including a law punishable by up to five years in prison — that makes it a crime to remove such records and retain them at an unauthorized location.

Another statute makes it a crime to mishandle classified records either intentionally or in a grossly negligent manner.

Trump has also been accused of attempting to destroy presidential records.

The National Archives has said that some of the records it received back from the former president had been torn up, according to the Wall Street Journal.

Også Wall Street Journal eies av Murdoch. Det kan synes som om Murdoch deltar i kampanjen Stopp Trump for enhver pris. De klarte ikke gjøre det med Russia collusion, ikke med to riksrettssaker og de sliter med 6. januarhøringen. De må komme opp med noe og har gjort et desperat trekk.

Photos published by Axios report to show torn White House documents in the bottom of a toilet though a spokesperson for Trump denied claims that he tried to flush the papers.

Trump called the raid a politically motivated move by Democrats who don’t want him to run again in 2024.

“It is prosecutorial misconduct, the weaponization of the Justice System, and an attack by Radical Left Democrats who desperately don’t want me to run for President in 2024,” he wrote.

Trump compared the FBI search to “an assault [that] could only take place in broken, Third-World Countries” and also to the Watergate scandal.

 

New York Post: Trump confirms FBI ‘raided and occupied’ his Florida home, Mar-a-Lago

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.