En uke etter at MAGA sjokkerte motstanderne ved å vinne alle de fire viktigste vervene ved primærvalget i Arizona, og en uke før Liz Cheney går på et knusende nederlag i Wyoming, slår FBI til mot Mar-a-Lago. En tredje brikke forteller hvem som er den egentlige adressaten: Trumps 75 millioner velgere.

I megapakken som Senatet vedtok fredag var en utvidelse av Skatteetaten, IRS, med 76.000 ansatte. Det er dobbelt så mange som i FBI. De har kjøpt inn helautomatiske våpen og ammunisjon for et stort beløp. Hva skal de med våpen?

Da Xi Jinping ville knuse rivaler og befeste sin posisjon, innledet han en anti-korrupsjonskampanje. Biden-regimet kan gjøre det samme. Det er ikke vanskelig å finne påskudd til å raide folks hjem eller plante bevis. FBI er heller ikke fremmed for det siste.

Over hele Vesten eksisterer en frykt for å si sin mening om alt fra hva barna lærer i skolen til avvikling av valg. Hvis du går inn på washingtonpost.com så ser du at journalistene konsekvent sier at alt Trump og hans støttespillere sier om Biden-regimet er «ikke-bevist». Selv ting som alle vet er bevist. Norske medier ble tydeligvis tatt på senga, men slutter opp under Demokratene. NRK siterer kun New York Times og CNN. Det er den offisielle versjonen og det er bare den norske borgere skal høre.

I et demokrati er det skrevne og uskrevne regler. En av dem er at den sittende presidenten ikke går etter den avgåtte. Hvis man tillater det inviterer man til vendetta når motparten vinner. Alle skjønner det.

Men Demokratene styrer som om de andre ikke skal komme til makten. Den er deres for ever.

Derfor sendte kveldens razzia sjokkbølger inn i amerikanerne. De liberale mediene sa også det: Dette var en av de dagene hvor man senere kom til å si: Hvor var du da FBI raidet Mar-a-Lago? De anerkjente dermed at dette var uten sidestykke.

En tidligere FBI-sjef for Minnesota-kontoret:

«We just haven’t investigated presidents after they’ve served their term,» Michael Tabman, former head of the FBI’s Minneapolis Field Office, said. «But it is a huge move by the FBI in that the political sensitivities are clear. It’s obvious that they’re dealing on a very, sort of tenuous political climate when you go out and you investigate a president, especially one who says he may run for office again.»

Denne «behandlingen» kommer selvsagt til å gjøre Trump enda fastere bestemt på å stille. Trolig vil han fremskynde kunngjøringen om at han stiller, hvis han kan det valgkampteknisk. Han ønsker å heve terskelen for å stanse ham. Demokratene har vist at de er villig til hva som helst for å stoppe ham. Et attentat kan ikke utelukkes.

Amerikanerne fornemmer at denne administrasjonen er ute av kontroll. Hvem trekker i trådene? Det er ikke Biden. Justisminister Merrick Garland? Men han er neppe den som gir ordren. Derimot han som foreslo Garland til høyesterett: Barack Obama. Obama kan se at Trump er i ferd med å gjøre comeback og han vil forhindre det for enhver pris.

Han bor, ikke bare noen kilometer fra Det hvite hus, men har et såkalt SCIF-rom installert, som er avlyttingssikkert. Hvorfor trenger en avgått president det?

Tucker fikk via kilder vite at National Security Agency avlyttet ham og vurderte hans forbindelser til Russland. Tucker hadde sagt at han gjerne ville intervjue Putin og hadde sendt en forespørsel.

Tuckers folk ringte opp sjefen for NSA, Nakasone, for å stille noen spørsmål. Nakasone ble rasende: Hvor fikk dere mitt telefonnummer fra? How dare you! Han er sjef for verdens mektigste elektroniske overvåkingsetat og han vil ha seg frabedt å bli kontaktet. Han «ser» alle andre, men ingen skal se ham.

Dette er de med mektigste i vår tid og de vil holde seg i skyggene. Men Trump tvang dem til å stå frem. De har vist ansiktet og de går til krig mot det folket som de var satt til å tjene.

Det kalles tyranni.

 

Milley var ikke alene

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.