Razziaen mot Mar-a-Lago kan ha vært en gavepakke. Den demonstrerte så de mest tungnemme kunne se det at det finnes to lover i USA: En for Trump og hans velgere, en annen for de som har makten. De siste kan gjøre hva de vil. Vil 75 millioner amerikanere finne seg i det?

Helt siden Trump tok rulletrappen ned i Trump Tower og erklærte sitt kandidatur har det vært krig. Obama mobiliserte ikke bare sitt eget maktapparat, men også etterretningssamarbeidet Five Eyes: Storbritannia, Australia, New Zealand, Canada. Trump var en trussel som måtte stoppes for enhver pris. For Obama representerte han alt Obama hatet: Det gamle Amerika. Krigen bar preg av vendetta mot de som «klynger seg til Bibelen og våpen». De som ikke helt forstår at de er utdatert. Som ikke gjør hva de får beskjed om og peller seg vekk.

Vi i Europa forsto ikke hvordan Obama virket på amerikanerne. De oppfattet hans klare rasisme mot hvite og USA var mer polarisert mellom rasene da han gikk av enn da han tiltrådte. Han som hadde «håp» som valgspråk.

Trump klarte det umulige: Han klarte å arbeide under konstant beleiring både innenfra og utenfra. Amerikanerne så det: En regel for Trump, en annen for de som lager reglene. Dette var et kritisk punkt: Amerikanerne så at det ikke var likhet for loven, men at en bestemt klasse laget reglene. Det var ikke lenger maktfordelingsprinsippet og checks and balances. Det var bare en makt: Makten.

Som Google-sjefene sier på allmøtet med medarbeiderne etter valget i 2016: -Dette skal aldri skje mer.

Det sørget de for. Men måte de gjorde det på var så åpenlys at 39 prosent av amerikanerne mente valget ikke var rettferdig. Det vil ikke våre medier innrømme. De overser det. De har adoptert de mest vulgære begrepene til Washington Post og New York Times. Akkurat for tiden er det ordet «election denier»: Det er et George Orwell-ord. Journalist John Salomon intervjuer tidligere Director of National Intelligence, Ric Grenell, som påpeker hvordan det har et propagandistisk innhold: Det skal brennmerke og skremme vekk de andre som om election denier var radioaktivt. Dette er virkelig det mørke som demokratiet dør i.

Oligarkene som styrer USA er mektigere enn Putins.

Da FBI-sjef Christopher Wray vitnet for etterretningskomiteen i Senatet sist torsdag, ga han på forhånd beskjed om at han ikke hadde tid til å være der lenger enn til 13.30. Han hadde et fly han måtte rekke. Flere senatorer reagerte. Du forteller ikke din kontrollkomite at de har en tilmålt tid. Det er åpen forakt. Dessuten: Har ikke Wray et super privatfly? Han trenger ikke bry seg om avgangene. Ryktet ville ha det til at han skulle til sjefens luksusferiested for weekenden.

Da hans forgjenger James Comey forklarte seg om Russiagate til samme komite, med Lindsey Graham som formann, svarte Comey 245 ganger at han «ikke husket». Det var som å gi senatorene fingeren 245 ganger. – Jeg har ingen respekt for dere og gjør hva jeg vil.

Da Trump skulle briefes av etterretningssjefene i begynnelsen av januar 2017, fikk han beskjed om at han kunne takke Russland for seieren. Dette skulle mediene hamre inn de neste to årene. Men som Grenell påpeker: Mediene og Obama-folkene viste hvordan de var manipulasjonens mestre: Russerne ville gjerne splitte amerikanerne og forsøkte å trenge seg inn i debatten. Men det var for tamt for La Resistance som Hillary kalte det: De vred det til at russerne hadde påvirket valget. Dette var en en grov manipulasjon, sier Grenell, og helt uten dekning i etterretningen. De som manipulerte visste selvsagt at de drev massepåvirkning og forførelse. Men de så det virket på en del av befolkningen og det ga dem blod på tann.

Få tenker på hvordan dette fra start påvirket Trump: Under møtet i Trump Tower med e-sjefene, trekker Comey ham til side og forteller ham om et rykte som går: Han skal ha vært til sengs med to prostituerte på Ritz hotell i Moskva, i samme rom som Obama bodde i og de skal ha tisset på ham i samme seng som Obama sov i.

Prøv å forestill deg hva som foregikk inne i hodet på Trump: Disse menneskene er ute etter å ødelegge meg. De vil bruke alle metoder. De er hensynsløse og de har det mektigste etterretningsapparat verden har sett til rådighet.

Men det er ingen som bryr seg om å ta Trumps reaksjoner i betraktning. De bryr seg ikke om ham som menneske. Han eksisterer ikke. Det som eksisterer er den avataren de har gjort ham til. Den skal ødelegges og de bygger opp til at han skal drepes, symbolsk og/eller fysisk.

Med razziaen mot Mar-a-Lago starter de opp igjen Trump-besettelsen som reddet medier som CNN. Men man kan ikke gå ut i samme elv to ganger. Velgerne har modnet på syv år. De har også modnet av å se den stammende, rablende gamle mannen i Det hvite hus som påstår han er president.

Liksom eliten ikke behandler Trump som menneske, kun som symbol, ser de heller ikke hans velgere som mennesker. Derfor kan de gjøre 6. januar til den største etterforskning i justisdepartementets historie. Tre timer inne i Capitol Hill er verre enn 9/11. 850 har fått tiltale med seg. At noen av dem har sittet i isolat siden bryr ikke den nye maktklassen seg om. Også når det gjelder rettsbehandling er det en annen standard for Trump-velgerne.

Derfor sier Steve Bannon og Ric Grenell: Dette er Gestapo-metoder. Europeere forstår ikke hvorfor de bruker så sterke uttrykk, for de får ikke med seg at Demokratene har innført en helt ny standard i Woke-America: Vi er loven og vi kan gjøre hva vi vil med deg. Hvis du henger deg i garasjen eller sønnen din vitner mot deg, så bryr det oss ikke. Tvert imot: Vi liker det.

Nå skal det ansettes 76.000 nye folk i skatteetaten. Det er innkjøpt våpen for 20 millioner dollar. Den nye herskerklassen forbereder seg på krig: Det er det nye våpenlover betyr: Raid mot 75 millioner velgere. Den føderale staten tar dem en etter en. Ingenting er som å bli dratt ut i bare pyjamas eller underbukse og påsatt håndjern foran naboenes øyne. Sjokkbehandlingen gir resultater.

Men på noen har det motsatt effekt. Mot dem må det lages egne tiltaler. De får hva tyskerne kalte Sonderbehandling, spesialbehandling. Plantede bevis blir et for svakt uttrykk, for forfølgelsen av Trump har helt siden starten vært en eneste plantet historie med metoder som var hevet over lov og rett.

Men Trump vet det. Ni millioner flere amerikanere hadde forstått det enn de som stemte på ham i 2016. Fra 66 til 75 millioner. Ingen interesserer seg for hvorfor og hva disse menneskene hadde forstått.

Disse menneskene ser hva Washington gjør mot Trump. De forstår at Washington har erklært dem krig.

Er det sannsynlig at de trekker seg tilbake og gir opp når de ser hva Biden-regimet gjør med Amerika?

Neppe.

De forbereder seg på kamp. Akkurat som med Norge og europeiske nasjoner: De har bare ett hjem. Forsvar det.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.