Medier og myndigheter er opptatt med å advare mot AI-genererte nyheter. De vil plante en skepsis i befolkningen, slik at de skal godta filtrering og velment sensur. Og gjett hvem som skal stå for silingen!

Det er menneskene bak som er farlige, ikke maskinene. I storyen om AI-genererte deep fakes som gikk ut tidligere søndag, uttrykkes bekymring for at fakes kan påvirke valg.

Flere av verdens største tek-selskaper har frivillig undertegnet en avtale om å hindre at KI-verktøy påvirker valg.

Meta, som eier Facebook og Instagram, har lovet å merke alle deep fakes som dukker opp på selskapets plattformer.

Dette er de samme tech-gigantene som har påvirket valg og manipulert velgerne i lang tid. Facebook deltok i mørkleggingen av Hunters laptop høsten 2020. De spilte på lag med FBI, som sa det var russisk påvirkning. De bedro bevisst amerikanske velgere. Det er de samme som nå advarer oss mot å bli forledet.

De har ikke gjort annet enn å forlede oss de siste ti årene, og det på et nivå publikum var helt uforberedt på. Men i USA er det i dag en høy bevissthet om påvirkning og manipulasjon. De store ble tatt grundig med buksene nede. De samarbeidet med myndighetene om å manipulere opinionen. Derfor har amerikanerne kommet frem til en ubehagelig konklusjon:

Våre myndigheter bruker samme metoder som regimene de bekjemper.

Derfor er tilliten til myndighetene i USA på rekordlave 16 prosent. Bare vent, når det går noen omdreininger til, kommer det en kampanje som sier at dette er resultatet av MAGA og Trump. Nå må det ryddes opp, slik at tilliten kan gjenreises!

Mediene er villig til å gå maktens ærend også ved dette valget.

Fem dager før primærvalget i Ohio på Republikansk senator, slipper Associated Press en historie om den Trump-støttede kandidaten Bernie Moreno som sier at han i 2008 opprettet en konto på en «adult» treffside. Profilen var uten bilde, men det sto:

“Looking for young guys to have fun with while traveling.”

 

Trump-backed Senate candidate faces GOP worries that he could be linked to adult website profile 

Hvis man leser storyen, er det ikke vanskelig å se hvorfor den er viktig: Ohio har svingt kraftig mot høyre de senere år, og den Demokratiske senatoren ligger tynt an. Republikanerne har mulighet til å ta en senatsplass, og det kan bli avgjørende hvis Trump vinner.

Anti-Trump-fronten planlegger allerede nå for hvordan de skal få paralysert og torpedert en ny Trump-periode. Det Demokratiske USA er besatt av å knekke eller ødelegge for Trump.

Sex har alltid vært et politisk våpen. Særlig gay sex, uansett hvor LBTQ-vennlige mediene og det politiske miljøet er blitt. En gay skandale er verre enn en heterofil.

Mediene blåser det opp vel vitende om at de spiller på folks antipati, og når Trums støttespiller Rick Grenell reagerer så sterkt på denne historien, kan det være nettopp fordi AP bruker gay-sex som politisk våpen. Grenell er selv homofil, men gjør ikke noe nummer av det.

Men han reagerer sterkt når medier bruker det som våpen. I dette tilfelle visste journalistene, Brian Slodysko og Aaron Kessler, at artikkelen de publiserte, var bygget på en løgn. De fikk nemlig beskjed fra en medarbeider av Moreno som hadde hatt tilgang til hans epostkonto i bedriften Moreno eide, om at han hadde opprettet kontoen som en spøk. Det var i 2008, og Moreno hadde ingen anelse om at han skulle bli truffet av en boomerang andre hadde kastet 16 år tidligere.

AP nevner at en tidligere medarbeider har oppgitt at det var han som skapte kontoen, men nevner også at han betalte penger til Morenos kampanje. Implisitt antyder de at han kan være kjøpt og betalt.

Så lister de opp alle omstendighetene som viser at det var en autentisk konto opprettet i Morenos navn og stedfester den med geolokasjonsdato.

Beyond the work email, the profile lists Moreno’s correct date of birth, while geolocation data indicates that the account was set up for use in a part of Fort Lauderdale, Florida, where property records show Moreno’s parents owned a home at the time. The account’s username — nardo19672 — appears to refer to Moreno’s full first name, Bernardo, as well as the year and month of his birth in February 1967.

Geolokasjonsdata er ubestridelige, og AP vet hvordan de skal skrive storyen for at den skal gli ned.

Men APs problem er at de ikke har geolokasjonsdata. Det er et falsum. Det innrømmer en av sjefene, Easton, lørdag kveld overfor Breitbart.

Det er tweets fra mannen som skapte Adult Friend-siden, Andrew Conru, som smadrer APs troverdighet.

I 2008 hadde man ikke geolokasjonsdata slik som i dag, man fylte inn zipkoden manuelt, og den som opprettet den, kunne plassere seg selv hvor som helst i USA.

https://x.com/andrewconru/status/1768988108681515142?s=20

Dette visste Slodysko og Kessler da de skrev storyen. Men hvis de hadde tatt det med, hadde de ikke hatt noen story. De valgte løgnen.

Når den får spredt seg, kan de gå til Republikanske kilder som forteller dem at de er veldig bekymret for valget hvis Moreno blir kandidat. Underforstått: Han er damaged goods. Han stinker allerede.

Moreno er åpenbart en ressurssterk person. Han har hyret inn advokaten som knuste nettstedet Gawker da de gjorde noe tilsvarende: publiserte en story bygget på en løgn, selv om de visste det var løgn.

APs kommunikasjonsdirektør, Laurent Easton, forsøkte å redde troverdigheten ved å innrømme at de ikke hadde lokasjonsdata, men fremdeles står ved storyen. Det første slår i hjel det andre.

Lauren Easton, the director of communications for the AP, on Saturday told Breitbart News that while the organization stands by the story and its reporter Brian Slodysko, it does not have “geolocation data” as the two articles it previously published originally claimed.

Nå sier Grenell at Moreno burde gå til frontalkrig mot AP og knuse byrået, som har avslørt seg som en simpel løgnmaskin som gjør Demokratenes og den dype statens skitne arbeid.

“First of all, I think that Bernie Moreno must sue the Associated Press and even if that means making such a point where you put them into bankruptcy. I’m furious about what this reporter has done. He knew it was fake, the team, the Bernie Moreno team, presented all of the information. They knew it was fake,” Grenell said.

«Først og fremst tror jeg at Bernie Moreno må saksøke Associated Press, selv om det betyr at du slår dem konkurs. Jeg er rasende over hva denne reporteren har gjort. Han visste at det var falskt, teamet, Bernie Moreno-teamet, presenterte all informasjonen. De visste at det var falskt, sa Grenell.

Når AP ødelegger en Trump-kandidat, viser de sin makt overfor Republikanere og Demokrater. De viser at de potensielt kan ødelegge folk som Grenell, som er påtenkt til en av de høyeste postene i en Trump-administrasjon.

Krigen er i gang.

https://www.breitbart.com/politics/2024/03/16/exclusive-associated-press-admits-it-has-no-geolocation-data-to-back-up-bernie-moreno-smear/

 

https://www.breitbart.com/radio/2024/03/16/ric-grenell-associated-press-political-operatives-attacked-bernie-moreno-they-oppose-america-first/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.