Speaker of the House, Nancy Pelosi, har mistet grepet. Trump sier det brutalt: tennene roterer i munnen på henne når hun snøvler. Pelosi bruker for mange fine ord samtidig som hun sabler presidenten ned. Da hun ble spurt om hva hun syntes om det seks sider lange brevet han skrev til henne, svarte hun «sykt». Pelosi er 79. Det er på tide å legge inn årene. Foto: Erin Schaff/The New York Times/Scanpix

NRK er spindoktorer for Demokratene: De lyver like mye. Å høre på NRKs dekning av USA er å bli systematisk feilinformert.

Dette handler om at Demokratene bruker sin makt til å stille en amerikansk president for retten for å få ham avsatt. De anklager ham for «misbruk» av makt. Det er Demokratene som misbruker sin makt.

Øye for øye

Dinesh d’Souza traff spikeren på hodet da han deltok i panelet til Laura Ingraham i natt.

-Ikke før Republikanerne begynner å ta igjen og gjøre mot Demokratene det Republikanerne har gjort mot dem, vil dette ta en slutt. Når Republikanerne vinner tilbake Representantenes hus vil Demokratene si: «La oss legge dette bak oss». Når de er tilbake i posisjon vil de begynne på igjen.

-Demokratene har innført gangsterdemokrati.

Da parlamentarismen og allmenn stemmerett ble innført var det flere som fryktet at flertallet kom til å misbruke sin makt og ikke respektere hverken mindretallet eller reglene.

Kupp

Det er imidlertid ikke velgerne som har kuppet demokratiet, det er de progressive Demokratene. «Progressiv» betyr til venstre for liberal.

Demokratene har et mindretall av velgerne bak seg. Selv blant deres egne har oppslutningen om riksrett falt fra 90 til 77 prosent. CNNs juridiske ekspert, Jeff Toobin, nektet å tro det var sant, selv om tendensen er den samme over hele linjen.

Demokratene vil torsdag stemme for riksrett. Hvis man hører på norske medier tror man at endelig får Trump lagt løkken rundt halsen. I virkeligheten er det Demokratene som legger den rundt egen hals.

Man kan høre på NRK i månedsvis uten å få med seg at Demokratene har spilt seg selv ut over sidelinjen.  Det har de gjort ved systematisk å misbruke høringer. Republikanerne fikk ikke føre et eneste vitne. Demokratene førte ti. Formann Adam Schiff avbrøt og nektet Republikanerne å utspørre selv Demokratenes vitner.

Veronica Wistrin virker ikke å ha forutsetninger for å dekke USA. Men Anders Magnus har ingen slik unnskyldning. Når han gjenforteller hva som har skjedd høres det ut som om han har lest Donald Duck mens han var på do. Han forenkler selv råpopulismen til Schiff og Pelosi.

Magnus forstår ikke at det er hans hode som ligger på blokka, ikke Trumps.

Public service står for fall

I Storbritannia har Boris Johnson avkriminalisert lisenssnyting. Det er det samme som å gjøre lisensinnskreving frivillig.

I Norge har Trine Schei Grande nettopp økt NRK-budsjettet kraftig. Schei Grande er levendegjøringen av Orwells Big Brother. Hun vil først la barna lære gjennom datamaskiner som har filtre mot uønsket innhold. Når de er store nok vil de ha filtrene internalisert i hodene.

Vi andre som er for gamle eller uregjerlige, blir plassert i en virtuelt lukket institusjon, omtrent som i filmen/boken Gjøkeredet. Schei Grande går inn i rollen som sjefssykepleiersken som lobotomerer de oppsetsige.

Dobbeltspill

Hvis du synes dette er en stygg sammenligning, så sjekk hva Demokratene har holdt på med:

CIA-sjef John Brennan ringte 4. august til sin russiske motpart og ba russerne slutte med å blande seg inn i amerikansk valgkamp. Han ringte ham en gang til senere i måneden. Obama møtte Putin på et toppmøte i september og sa ham face to face: «Kutt ut det dere holder på med.»

Både Hillary og Trumps kampanjer ble i august informert om faren for utenlandsk innblanding og at man måtte være på vakt mot forsøk på infiltrering og kontakt. FBI-agenten som orienterte Trump-leiren var der ikke bare for å orientere om faren, han var der primært for å lokke frem kompromitterende informasjon.

Da hadde FBI all4rede startet en kontraetterretningsoperasjon mot Trump-kampanjen.

Brukte politi som cover

FBI hadde således to roller: Under dekke av å informere spionerte de på Trump. FBI-sjef James Comey gjorde det samme 6. januar 2017, to uker før innsettelsen, da han sammen med de andre E-sjefene informerte Trump om Steele-rapporten. Comey trakk Trump til side og fortalte om de saftigste historiene i Steele-rapporten: hvordan han hadde vært i seng med prostituerte i Moskva og fått dem til å tisse i senga hvor Obama hadde sovet.

Med en gang møtet var over, løp Comey ut i den ventende bilen og skrev en rapport til FBI-teamet som ventet. Briefingen var del av spionasjen mot Trump. En nyvalgt president ble «played» av sin egen FBI- og CIA-sjef.

I januar var det hektisk aktivitet i Det hvite hus. 20 januar skriver nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice et brev til seg selv der hun refererer til et møte mellom Obama, Biden og E-sjefene. Hun siterer Obama på at alle regler skulle følges.

Bare noen uker tidligere hadde Obama sendt ut et direktiv om at klassifisert informasjon skulle deles på alle de 17 e-tjenestene. Det var det samme som å la springen stå åpen: Et maskimalt antall personer ville kunne lekke intern informasjon om Trump. I de 129 første dagene var det en lekkasje per dag.

Skryt

Comey satt senere på et podium og skrøt av at de i disse dager visste at Det hvite hus var i kaos og derfor kunne sende inn to FBI-agenter for å «intervjue» nyslått nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Flynn, som intetanede sa noe som senere ble brukt som teknisk bevis mot ham.

FN-ambassadør Samantha Power, gift med en annen topplliberaler, Cass Sunstein, brukte sin stilling til å søke om å demaskere 300 personer som hadde vært i kontakt med utlendinger. Dette er en adgang som kun benyttes i tilfeller hvor man har mistanke om at en utenlandsk kilde kan være spion. Her ble det brukt for å finne noe kompromitterende om Trump-folk.

Obama

Det er utenkelig at ikke Obama var fullt orientert om kampanjen for å styrte Trump.

To korte meldinger mellom den famøse agenten Peter Strzok og elskerinnen Lisa Page.

POTUS står for president of the United States.

Den som har fulgt norske medier har ikke fått med seg at det utspiller seg et drama i USA som berører demokratiets fremtid. Grunnen er åpenbar: NRK og de andre mediehusene står på oligarkenes side. De vil at verden skal styres av Jeff Bezos og George Soros.

I et slikt system blir folket brysomme. Det gjelder å forvirre dem så mye at demokratiet dekonstrueres, for å låne Hylland-Eriksens begrep.

Men så var demokratiet mer livskraftig enn eliten hadde forutsett.

Den dype staten slår tilbake, men nå har den vist sitt ansikt og den er blitt gjenkjennelig. Sjekk Dagbladets oppslag om Boris Johnson tirsdag:

Dinesh d’Souza har helt rett: Øye for øye, tann for tann er det eneste språket venstresiden forstår. Hvis Trump kan tiltales, hvorfor ikke Erna Solberg, Angela Merkel, Stefan Löfven og Angela Merkel?

Amerikanske velgere er ikke fornøyd før de ser James Comey og John Brennan i håndjern og bak murene.

Hvis det skjer i USA – og det er ennå et hvis – vil det ryste makteliten også i Vest-Europa.