Kommentar

Anders Magnus og hans kolleger har oppkastet seg til besserwissere om operasjoner som vi foreløpig vet svært lite om. Det pleier normalt å ta en god stund før tjenestemenn lekker om det som skjedde. Magnus har plutselig fått voldsom sympati for kurderne. Vi hørte ikke så mye til det før. Men når amerikanerne omgrupperer iler NRK til. Da passer det ikke å nevne at IS-talsmammen Hassan al-Muhajir og al-Baghdadids høyre hånd ble drept søndag i et samarbeid mellom amerikanerne og  Syrian Democratic Forces (SDF). Det bekreftet SDF-sjef Mazloum Abdi på Twitter. NRK og mange tilsvarende anti-Trump-medier er mer opptatt av å ramme Trump enn IS. (Foto: Aaref Watad /AFP/Scanpix)

-Når det kommer til stykket går alt tilbake til russerne, oppsummerte korrespondent Anders Magnus Trumps takk til Russland for å ha gitt en hånd med i operasjonen som tok ut Abu Bakr al-Baghdadi.

Han siterte Nancy Pelosi, Speaker of the House. Magnus har kastet masken som vi sa på 70-tallet. Han prøver ikke en gang å gi et skinn av objektivitet. Han og NRK har kastet seg inn på Demokratenes side.

Det betyr at de må lyve hele tiden. Demokratene og anti-Trump-mediene kjører en kontinuerelig kampanje mot Trump.

Alt vendes til et våpen mot Trump, så også det faktum at Trump-administrasjonen ikke varslet Demokratene om den forestående operasjonen i Idlib. Det gjorde nemlig Obama med Republikanerne da de tok ut Osama bin Laden, minnet Magnus om.

Hvorfor varslet ikke Trump Pelosi, Schumer og Schiff? Det sier ikke Magnus noe om da det ville være dårlig reklame for Demokratene.

Demokratene oppfører seg så løgnaktig at de ikke er til å stole på. De manipulerer og lyver over en lav sko. Hvis de kan skade presidenteen gjør de det. De har samme moral som anti-Sverigedemokratene i Sverige: Det er bedre at landet går under enn at SD kommer til makten.

Vi kan ikke vite at Demokratene ville lekket. Men den sjansen turde ikke lederne ta. Tenk om soldatene ikke hadde hatt overraskelsesmomentet på sin side? Da ville trolig mange blitt drept.

Det er helt innenfor mulighetenes grenser at Demokratene er ondsinnede nok til å ville påføre Trump et slikt nederlag. Så giftige er Demokratene blitt. Det har vi sett demonstrert over lang tid.

Den som er med på leken

Demokratene har forstått at transparens – full åpenhet, innebærer risiki. Da risikerer deres kronvitner å bli kjørt av Republikanerne slik at deres konstruksjoner avsløres. Det har allerede skjeddfor leder av etterretningskomiteen, Adam Schiff. Han sa først at han og hans stab ikke hadde møtt CIA-varsleren som rapporterte Trumps samtale med Ukrainas president.

Men så viste det seg at varsleren først hadde henvendt seg til et medlem av Schiffs stab før han gikk til ombudet for etterretningstjenestene. En helt ødeleggende opplysning for Schiffs habilitet som komiteformann. Han skulle umiddelbart bedt seg unnskyldt.

Men det gjelder en regel for Demokratene og en for Republikanerne. Derfor er det politiske klimaet så bittert og polarisert.

Anders Magnus og norske medier er med på dette kjøret. Det er som å være spindoktorer for et stille kupp.

Lukkede dører

Men Demokratene vekker sakte men sikkert velgernes irritasjon, og de som blir igjen på Demokratenes side er hardcore.

Nå er det rå makt som gjelder.

Alle avhørene i forbindelse med riksrettsprosessen går for lukkede dører. Det gjør at Demokratene kan lekke den informasjon som passer inn i deres kram. Republikanerne må nøye seg med å si at de som presenteres, ikke stemmer med det som kom frem. Republikanerne har gjennomgående vært altfor ettergivende.

Overoppsyn

Kun medlemmer av komiteen får være til stede. Det printes ut kun ett eksemplar av referatene. Hvis en Republikaner ønsker å lese dette må han være medlem av komiteen, og han får bare lese referatet under overoppsyn av et medlem av Schiffs stab.

Dette er uhørt i Kongress-sammenheng, og særlig i en så alvorlig sak som riksrett.

Et vedtak om riksrett er ikke formelt lagt frem for Representantenes hus, derfor kan Demokratene skalte og valte som de vil.

Støtter riksrett

Det samme gjør Anders Magnus. Han presterte å si at det var påfallende at Trump takket russerne først, selv om han også nevnte Syria og Tyrkia. Kurderne kom til slutt. Dette spant Magnus til at Trump ikke viser nok takknemlighet mot kurderne, men velger å fremheve russerne. Det fantes ikke noe grunnlag for en slik spekulasjon. Magnus bare sier det som passer hans og Pelosis narrativ.

Kampen mot Trump overskygger alt, også kampen mot IS.

Magnus var ikke interessert i å nevne de ofrene Trump mintes. Han «glemte» også å nevne at senator Lindsey Graham deltok på pressekonferansen og roste Trump og sa hans Syria-strategi hadde vist seg riktig. Det passer ikke NRKs anti-Trump-vinkel, så ut med det.

Holde styr på løgnene

NRK og norske medier har samme problem som Trump-konspiratørene: De har løyet som mye at de har mistet oversikten.

Demokratene bruker taushet og lukke dører som våpen mot presidenten.

Men det er bare noen måneder siden de forlangte å få underlagsmateriale til Mueller-rapporten frigitt. Noe justisministeren ikke har adgang til fordi det er forklaringer avgitt for en grand jury.

En del av dette materialet er overstrøket i rapporten som ble offentlig, av sikkerhetsgrunner.

Det spiller ingen rolle for Demokratene. De mistenkeliggjør hemmelighold.

En Obama-dommer bestemte derfor sist uke at underlagsmateriale til Mueller-rapporten må frigis.

Det er en lov for Loke og en for Tor: Hemmelighold når det passer Demokratene og utlevering av all informasjon når de kan vinne på det.

NTB sendte ut en melding om denne dommeren uten å nevne de ulike sidene og bruken av hemmelighold.

Demokratene har gjennomført et stille kupp mot Trump helt siden han varslet sitt kandidatur. Det ville ikke vært mulig uten de Trump-hatende mediene.

Justisminister William Barr forbereder straffesaker mot sentrale folk i Obama-administrasjonen. Demokratene har lenge sagt at fakta er motbevist og at det bare er tull.

Hva skal mediene si når tiltalene kommer? De kommer til å gå ned med kuppmakerne.

Vi har ikke sett antydning til at norske medier tør vise at saken mot Trump har to sider og at det også er en sak mot Demokratene.

Det kan de komme til å svi for.

 

 

 

 

 

 Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!