Trump kaller Schiff for «shifty», en du aldri kan stole på eller vet hvor du har. Under pressekonferansen på Capitol Hill med Nancy Pelosi 2. oktober. Foto: Stefani Reynolds/Abaca press/Scanpix

Det har luktet av varslersaken mot Trump, og nå faller historien fra hverandre: Leder av etterretningskomiteen, Adam Schiff, omgikk komiteen i strid med reglene og informerte ikke Republikanerne.

Schiff omgikk også Director of National Intelligence og ombudet for etterretningstjenester. Han kuppet tjenestevei, som sier at et medlem av etterretningsstaben må gå til de foreskrevne instanser, nettopp for å hindre misbruk av informasjon til politiske formål.

Ombudet skal være upolitisk.

Nå sørget Schiff for å ta en snarvei slik at han tok ombudet og Republikanerne på senga. Effekten ble selvsag størst. Han fikk nettopp den medieboosten han ønsket. Men nå kommer sannheten for en dag.

Varsleren, som vi vet er CIA, tok kontakt med en av Schiffs medarbeidere for å sondere terrenget. Som leder av etterretningskomiteen er Schiff forpliktet til å følge reglene. Ett av de viktigste er at all informasjon må deles med det andre partiet. Ellers vil posten kunne brukes som et politisk våpen. Dette er i strid med det amerikanske systemet om checks and balances.

Fred Fleitz, former CIA analyst and chief of staff to the National Security Council, said Schiff broke committee rules in hiding that information from Republicans.

“Under @HouseIntelComm rules, any classified info brought to the committee from outside sources MUST BE SHARED WITH BOTH SIDES. Schiff broke committee rules by not telling committee GOP members about this,” tweeted Fleitz, who once worked as a staffer on the House Intelligence Committee. He added:

This is a very serious violation of @HouseIntelComm rules. Why did Schiff do this, especially when he was using this information to score political points throughout the month of August? The reason is clear: it was part of a the latest Dem ploy to take down @realDonaldTrump.

Det var New York Times som onsdag røpet at varsleren først hadde henvendt seg til Schiff.

The New York Times on Wednesday reported that the so-called whistleblower, a CIA official, went with concerns about Trump to one of Schiff’s aides before he went to the inspector general to file a whistleblower complaint.

Indeed, the Times report revealed that Schiff’s aide had informed Schiff about the official’s concerns, and advised the whistleblower to get legal help and file an official whistleblower complaint with the intelligence community inspector general.

Schiff had claimed previously that the committee did not speak to the whistleblower before the complaint was filed. His spokesperson later said he meant that he personally did not speak to the whistleblower.

Renkespillet stopper ikke der. Reglene for varsling i etterretningssystemet sier at kun personer med førstehåndsinformasjon kan varsle. Men i august ble reglene plutselig endret slik at det også ble lov å varsle om annenhåndsinformasjon, slik varsleren gjorde.

Tidligere ble annenhåndsinformasjon avvist. Den juridiske avdelingen i Justisdepartementet, Office of Legal Counsel, ville avvise varslerens klage. Den bygger på anonyme kilder og varsleren hadde ikke erfart noe selv. Hvordan da sjekke sannhetsgehalten?

Men varsleren ble tatt alvorlig av ombudet Atkinson og Director of National Intelligence, Mcquire. Spørsmålet er om det ble lagt press på dem.

Vi har ikke kommet på langt nær til bunns i saken. Det vil garantert komme flere avsløringer.

Varsleren skal vitne for Kongressen bak lukkede dører og det er liten tvil om at hans identitet vil bli lekket.

At Demokratene har satt i gang en riksrettssak gjennom lureri taler ikke til deres fordel.

Ville det overhodet vært noen sak hvis ikke anti-Trump-mediene hadde kunne gå bananas i flere døgn?

Saken kan komme til å slå kraftig tilbake på Demokratene.

 

 

Adam Schiff Hid CIA Whistleblower Concerns from Republicans on Intelligence Committee

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!