Kommentar

Frigitte avhør av Obama-administrasjonens toppledere foran etterretningskomiteen i Representantenes hus, viser at ikke en eneste en av dem hadde sett bevis på samrøre mellom russerne og Trump-kampanjen. De sa det stikk motsatte offentlig.

Ikke rart at mannen som overtok ledelsen for komiteen etter Republikaneren Devin Nunes, Adam Schiff, strittet imot offentliggjøring. Schiff er den som klarest har uttalt at han har sett plenty av bevis på samrøre mellom Trump og Putin. Schiff har sagt dette selv om han har visst at det var en løgn. Han har sagt det etter at han har sittet og hørt Obamas toppledere fortelle det motsatte.

Disse bevisene kompromitterer hele Obama-administrasjonen, inklusive presidenten selv. De viser at Obamas folk brukte føderale maktinstrumenter til å gå etter en presidentkandidat for å ødelegge ham, og de misbrukte lov og rett for å kunne gjøre det. Selv etter at de ble avslørt, fortsatte de å påstå at dette var sannheten.

Men de 6.000 sidene med vitneavhør avslører dem så ettertrykkelig at Russia collusion ikke bare er lagt død for alltid. Nå peker flasketuten mot Obama-administrasjonen og Demokratene: Dette er den største politiske skandale i amerikansk historie.

Den ene etter den andre sto frem foran etterretningskomiteen for å fortelle hva de visste om forbindelsen mellom Trumps team og russerne.

“I never saw any direct empirical evidence that the Trump campaign or someone in it was plotting/conspiring with the Russians to meddle with the election,” former Director of National Intelligence James Clapper testified in 2017. “That’s not to say that there weren’t concerns about the evidence we were seeing, anecdotal evidence. … But I do not recall any instance where I had direct evidence.”

James Clapper gikk rett inn i kommentatorrollen i TV og slynget ut anklager mot Trump. Han sa Trump hadde Putin å takke for at han satt i Det hvite hus.

Former U.S. Ambassador to the United Nations Samantha Power, according to the transcript of her interview, was asked about the same issue. Power replied: “I am not in possession of anything—I am not in possession and didn’t read or absorb information that came from out of the intelligence community.”

When asked again, she said:  “I am not.”

Powers navn ble brukt til å be om demaskering – dvs. av-anonymsering – av hundrevis av amerikanere som hadde snakket med utenlandske representanter. Hun sa det ikke var hun som hadde bedt om demaskering. Noen hadde brukt hennes navn.

 

Obama og nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice under  G20-toppmøtet i Hangzhou, Kina  4. semptember 2016. Det var under ankomsten til dette møtet at kineserne ydmyket Obama ved å nekte Air Force One å bruke sin egen flytrapp. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Obama National Security Adviser Susan Rice was asked the same question.

“To the best of my recollection, there wasn’t anything smoking, but there were some things that gave me pause,” she said, according to her transcribed interview, in response to whether she had any evidence of conspiracy. “I don’t recall intelligence that I would consider evidence to that effect that I saw…conspiracy prior to my departure.”

When asked whether she had any evidence of “coordination,” Rice replied: “I don’t recall any intelligence or evidence to that effect.”

When asked about collusion, Rice replied: “Same answer.”

 

Ben Rhodes var en av Obamas nærmeste medarbeidere. Foto:  Jim Bourg/Scanpix

 Former Deputy National Security Adviser Ben Rhodes was asked the same question during his House Intelligence interview.

“I wouldn’t have received any information on any criminal or counterintelligence investigations into what the Trump campaign was doing, so I would not have seen that information,” Rhodes said.

When pressed again, he said: “I saw indications of potential coordination, but I did not see, you know, the specific evidence of the actions of the Trump campaign.”

Former Attorney General Loretta Lynch also said that she did «not recall that being briefed up to me.»

«I can’t say that it existed or not,» Lynch said, referring to evidence of collusion, conspiracy or coordination.

 

En av dem som har gått sterkest ut mot Trump er no. 2 i FBI; Andrew McCabe. McCabe ble sparket fra FBI og mistet pensjonen sin. Han gikk rett til CNN hvor han fortsatte anlagene mot Trump for å være i lomma på russerne. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

McCabe ble spurt om etterretteligheten til Steele-rapporten som FBI bygget hele søknaden om å få overvåke Trump-medarbeider Carter Page på. Bak lukkede dører innrømmer McCabe at de ikke var i stand til å verifisere noe substansielt i rapporten som de brukte for å diskreditere presidenten.

McCabe was asked during his interview in 2017 what was the most “damning or important piece of evidence in the dossier that” he “now knows is true.”

McCabe replied: “We have not been able to prove the accuracy of all the information.”

“You don’t know if it’s true or not?” a House investigator asked, to which McCabe replied: “That’s correct.”

Adam Schiff lot seg ikke affisere av hva dokumentene sier. Han fortsatte ufortrødent med å hevde Russia collusion, som om ingenting hadde hendt.

Schiff said in a statement: “The transcripts released today richly detail evidence of the Trump campaign’s efforts to invite, make use of, and cover up Russia’s help in the 2016 presidential election. Special Counsel Robert Mueller identified in his report similar, and even more extensive, evidence of improper links between individuals associated with the Trump campaign and the Russian government. A bipartisan Senate investigation also found that Russia sought to help the candidacy of Donald Trump in 2016.”

Dette er ikke lenger politikk, men er blitt en sekterisk trossak. Fakta spiller ingen rolle. Tilhengerne av en teori uten grunnlag blir færre og færre.

I stedet vil amerikanerne at de ansvarlige må svare for misbruket av statens organer.

 

 

House intel transcripts show top Obama officials had no ’empirical evidence’ of Trump-Russia collusion

Hvis du ønsker å vite sannheten om hva som foregår i USA:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: